Bu RTX 5070 Ti Topladığım Sistem Güzel mi ?

Hocam merhabalar ben de yakın zamanda böyle bir sistem kuracağım bir yazılımcıyım ve AI geliştiricisiyim (lokalimde LLM modelleri vs çalıştırıcam- çokllu işlemler yapıcam). Oyun ve iş için toplayacağım, kafama takılan bir olay var işlemci konusunda ryzen 7 9800x3d yeter mi yoksa ryzen 9 9950x3d almalı mıyım fikirlerini almak isterim. işlemci yükseltmesine gerek var mıdır Ram olarak da 24x2 48gb ram düşünüyorum

Hocam merhabalar ben de yakın zamanda böyle bir sistem kuracağım bir yazılımcıyım ve AI geliştiricisiyim (lokalimde LLM modelleri vs çalıştırıcam- çokllu işlemler yapıcam). Oyun ve iş için toplayacağım, kafama takılan bir olay var işlemci konusunda ryzen 7 9800x3d yeter mi yoksa ryzen 9 9950x3d almalı mıyım fikirlerini almak isterim. işlemci yükseltmesine gerek var mıdır Ram olarak da 24x2 48gb ram düşünüyorum
hocam test yapan insanlar var işlemci konusunda onu araştırabilirsin

işlemci r7 9800x3d 20k(gaming gecesinden) : İşlemci linki ALINDI ✅
anakart msi mortar b850 10k(gaming gecesinden) : Anakart linki ALINDI ✅
ekran kartı colorful 5070ti 55.500 tl (gaming gecesini beklicem) : Ekran kartı Linki ALINMADI❌
ram patriot viper venom 2x 23.278 tl (indirim beklicem ) : Ram linki ALINMADI❌
ssd wd SN5100 2tb 12.300 tl (gelecek ay alıcam) : SSD linki ALINMADI❌
sıvı soğutucu Enermax LIQMAXFLO 3000 tl : Sıvı Soğutucu Linki ALINDI ✅
PSU Enermax REVOLUTION III 1000W 5800 tl : PSU linki ALINDI ✅

Kasa daha seçemedim elimde istediklerim şunlar
kasa 1 :Link
kasa 2 siyah modeli stoğa gelirse alıcam :Link
kasa 3 :Link
Önerilerinizi bekliyorum farklı kasa önerilerinede açığım
9070 XT ekran kartını almanı öneririm, 5070Tİ ile aralarında %2-5 performans farkları olmasına karşın 10-15k fiyat farkı var. Kalan araya da güzel bir ekipman alabilirsin koltuk alırsın mouse alırsın kafana göre

9070 XT ekran kartını almanı öneririm, 5070Tİ ile aralarında %2-5 performans farkları olmasına karşın 10-15k fiyat farkı var. Kalan araya da güzel bir ekipman alabilirsin koltuk alırsın mouse alırsın kafana göre
dostum şu amd yi bir bırakın sadece oyun oynamak için bilgisayar toplamak kadar saçma bir şey yok hem oyun hemde bir iş öğrenmek için seçiyotum ben bu ekran kartını bilmiyormuyum sanki 9070xt nin oyunda daha iyi olduğunu ama ben edit dir fln öyle şeylerde öğrenmek istiyorum teknoloji istiyorum

dostum şu amd yi bir bırakın sadece oyun oynamak için bilgisayar toplamak kadar saçma bir şey yok hem oyun hemde bir iş öğrenmek için seçiyotum ben bu ekran kartını bilmiyormuyum sanki 9070xt nin oyunda daha iyi olduğunu ama ben edit dir fln öyle şeylerde öğrenmek istiyorum teknoloji istiyorum
:hoba::hoba::hoba: Ahahaha sana iyi eğlenceler ULTRA TEKNOLOJİN İLE

Böyle bir sistem için FSP Hydro 700 W Bronz kesin olarak yetersiz mi olur şimdi?

Masa üstünde duracaksa ben 1'inci kasanın daha şık ve alttaki usb girişlerinden dolayı daha kullanışlı olacağını düşündüm. Birde diğer kasalar daha ufak geldi bana.

9800x3d

Masa üstünde duracaksa ben 1'inci kasanın daha şık ve alttaki usb girişlerinden dolayı daha kullanışlı olacağını düşündüm. Birde diğer kasalar daha ufak geldi bana.
lianli o11 almayı düşünüyorum ama stoklarda yok satıcı ağustosun ortasına gelcek diyo bilemedim şimdi

• Beğen
Reaksiyonlar: Era.
kasa masa üstünde duracaksa 1. seçenek mantıklı geliyor ama fiyatı sanırım biraz şişlik durumda, 2. kasa da güzel 40mm gpu desteği var 360lık radyatör de takılıyor 9 fan yuvalı iyi seçenek, 3. benim en çok beğendiğim oldu şahsen, 42cm gpu genişliği var 10fan desteği var görüntüsü güzel, lian li 5 dahili fan veriyor 3. 4 fan veriyor. acelen yoksa lian li bekle belki 1. kasanın fiyatı da düşer normal seviyesine gelir

kasa masa üstünde duracaksa 1. seçenek mantıklı geliyor ama fiyatı sanırım biraz şişlik durumda, 2. kasa da güzel 40mm gpu desteği var 360lık radyatör de takılıyor 9 fan yuvalı iyi seçenek, 3. benim en çok beğendiğim oldu şahsen, 42cm gpu genişliği var 10fan desteği var görüntüsü güzel, lian li 5 dahili fan veriyor 3. 4 fan veriyor. acelen yoksa lian li bekle belki 1. kasanın fiyatı da düşer normal seviyesine gelir
bu hafta geldi geldi gelmedi lianli yi alamam ekran kartı ve ssd eksik olacak sadece benim ürünler çalışıyormu diye denemem lazım 2 hafta içinde lian li gelmezse ne yapacağımı bilmiyorum

Maşallah hocam güzel sistem, aynı anakartı ben de kullanıyorum memnunum. Yalnız Windows falan kurmadan önce en başta bir biosu güncellersen senin için daha iyi olur ayrıca Windows kuracaksan-ki kesin kuracaksın Windows ISO dosyasını sakın rufusla yazma windows'un kendi Windows yükleme medya oluşturucusu ile USB hazırla.
rufus ile yazarsak ne sıkıntı oluyor hocam? ben hep rufusu kullanıyorum daha bir eksisini görmedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,065
Üyeler
200,284
Son üye
şerbetçi

Geri