- Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman burada gerçekten hakim kimse yok çünkü yanlış biliyor.Buraya gelip tayfunns hocamı etiketleyip soruyorsun ve ne önerirse gözün kapalı alıyorsun. Buralarda oled piyasasına daha hakim kimse yok muhtemelen.
Birader kendi işine bak bir şey bildiğin yok hala utanmadan konuşuyorsunO zaman burada gerçekten hakim kimse yok çünkü yanlış biliyor.
tftcentral.co.uk
tartışma adam ragebaitBirader kendi işine bak bir şey bildiğin yok hala utanmadan konuşuyorsun
Alıntıyı görüntüle![]()
[Updated] LG Display Announce a New 27" 4K OLED Panel with RGB-Stripe Layout - TFTCentral
Share this contentOriginally published 23 December 2025, last updated 28 May 2026 (mass production schedule) OLED panel manufacturer, LG Display today (23 Dec 2025) announced some further details of one....[click link for more]tftcentral.co.uk
Oku da gör bakalım ne yazıyor
Merak edenler için çevirisi:
LG Display ile isimlendirme şemasını netleştirdik. Bu yeni 27 inç 4K panel, 4. Nesil Birincil RGB Tandem teknolojisinin bir parçası olsa da, bu örnekte artık basitçe 'Tandem WOLED' olarak anılacaktır. Burada "WOLED" için kullanılan isimlendirme şemasındaki fark, beyaz alt pikselle ilgili değil, üst üste yığılmış katmanların ürettiği ışık türüyle ilgilidir. Monitör panelleri için Tandem istifleme yönteminde, QD-OLED gibi mavi ışık üreten teknolojilere kıyasla beyaz ışık üretilir . Her iki durumda da üretilen ışık, kırmızı, yeşil ve mavi için ilgili renk filtrelerinden geçirilir. Bu bağlamda WOLED'deki "W" harfinin kaynağı da beyaz ışık üretimidir.
Alt piksel düzeni, buradaki adlandırma kuralını değiştirmez çünkü "W" harfi alt piksellerle değil, üretilen ışıkla ilgilidir. Bu nedenle Tandem WOLED panelleri hem orijinal RGWB hem de RGB şeritli alt piksel düzenlerinde olabilir.
Gördün mü cahil
Evet.bu gelecek olan pg27ucwm ve pg32ucwm bu paneli mi kullanıyor
Başka birinin konusu olsa hadi neyse gelip benim konumu işgal ediyor yalan konuşuyor iftira atıyor sinirlenmemek elde degilbu gelecek olan pg27ucwm ve pg32ucwm bu paneli mi kullanıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
tartışma adam ragebait
WOLED ama SDR parlaklığı 250 nitEvet.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Başka birinin konusu olsa hadi neyse gelip benim konumu işgal ediyor yalan konuşuyor iftira atıyor sinirlenmemek elde degil
Bence yanlış.Birader kendi işine bak bir şey bildiğin yok hala utanmadan konuşuyorsun
Alıntıyı görüntüle![]()
[Updated] LG Display Announce a New 27" 4K OLED Panel with RGB-Stripe Layout - TFTCentral
Share this contentOriginally published 23 December 2025, last updated 28 May 2026 (mass production schedule) OLED panel manufacturer, LG Display today (23 Dec 2025) announced some further details of one....[click link for more]tftcentral.co.uk
Oku da gör bakalım ne yazıyor
Merak edenler için çevirisi:
LG Display ile isimlendirme şemasını netleştirdik. Bu yeni 27 inç 4K panel, 4. Nesil Birincil RGB Tandem teknolojisinin bir parçası olsa da, bu örnekte artık basitçe 'Tandem WOLED' olarak anılacaktır. Burada "WOLED" için kullanılan isimlendirme şemasındaki fark, beyaz alt pikselle ilgili değil, üst üste yığılmış katmanların ürettiği ışık türüyle ilgilidir. Monitör panelleri için Tandem istifleme yönteminde, QD-OLED gibi mavi ışık üreten teknolojilere kıyasla beyaz ışık üretilir . Her iki durumda da üretilen ışık, kırmızı, yeşil ve mavi için ilgili renk filtrelerinden geçirilir. Bu bağlamda WOLED'deki "W" harfinin kaynağı da beyaz ışık üretimidir.
Alt piksel düzeni, buradaki adlandırma kuralını değiştirmez çünkü "W" harfi alt piksellerle değil, üretilen ışıkla ilgilidir. Bu nedenle Tandem WOLED panelleri hem orijinal RGWB hem de RGB şeritli alt piksel düzenlerinde olabilir.
Gördün mü cahil
çoklu hesap %90ban yedi oh![]()
hocam xg27aqdmg kullanıyorum , pg27ucdm almayı planlıyorum amazondan 47 küsürlere bulunuyor bu ucwm çok mu iyi olacak ucdm'ye göre? fiyatıda 80kdan aşağı gelmez sanırım bi bilgilendirir misiniz beniEvet.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Başka birinin konusu olsa hadi neyse gelip benim konumu işgal ediyor yalan konuşuyor iftira atıyor sinirlenmemek elde degil
çok daha iyi ve yeni bir teknoloji pg27ucdm iki yıllık mnonitorhocam xg27aqdmg kullanıyorum , pg27ucdm almayı planlıyorum amazondan 47 küsürlere bulunuyor bu ucwm çok mu iyi olacak ucdm'ye göre? fiyatıda 80kdan aşağı gelmez sanırım bi bilgilendirir misiniz beni
UCWM daha iyi olacak. Renkleri ve homojenliği qd ye yakın. Parlaklıkta benzer gözüküyor. Ama ışık altındaki performans muazzam.hocam xg27aqdmg kullanıyorum , pg27ucdm almayı planlıyorum amazondan 47 küsürlere bulunuyor bu ucwm çok mu iyi olacak ucdm'ye göre? fiyatıda 80kdan aşağı gelmez sanırım bi bilgilendirir misiniz beni
Niye övdün şimdi?Yüzeysel incelemeye baktım önemli geliştirmeler var. Grey banding, Dirty screen effect gibi sorunlar çözülmüş. Renk parlaklığı QD-OLED seviyesine çok yakın artık. Beyaz altpiksel kullanan W-Oled monitörlerden renk parlaklığı 2 kat daha yüksek çıkıyor. Işık altında siyahlar tam siyah. Metin netliği sorunu zaten kalmadı. @Loky @XPCX @ahmttunc
Alıntıyı görüntüle
Neden hala W-Oled diye bahsediliyor bilmeyenler için paylaşıyorum. Bazı cahiller yanlış bilgi veriyor çünkü.
![]()
Öte yandan, bahsedilen
fiyat ne kadara gelir sizce? 20. yıl özel monitörünü getirmişler 2k 540 olanı 82k gaming gende tv mi alıyoruz arkadaş. Bu paralardan da aşağı gelmez sanırım aradaki fiyat farkına değecek bişey olacağını düşünmüyorum ben ama siz ne düşünüyorsunuzUCWM daha iyi olacak. Renkleri ve homojenliği qd ye yakın. Parlaklıkta benzer gözüküyor. Ama ışık altındaki performans muazzam.