❌İndirim Bitti! LG Ultragear 25g523b-B 200 Hz Monitör 4.347 TL!!!

Hocam bir soruda ben sorarak sizi bunaltıyorum belki fakat internette araştırıpta bulduklarımla tatmin olamadığım bir konu üzerine size danışmam lazım.

4060 ekran kartlı msi laptopun entegre ekranında gsync özelligi olmadıgı icin cogu oyunda vsync acılsa bile akıcı hissiyatını alamıyorum. Gsync özellikli harici bir monitör alsam bu özelliği aktif edebilmek için type c den 1.4 dp kablosu ile baglanmak gerekiyormus doğruysa eğer. Önerdiginiz msi mag244 modeli mesela 1.2 dp destekliyor. Benim bunu göz önünde bulundurmam gerekir mi?

FPS de kapatman lazım zaten gecikme yapar biraz. Fps için kötü değil açıkçası Edge lit 300hz IPS alacağına 2-3k daha koyup qd mini led alıyorsun.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ben hep diyordum 8-10k ya 300hz IPS almayın aşırı rekabetçi olmadığı sürece gereksiz görüntü kaliteleri vasat diye. Ne renk gamutu, ne parlaklık, ne kontrast oranı iyi değildi. Ortalama IPS 2k monitöre göre daha düşük sonuçlar veriyorlardı. Tek olayları 300hz olmalarıydı. Tcl bu boşluğu doldurdu.

Mis gibi seçenek eğer aç kapa zahmetine girmek istenmiyorsa bütçe artırıp oled almak gerekiyor. Biraz daha zahmetli olması Edge lit IPS almayı haklı çıkarmaz. Öyle bir öneri yapacağını da sanmıyorum gerçi ama başka bir seçenek kalmıyor geriye. 240hz oled bu paraya yok. Bu bütçedeki 1080p IPS monitörlerinde hali belli. Tcl harici boş. Daha iyisi ancak ya daha iyi bir Mini led ya da OLED olur bu bütçede. Ben şu an alacak olsam arkama bile bakmadan tcl qd mini led yapıştırır geçerdim açıkçası.

Girişi şimdi fark ettim uzun süreli kullanıma izin vermiyor mu bu tcl monitör dinlendirmek mi gerekiyor Tayfun hocam?

Hocam bir soruda ben sorarak sizi bunaltıyorum belki fakat internette araştırıpta bulduklarımla tatmin olamadığım bir konu üzerine size danışmam lazım.

4060 ekran kartlı msi laptopun entegre ekranında gsync özelligi olmadıgı icin cogu oyunda vsync acılsa bile akıcı hissiyatını alamıyorum. Gsync özellikli harici bir monitör alsam bu özelliği aktif edebilmek için type c den 1.4 dp kablosu ile baglanmak gerekiyormus doğruysa eğer. Önerdiginiz msi mag244 modeli mesela 1.2 dp destekliyor. Benim bunu göz önünde bulundurmam gerekir mi?
MSI sa Adaptive Sync var aynı işlevi görürde sorunun sadece gsync kullanamamaktan kaynaklı oldugundan emin olmadan yeni monitör almayın konu acın arkadaslar yardımcı olsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Girişi şimdi fark ettim uzun süreli kullanıma izin vermiyor mu bu tcl monitör dinlendirmek mi gerekiyor Tayfun hocam?
Dinlendirmeye gerek yok

Tayfun hocam selamlar geçen bir konuda hem fps hem tasarım işleri için Asus TUF Gaming VG27AQ5A önermiştiniz 10k bütçeler için sizce bunu mu almalıyım? Monitörde sorun olunca hepsiburada sorun çıkarır mı?
Asus 2k 25g64 ise 1080p. Bir de bunun daha üst modeli var 2k onu tercih edebilirsiniz 27g64

Daha önce Hepsiburada veya Trendyoldan monitör alanlar iade konusunda sorun yaşadı mı?

Benim 4.5k 5k bütçem var FPS çok takıntılı oyun oynamıyorum renkleri güzel veren ışık sızması yapmayan monitör önerir misiniz lütfen

Benim 4.5k 5k bütçem var FPS çok takıntılı oyun oynamıyorum renkleri güzel veren ışık sızması yapmayan monitör önerir misiniz lütfen
Yada bu fiyata LG yi alsam pişman olur muyum

27'de Fast HVA, 25'te Fast IPS var hz çok önemli değil benim içinde HDMI ile kullanacağım Type-C koymamaları büyük eksi bence. HDMI ile 25 240hz 27 ise 144 veriyor. 25 ile 27 ikiside 180 karartma olduğundan 25 o yönden daha avantajlı olacaktır. 25'in freesync 300hz olmasından kaynaklı daha iyi. Ağustos sonuna kadar varmış lansman kampanyası, bence çok satılmazsa biraz daha indirim görebiliriz. HVA kontrastta bariz üstün dinamik kontrasta eşitler. Fakat bu üstünlüğe rağmen renk gamutunda eşitler ve ikiside 8+2 ve aynı renk gamutunda. Kararsız bırakan ikilem :D

27'de Fast HVA, 25'te Fast IPS var hz çok önemli değil benim içinde HDMI ile kullanacağım Type-C koymamaları büyük eksi bence. HDMI ile 25 240hz 27 ise 144 veriyor. 25 ile 27 ikiside 180 karartma olduğundan 25 o yönden daha avantajlı olacaktır. 25'in freesync 300hz olmasından kaynaklı daha iyi. Ağustos sonuna kadar varmış lansman kampanyası, bence çok satılmazsa biraz daha indirim görebiliriz. HVA kontrastta bariz üstün dinamik kontrasta eşitler. Fakat bu üstünlüğe rağmen renk gamutunda eşitler ve ikiside 8+2 ve aynı renk gamutunda. Kararsız bırakan ikilem :D
2k ve VA olması tercihim olur. 1080p fps oyuncuları haric artık tercih edilmemeli.

1080p için bence 27 inç monitör büyük olur, 27 inçte 2kya çıkılmalı bence, 1080p için 24 inç ideal gibi düşünüyorum, 24 inç 1080p için benim gördüğüm aoc monitör en iyi seçenek gibi 260hz, 300nit parlaklık var, 2026 çıkışlı bir ürün henüz türkiyeye tam gelmiş gibi durmuyor satıcılara bakınca, daha çok satıcı ile fiyatı daha da düşer diye umuyorum.

Fazla irdeliyorsunuz konu amacından sapıyor. 4300 liraya daha iyi bir seçenek var mı yok mu? Varsa link atın yoksa alacak olan alsın bırakın mutlu olsun 😅 KTC H25T7'den kötü mü şimdi bu monitör ona göre karar versin millet

Fazla irdeliyorsunuz konu amacından sapıyor. 4300 liraya daha iyi bir seçenek var mı yok mu? Varsa link atın yoksa alacak olan alsın bırakın mutlu olsun 😅 KTC H25T7'den kötü mü şimdi bu monitör ona göre karar versin millet
Sonunda bende çok arada kaldım çok detay var tcl ye kaydı konu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,716
Üyeler
200,760
Son üye
anilkeles

Geri