İhtiyarların Çekinilmezliği

Cheazy

80+ Silver
Reaksiyon skoru
804
Pompacilik yapiyorum, 77. günüm doldu, işin isleyisi napio nettigimizi pek anlatmicam, sorarsaniz ozel bi konu acarim pompaci olmak diye,

İş yerinde ful 18 yasindan olusma bi kadromuz var, 1 tane 23 var. ihtiyar dedigim eleman 50 yasinda belki daha fazla, o da ortacı, dumenden calisiyo,

Bir de yukarda muhasebecinin, patronlarin geldigi zaman oturdugu ofisi temizleyen, onlara cay su goturen, tuvaletleri yikayan bi tane abla var o da yasli baya,

Pompacilarla hicbir sorunum yok ama meydanci elemanin hareketleri cok gozune batti

Bu meydanci ilk geldigim gunlerde bana emir vererek arabalrin camlaeini silmek icin konulan sulari (Bu camlari gececu elemab is cok olmasigi icin sahayi yalandan bi yikar o sulari doldurur takilir gider) KOY dedi, halbuki bu benim zaten yaptigim bir işti. 1 tanesini koymamisim onu da adam gibi soyleyebilirdi. Daha onceki deneyimlerimdende ayık oldugum icin tamam ozur dilerimmm diye yaklasmadim bende zaten hali hazirda yapmis oldugum bir is oldugu icin sinirlendim ve ayaga kalkip ses tonumu degistirwrek, gececi eleman yapmadiysa bende yapmiyorum dedim, o da gelip bana ben senin baban yasindayim terbiyesiz hatsiz givi kelimeler sarf etti.

Aradan bi 20-30 gun daha gecti, saha yikancak, bakim ben neyim pompaci, bu ne meydanci adi ustunde meydani MEYDANCİ yikar, adam ven dahil yanimdaki pompaxiya da emir vererek yine ayni sekilde sahayi yikayin diyor, patron degil, patronun sag kolu degil, akrabasi degil, yanimdaki cocukta daha 3 saat once gececi yikamis ben yikamiyorum diyerekten adamı ikaz etti ve de yıkamadık.

O kadar zaman sonra yine dün saha yikancak sahayi yikayin dedi, bende yine cinlerim tepemde bu yasadiklarimdan dolayi zaten nefret ettigimden dolayi bu lavuktan icim icimi yedi bi tatsizlik cikmasin diye disa vurmayayim dedim, bi hevesle ciktim sahayi yikayacagim, baktim cek pas yok, tek cekpasla yanimdaki cocuk yerleri cekiyor zaten hali hazirda, meydancida yerleri islatiyoe, cekpas aradim bulamadim, bulsam silecektim, hali hazirda gelen arabalara baktim bende.

Bu lavuk gitmis bugun beni mudure sikayet etmis ben bu sefer iyice cildirdim ve mudure dedimki ben zaten sahayi yikamaya ciktim, cekpasta aradim yoktu, yogunluktan dolayi arabalara baktim yanimdaki eleman zaten sahayi siliyordu, mudur dedi zaten sizin yapmaniz gereken bir is bende dedimki benim yapacagim ise o burnunu sokmasin, sokacaksa da bana emir vermesin, ricada bulunsun yapayim ama yap et diyerek bu is boyle olmaz dedim, meydanci meydani bize yikatiyor pompaci pompaya bakmaz mi? Tuvalet temizlemiyor, yikamiyor? Zaten ofisteki abla yikiyoda siyorda benim canim cikiyor ayaklarim parmaklarim vucudum agriyor sen hosbes gelip cukkaliyon parayi 9 da gel 5 te git vardiya yok bur sey yok bide kizmizlan,

bunu gectim temizlikci abla da fena oldu, gecen tuvalete gitcem cok altima isicem artik gectik ozur diledik soylenmeye basladi, bugunde yine silmedigi yerlerde cisim geldifi icin tuvalete gidicem bana bi desturla girer insan yok iste git sil o yerleri pislettin zaten diyo, tuvalete girdim ciktim baktim birakip gitmis aldim elime fircayi sildim yerleri bu sefer mudur diyo, sen niye siliyon, ben temizlicekmisim dedim, ya bu 3 unude alacan işsiz birakacaksin,

yasli grubu bu ulkeye bi yuktur, sapiktir, emekli maasi, mali, mulku, arsasi, arabasi, colugu coxugu yeterli duzeye gelir, guzel mahallelerde, semtlerde oturur, yer icer, yazliga gecer gep genclerin onunu kapatirlar. Gelip burda bana kimse +50 yasi savunmasin, benim dedem askerlige gitmeden once calisip arsa almis simdi 10 sene calisin 1 arsa sahibi olabilir misiniz buyuk sehirlerde? Bu saydigim kesimde genelde keyfi hali yerinde insanlar ve acgozlulugune calisiyorlar ve bu yasal DEGİL ama ulkemizde hicbir sey yasal olmadigi icin kimsenin dunya umrunda degil, bos bos is hayati boyle falan yazmayin, 15-16 yasimdan beri ben zaten yovmiyeden tut su satmaya kadar her isi yaptim neyin noldugunu iyi biliyorum musterilerle de bir derdim yok basima bi olumsuzluk gelse benim omrumden baya bi vakit harcayarak ne umutlarla aldigim aracuma bir sey gelse basina bende anlik ofkeyle bos bos konsuurum ama benim derdim yonetimdeki ihtiyar kisiler, hatta ve hatta emekli+ calisan acgozluler, sizler bu insanlar hakkinda ne dusunuyorsunuz?

dip notta ekliyetim: emekli 20k benim babam+ fabrikada calisiyor, ablam okuyor, ben okuyorum, arabamiz tofas, kirada oturuyoruz durumumuz super lux degil diyenlere lafim zaten yok, bende zengin degilim, 4 kisilik ailede 3 kisi calisiyo Allah veriyo bi seyler, muhtac degiliz acikta degiliz ama istedigimi yiyip, icip, giysem servetimin bitmesi 3gyn surmez vesselam.

Sonuna kadar haklısın bahsettiğin insanlar heryerde var. Genelde bunlarin hedefi hevesi büyük makama mevkilere gelmek gelmeyince hayallerini elindeki imkanlarla gerceklestiriyor. Bunlarin tek hayali emri altına insanları alıp hayatını karartmak zorbalık yapmak. Bunların birde yüksek mevkiye çıkanları var onlar denk gelme ölür müsün öldürür müsün öyle illet birsey

sen yine bu d1ng1le yüz vermeyerek iyi yapmışsın bu durumlarda en iyi çözüm görmemezlikten gelmek sana bir zararı olmadığı sürece görmemezlikten gel kendi kendine müdür kesilmiş egosunu tatmin etmek için bu türden çok var

Bende çok kısa süre pompacılık yaptım haklısın aynı tip vardı ilk gün benden istedi bizim gececi bizden üst eleman izin vermedi git arabalara bak diye dahada istemedi.

İşsiz kal ama bunlardan yeme bunnlara eyvallahın olmasın yoksa üstüne binerler

Reis sohbet etmeye acmissin iyi etmişsin de cok uzun ya
2 kelam edeyim dedim, yazdıkca devam etti, kimisi okuyor seviyor okumayı, düşüncelere saygı eyvallah
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sen yine bu d1ng1le yüz vermeyerek iyi yapmışsın bu durumlarda en iyi çözüm görmemezlikten gelmek sana bir zararı olmadığı sürece görmemezlikten gel kendi kendine müdür kesilmiş egosunu tatmin etmek için bu türden çok var
yemek yiyorum odada, 2 işi de aynanda yapamam 4 kol değilim ben, sebilde su bitti damacanayı yukarı kaldıramadım. Gitti döke saça koydu sanki çok ustaca koymuş gibi, hazır koyulmuşken almak ne kadar kolay di mi, diye laf soktu aklınca sustum ses etmedim, çıldırdı çıktı gitti. Çok üzmüşler zamanında bunu ya çok karaktersiz bir insan dedem falan da aksi de böylek ipne değil

Son düzenleme:
İşsiz kal ama bunlardan yeme bunnlara eyvallahın olmasın yoksa üstüne binerler
ben mudure acık acık dedım ben bu zzamana kadar işten yorulmadım, temizlikçisiymiş, medancısıymış beni soğutamaz, bu gahbelerle de savaşcam ben ne çıkacam o çıksın, İşsiz kalacak param var ama hazıra dağ dayanmaz, benim pompacılıga basladıgım tarih ilk opetteyd konusuda vardır, 2025 eylül falandı o zamandan beri 1.6 iese takığım o arabayı öyle böyle alcam dedim ya da şoförlük için gerekli belgeleri çıkarma gibi hayallerim var burda 2 senedir çalışan cocukla aynı parayı alıyoruz, çıksa tazminatı 56 olcak asgari alıyoruz 12 elden yatırıyorlar 5 10 arası dıyorlar 2 aydır 8 inde yatıyor. Kendime acıyorum, sen git 12 sene oku böyle cahil, cühela tiplerle uğraş, tamam üni mezunuda değildikte ya neyse ne onu bunu geçtim, en azından adam gibi iş yapayım yeter, kuryeler cok gelıyo cok sohbet ediyoz, ölmezsen güzel iş diyorlar, günde 5k koyan mı dersin, ikame araçla taksicilikte günde3 k alan mı dersin, yol yıkama aracı süren adamın yakıtı bizden, aracı devletten, bi de her yaktta iskonto da alıyor 200 200 Allah bereket versinde adamın 200 e ihtiyacı yok 80 90k maaş alıyorum tüm sertifikalar var bende diyor, uzun zamndır da düşünüyordum, tıra kadar çıkmam da çekcilik, yemek taşıma şöförlüğü, taxicilik vs orda burda sağlam para koyar kendi işime atılım yaparım ya da devlete sırtı dayar takılırım.

Hocam hiç açık verdiğiniz oluyor mu ?

bu 77 günde 300-400 tl vermişimdir, o da 3-5 bahşişlerle amorti etti, artımı eksimi ful not ediyorum, şu ana kadar açığım yok diyebilirim.
Baktım şimdi ilk ay 205 tl acık 165tl bahşiş almışım

2. ay 450 tl bahşiş almışım, 110 tl açık çıkmış

3. yane bu aybi 195 tl acık var bi 100 tl sahte para var 400 tlde bahşiş gelmiş
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yapmak istiyorsan her şeyiyle kabul edip bi bismillah diyip o açıklara, yanlı yakıta, yoğunlukta bacaklarının çatlamasına okeysen yapılır, onun dışında kışın ASLA yapılmaz, yyoğun yerde ASLA yapılmaz, asgari ücrete ASLA yapılmaz, bizimki hak sahibini almış bi yer direktman her şey resmi taş gibi parası olan bi yer bulursan uç takıl geç, shell opet cok yogun oldughu ıcın 50k veriyor bizim burda, gidip bakıp calısanlarla sohbet etcen benim burda opetten tanıstıgım arkadasım 9 aydır calısıyor gel başla dedi, şartlar da bana uydu 33 35k depolarda hayatımı curutup 1-2 ay sonra ısten cıkarılacagıma evımın onundekı işe gideyim dedim zaten bıldıgım ıs pişman degılım ama yemek ve mola olmaması bozuyor, bazen evden götürüyorum bazen cepten cok harcamamaya bakıuyorum degısıyor

Son düzenleme:
Allah büyüğe hürmeti emretmiş,ama evet malesef yaşına göre davranmayan çok fazla var

Bir ara bende kaynak atölyesinde çırak olarak işe başlamıştım. 2 usta vardı biri çok iyiydi diğeri aynı bunun gibi dümbüktü. 3 saat çalıştım işi bıraktım anladım bu bana bu işi zehir edecek ağzını burnunu kıracam sonra

Bu filmi izlemeni tavsiye ederim ismi bile güzel filmin 😀😂 ihtiyarlar evinde yatsın kardeşim ya ne işleri var orda burda

Geri