İlk kez senden duydum böyle bir şey driveri algılamıştır o yüzden valorantı silMonsgeek fun 60 max aldım driverini ayarladım valoranta girerken vanguard hatası veriyor nasıl düzeltebilirim
Basım süresini ayarlayabiliyorsun, bu da a-d gibi şeylerde biraz avantaj ve konfor sağlıyor. Yani a-d yaparken sert basmıyorsun, değiyorsun hissiyatına alışınca ise klavye (elbette keycaps, kasa kalitesi de önemli) kuş gibi hissettiriyor.Bu manyetik klavye furyasına uzak kaldım. Ne artısı oluyor? Peek atarken avantaj mı sağlıyor?
Çok teşekkürler, bende bir GMK67 var. Türkiye'deki ilk custom klavyelerle uğraşan kitledenim. Ancak GMK67 sanırım seneler sonrasında demode oldu. Biz bu klavyelerde "tok" ses elde etmek için bayağı çabalamıştık. Buna özel switch'ler, kasa içine pamuk ve ses yalıtım modları, keycap'lerin karakterini vs. ayarlayarak ilerledik hep zamanında. Ancak 4. senesine geldim klavyenin. Klavyemi değiştirmek istemiyorum; direkt manyetik switch'ler alıp, mevcut switch'lerimle replace ederek manyetik bir klavyeye dönüştürebiliyor muyum yoksa bu yeterli değil ve elektronik olarak da manyetik switch'e uygun mu olmalı içindeki çip?Basım süresini ayarlayabiliyorsun, bu da a-d gibi şeylerde biraz avantaj ve konfor sağlıyor. Yani a-d yaparken sert basmıyorsun, değiyorsun hissiyatına alışınca ise klavye (elbette keycaps, kasa kalitesi de önemli) kuş gibi hissettiriyor.
Sadece oyun değil yazımda da bayağı konfor sağlıyor. Tuş basım sürelerini ayarladığınızdan, fazla baskı uygulamak zorunda kalmıyorsunuz. Kabaca mekanik bir klavye alışıp, düz membran geçince sanki taşa basıyorsunuz hissi manyetik kullanınca mekaniklerde de yaşanıyor. Genelde forumlarda oyun odaklı kullanıcılar araştırma yapıyor, ama bu basım süresi bakmadan hızlıca yazıyorsanız el ağrılarını da azaltıyor.
Ayrıca manyetik switchlerde teller yok, mıknatıs ile iletişim görüyor. Bu klavyede yay sesini (genelde ₺2500 altı ucuz klavyelerde olur, yağsız switchlerde) ortadan kaldırıyor, yine mekanik switchlerde olan çift basma sorunları olmuyor. Ayrıca mekanik switch 50 milyon ise bu manyetik switchlerde en giriş seviyeleri 100 milyon basım ömürlü oluyor.
Kısaca hem oyun hem yazım hem genel kullanımda rahatlık, konfor ve uzun ömür sağlıyor.
Terimleri bilmiyorum, ama manyetik için o yeşilimsi plaka kısmı vb. değişmeli. Bu klavyelerde ayrıca iletim hızı 8K ve scan rate gibi mevzular da var. Scan rate bir nevi tuşları veriyi aktarmasını tarıyor gibi düşünebilirsiniz. Eğer bunlar ucuzsa, manyetik klavyelerde tuşa geç basma (laglı), basılı kalma veya böyle sanki sistem %100 CPU tüketiyor gibi takılma sorunu yaşatır.Çok teşekkürler, bende bir GMK67 var. Türkiye'deki ilk custom klavyelerle uğraşan kitledenim. Ancak GMK67 sanırım seneler sonrasında demode oldu. Biz bu klavyelerde "tok" ses elde etmek için bayağı çabalamıştık. Buna özel switch'ler, kasa içine pamuk ve ses yalıtım modları, keycap'lerin karakterini vs. ayarlayarak ilerledik hep zamanında. Ancak 4. senesine geldim klavyenin. Klavyemi değiştirmek istemiyorum; direkt manyetik switch'ler alıp, mevcut switch'lerimle replace ederek manyetik bir klavyeye dönüştürebiliyor muyum yoksa bu yeterli değil ve elektronik olarak da manyetik switch'e uygun mu olmalı içindeki çip?
Ekleme: günde 13 saat yazılım işi yapan biri için klavye tuşları yine iyi dayanmış. 4 sene önce keycap setini aliexpress'den 100 liraya almıştım. Hey gidi.
Teşekkürler. Peki manyetik klavyelerde tuşlardan "tok" sesi almak mümkün oluyor mu, bilginiz var mı bu konuda? Blue switch'lerdeki gibi klik sesi, aşırı sesli klavyeler beni çok geriyor çünkü.Terimleri bilmiyorum, ama manyetik için o yeşilimsi plaka kısmı vb. değişmeli. Bu klavyelerde ayrıca iletim hızı 8K ve scan rate gibi mevzular da var. Scan rate bir nevi tuşları veriyi aktarmasını tarıyor gibi düşünebilirsiniz. Eğer bunlar ucuzsa, manyetik klavyelerde tuşa geç basma (laglı), basılı kalma veya böyle sanki sistem %100 CPU tüketiyor gibi takılma sorunu yaşatır.
Custom klavyeden anlamıyorum, ama mekanik klavyenin iletimini sağlayan sistem komple değişmeli. Yani yeni bir manyetik klavye alıp onun üzerine bir şeyler yapmanız lazım.
yok manyetiklerde sistem farklı diye biliyorum dönüştürülemez. hall effect diye de geçiyor. uyumlu pcb bulunursa tabi ki değişirde bu seferde kasaya uyacak mı. sıfırdan klavye yapıyor gibi bir şey oluyor. @darktower sedo iyi mi reis karakule sensin demiÇok teşekkürler, bende bir GMK67 var. Türkiye'deki ilk custom klavyelerle uğraşan kitledenim. Ancak GMK67 sanırım seneler sonrasında demode oldu. Biz bu klavyelerde "tok" ses elde etmek için bayağı çabalamıştık. Buna özel switch'ler, kasa içine pamuk ve ses yalıtım modları, keycap'lerin karakterini vs. ayarlayarak ilerledik hep zamanında. Ancak 4. senesine geldim klavyenin. Klavyemi değiştirmek istemiyorum; direkt manyetik switch'ler alıp, mevcut switch'lerimle replace ederek manyetik bir klavyeye dönüştürebiliyor muyum yoksa bu yeterli değil ve elektronik olarak da manyetik switch'e uygun mu olmalı içindeki çip?
Ekleme: günde 13 saat yazılım işi yapan biri için klavye tuşları yine iyi dayanmış. 4 sene önce keycap setini aliexpress'den 100 liraya almıştım. Hey gidi.
Maalesef o konularda bilgim yok.Teşekkürler. Peki manyetik klavyelerde tuşlardan "tok" sesi almak mümkün oluyor mu, bilginiz var mı bu konuda? Blue switch'lerdeki gibi klik sesi, aşırı sesli klavyeler beni çok geriyor çünkü.
Çok teşekkürler. Keycap'lere bak, çok güzeller.Maalesef o konularda bilgim yok.
Ama basım ömrü switchin sesini biraz da olsun sönümlüyor. Çünkü uyguladığınız baskı azalıyor. Tabii ses istiyorsanız switch basma süresini normal bırakabilir veya daha da geç basılmasını sağlayabilirsiniz. Gerçi sesli switchler de vardır diye düşünüyorum. Yerelde Gaminggen ve Wraith, düz mekanik switchden daha çok manyetik switch satıyorlar.
Klavye Switchleri
wraithesports.com
![]()
Manyetik Switch Ürünler ve Fiyatları
Manyetik Switch Ürünler: Gaming ve teknolojik ürünlerde geniş ürün yelpazesi, uygun fiyatlar ve güvenli alışveriş Gaming.Gen.TR adresinde seni bekliyor!www.gaming.gen.tr
Yerelde fiyatına göre çok satan şu ürünün sesine bakabilirsiniz mesela.
Örnek amaçlı da şu klavyeyi atayım. Yani custom yapamıyorsanız bile, klavye üreticilerinin detaylı ürünleri var.
![]()
Aula AG60 Pro Alüminyum Manyetik Klavye Hall Effect Aether Switch 8000Hz RGB TKL Hot Swap Oyuncu Klavyesi Kırmızı Manyetik Oyuncu Klavyeler Aula
Aula AG60 Pro Alüminyum Manyetik Klavye Hall Effect Aether Switch 8000Hz RGB TKL Hot Swap Oyuncu Klavyesi Kırmızı Manyetik Oyuncu Klavyeler AULA AG60 PRO, rekabetçi oyunlarda sınırları zorlayan profesyoneller için geliştirilmiş %60 form faktöründe (61 Tuş) bir performans şaheseridir. Geleneksel mekawww.teknostore.com
Evet de Sedat konusunda bir şey biliyorsam da söylemem ya. Kendini dışarıdan gördüğüm kadarıyla izolasyona almış durumda, açıkçası çok da rahatsız etmiyorum.yok manyetiklerde sistem farklı diye biliyorum dönüştürülemez. hall effect diye de geçiyor. uyumlu pcb bulunursa tabi ki değişirde bu seferde kasaya uyacak mı. sıfırdan klavye yapıyor gibi bir şey oluyor. @darktower sedo iyi mi reis karakule sensin demi![]()
Videolardaki ürünleri de satıyorlar, custom klavye işi dışarıdan alışveriş zorluklarından dolayı bütçeyi zorluyorsa direkt hazır bir ürün de alabilirsiniz.Çok teşekkürler. Keycap'lere bak, çok güzeller.