İkinci Elden Satılan Cihaz Sonrasında Oluşan Sorun

burkii_

80+
Reaksiyon skoru
17
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda ikinci elden bir laptop satisim oldu cihazın bir fanı arızalı idi buna göre fiyatını tuttum ve alan kişiye açıksa herşeyi belirttim sonrasında havale kargo yolu ile cihazı gönderdim paramı aldım karşı taraf cihazı aldıktan sonra klavye de birkaç tuşun çalışmadığini söyledi bende bende iken bir arıza olmadığını belirttim cihazı formatladi ve yine arıza olduğunu söyledi 2 tustan 3 tuşa cikmis arıza ardından ya klavye parasını 4.500 TL atarsin yada cihazı iade alırsın dedi (uzun bir konusma oldu arada ) ikisini de yapmazsan pazartesi savcılığa dilekçe veririm dedi daha sonrasında ekleme olarak cihazın ikinci faninin da çalışmadığını söyledi ki çalışıyordu yani cihazı açmış oluyor hiçbir arızayı kabul etmediğimi söyledim para göndermeyi de reddettim ayıplı maldan dilekçe vereceğini belirtti savcılığa vermesinde bir cekincem yok olası bir durumda tahmini sonuç ne olur kişiye daha fazla muhatap olmak istemediğim için belirttiğim halde yazmaya devam ettiğinden dolayı engelledim cihazı da kafamdaki taban fiyatında altında sattım yani zararima satış havale kargolama olarak oldu olası arızaları kabul edeceğime dair yada ona benzer bir şey söylemedim

3 tuş için 4500tl istemiş hmm bence senden para koparmaya çalışıyor bir şey çıkmaz kargo kutusunu açarken video çekseymiş

3 tuş için 4500tl istemiş hmm bence senden para koparmaya çalışıyor bir şey çıkmaz kargo kutusunu açarken video çekseymiş
3 tuş için değildir o klavye komple değişiyor. Bilgisayarcı fiyat çıkarmıştır, klavye 2500₺ olsa +2000₺ de işçilik koymuş demek ki...

Kutu açılışından klavye testine kadar video çektim diyor lakin videoyu istediğimde klavye ücretini atmayı kabul edersen videoyu atarım diyor çevremdeki arkadaşlarım da para koparmaya çalışıyor zaten ucuza sattın diyor

Kutu açılışından klavye testine kadar video çektim diyor lakin videoyu istediğimde klavye ücretini atmayı kabul edersen videoyu atarım diyor çevremdeki arkadaşlarım da para koparmaya çalışıyor zaten ucuza sattın diyor
Videoyu atsın o zaman... belki kendi üzerine bir şey döküp bozdu. Videoyu gönder bakalım de...

İkici el alışverişlerde bu tarz durumlar oluyor, çokta kafaya takılacak şeyler değil bence, yerinde olsam şahısla aranda geçen yazışmaları ve dekontları saklardım, ilerde lazım olabilir.

Videoyu atsın o zaman... aksi taktirde para gondermeyeceğini söyle...
Konusma cuma günü döndü o akşamı da engellemiştim defalarca videoyu istedigim halde para atarsan atarım dedi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkici el alışverişlerde bu tarz durumlar oluyor, çokta kafaya takılacak şeyler değil bence, yerinde olsam şahısla aranda geçen yazışmaları ve dekontları saklardım, ilerde lazım olabilir.
her şey as li

Sanırım bu kişi size 4500₺'ye video satmaya çalışıyor. Bu nasıl bir şart böyle :)

Dürüst olacaksa, gerçekten paketten aldığı andan itibaren sorunluysa cihaz, videoyu direkt atar sana ve uygun dille anlaşılır.

Sanırım bu kişi size 4500₺'ye video satmaya çalışıyor. Bu nasıl bir şart böyle :)

Dürüst olacaksa, gerçekten paketten aldığı andan itibaren sorunluysa cihaz, videoyu direkt atar sana ve uygun dille anlaşılır.
Bence de videoyu en başta istediğimde bir kılıf uyudurucan o yüzden atmam diyordu

tuş başı 1500 istemiş uyanık bırak ne hali varsa görsün bir şey çıkmaz tahminimce kendi bozmuştur ben verince sağlamdı test etti aldı dersin dava ederse bişe çıkmaz

Hiçbir şey yapamaz. 2.el satış yapıyorsun sıfır ürün satmıyorsun. Belirtmişsin + olarak yok o oldu yok bu oldu para ver ile olmuyor o işler istediği kadar mahkemeye versin avukatı dosya parası zaten sıfır bilgisayar parasına gelecek para koparmaya çalışıyor. Bende de oldu adam geldi laptopta hiçbir sorun yoktu. Gelen kişi aşırı dindar birisiydi. Laptopu sıfırladım götürdüm, adam kendi uygulamalarını kurdu test etti sıcaklık güzel dedi, ekrana ışık tuttuk, dedik ki klavye tuşlarından dolayı iz var, sorun yok dedi aldı gitti. 2 3 saat sonra arıyor cihaz aşırı ısınıyor fan sesi geliyor ekran iğrenç gözüküyor paramı iade edin ya da para gönderin. Yok dedik kapattık. Sonra tekrar arıyor blok vidası yalama olmuş temas etmiyor blok kararmış yok şu yok bu 500 TL attık bir daha da bakmadık.

Hiçbir şey yapamaz. 2.el satış yapıyorsun sıfır ürün satmıyorsun. Belirtmişsin + olarak yok o oldu yok bu oldu para ver ile olmuyor o işler istediği kadar mahkemeye versin avukatı dosya parası zaten sıfır bilgisayar parasına gelecek para koparmaya çalışıyor. Bende de oldu adam geldi laptopta hiçbir sorun yoktu. Gelen kişi aşırı dindar birisiydi. Laptopu sıfırladım götürdüm, adam kendi uygulamalarını kurdu test etti sıcaklık güzel dedi, ekrana ışık tuttuk, dedik ki klavye tuşlarından dolayı iz var, sorun yok dedi aldı gitti. 2 3 saat sonra arıyor cihaz aşırı ısınıyor fan sesi geliyor ekran iğrenç gözüküyor paramı iade edin ya da para gönderin. Yok dedik kapattık. Sonra tekrar arıyor blok vidası yalama olmuş temas etmiyor blok kararmış yok şu yok bu 500 TL attık bir daha da bakmadık.
Cihazın pazarlığını yaparken yüz TL fazla veremem dedi sonrasında ise üç dört binde değilim o parayı mahkeme ile alırım diyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,433
Üyeler
200,401
Son üye
AEK2696

Geri