Yok hocam bilmiyorum tayfun hocanın rehberler incele aklındaki monitorleri bir kenara yaz konu aç bunların arasından hangisi seçeyim diye hem senin hem burda arkadaşlar için daha kolay olur sabahtan beri daldan dala sürükleniyorsun bu şekilde kadar veremezsinhocam tclnin 27p3a pro nasıl alınır mı? bu fiyata local dimingden bloom falan olurmu bır bılgın varmı videsou yok hakkında pek bilgi yok
Black smearing durumunu mu soruyorsunuz?10k olsa direkt alırdım.birde acaba yazıların netliği nasıl
hem o hemde ben arada kod yaziyorum yazilarin okunakligi gözü yormama olayi nasıl acabaBlack smearing durumunu mu soruyorsunuz?
hem o hemde ben arada kod yaziyorum yazilarin okunakligi gözü yormama olayi nasıl acaba
Göz yormasın diyorsanız miniled ve QD normal IPS'e göre daha fazla göz yoruyor benim tecrübeme göre. Özelliklerini bayağı kısmanız lazım ve film izlerken falan özellikleri açmanız lazım. 350cd üstü insanı yoruyor. Yazı netliği önemliyse 4k daha ideal fakat 2k'da yeterli. Ben 4k'dan 2k'ya geçince yazılar biraz blur'lu hissettirmişti.hem o hemde ben arada kod yaziyorum yazilarin okunakligi gözü yormama olayi nasıl acaba
Göz yorma olayı tam bir muamma. Mesela en çok göz yoran, göz kurutan konular IPS panel monitörler için açılmış. Reddit ve Türkiye forumlarında.hem o hemde ben arada kod yaziyorum yazilarin okunakligi gözü yormama olayi nasıl acaba
Çok dandik sertifikasız veya yüksek cd'de kullanman lazımki IPS yapsın. Oled ve QD 1000 nit monitörle 300cd lik IPS i göz sağlığı açısından kıyaslayamazsın. En konforlu monitör göz için IPS antiflicker, bluelight, eyecare sertifikaları falanda olacak. Cd'yide 350 üstü kullanmayacaksın tepe değerin o olacak. IPS diyerek tüm monitörleri aynı klasmana koyamazsın. Mesela KTC'nin bir monitörü bende rahatsızlık yaptı IPS, fakat msi mag256f ıps'de günde 10 saat otururum karşısında hiç problem yaşamam. Oled bazı yönlerden daha sağlıklı fakat pratikte monitör olarak göz rahatsızlığı çeken çok. TV'de ise bu durumu azdır.Göz yorma olayı tam bir muamma. Mesela en çok göz yoran, göz kurutan konular IPS panel monitörler için açılmış. Reddit ve Türkiye forumlarında.
Konu içerikleri çogunluk olarak şöyle; TN, Va panel ve eski 60 hz monitörüm vardı IPS'e geçtim. Gözlerim kurudu yanma yaptı vs vs.
Aslinda Plasma (TV) ve varisi OLED goz yorgunlugu /bas agrisina daha iyi. Eger bu yonde fiziksel sikayetler varsa LCD ekran kullanilacaksa PWM modulunun olmamasi ya da varsa en azindan yuksek Hz desteklemesine bakilmali. Tabi dediginiz gibi mavi isigi kismak, parlakliligi dusurmek daha dogrusu ekrani goze uygun kalibre etmek lazim ekran turu ne olursa olsun.Çok dandik sertifikasız veya yüksek cd'de kullanman lazımki IPS yapsın. Oled ve QD 1000 nit monitörle 300cd lik IPS i göz sağlığı açısından kıyaslayamazsın. En konforlu monitör göz için IPS antiflicker, bluelight, eyecare sertifikaları falanda olacak. Cd'yide 350 üstü kullanmayacaksın tepe değerin o olacak. IPS diyerek tüm monitörleri aynı klasmana koyamazsın. Mesela KTC'nin bir monitörü bende rahatsızlık yaptı IPS, fakat msi mag256f ıps'de günde 10 saat otururum karşısında hiç problem yaşamam. Oled bazı yönlerden daha sağlıklı fakat pratikte monitör olarak göz rahatsızlığı çeken çok. TV'de ise bu durumu azdır.
En az göz yoranlar sıralaması IPS= VA > OLED > TN diye gider. Oled ile TN panele ve duruma göre yer değiştirir, kalitesiz VA ve düşük çözünürlük yüksek inç panel vs. bunların hepsi etmenler. Doğrudan monitöre göre karar verilebilir.
Ben IPS de göz yorgunluğu yaşarken oledde yaşamadım. Tabii şöyle bir şey qd oledde sdr içeriği geniş gamut modunda izlersem aşırı rahatsız ediyordu mide bulantısı, göz kuruluğu, göz yorgunluğu vs srgb renk uzayın da izleyince hiç yorgunluk yapmadı. HDR içeriği de geniş gamut modunda tükettim yine sorunsuzdu. Çünkü hdr da parlaklık artsa da renkler otomatik yönetiliyor. Aşırı doygunluk söz konusu değil renkler gerçek hayatta nasılsa ekranda da öyle oluyor. İçeriğin amaçladığı gibi gözüküyor.Çok dandik sertifikasız veya yüksek cd'de kullanman lazımki IPS yapsın. Oled ve QD 1000 nit monitörle 300cd lik IPS i göz sağlığı açısından kıyaslayamazsın. En konforlu monitör göz için IPS antiflicker, bluelight, eyecare sertifikaları falanda olacak. Cd'yide 350 üstü kullanmayacaksın tepe değerin o olacak. IPS diyerek tüm monitörleri aynı klasmana koyamazsın. Mesela KTC'nin bir monitörü bende rahatsızlık yaptı IPS, fakat msi mag256f ıps'de günde 10 saat otururum karşısında hiç problem yaşamam. Oled bazı yönlerden daha sağlıklı fakat pratikte monitör olarak göz rahatsızlığı çeken çok. TV'de ise bu durumu azdır.
En az göz yoranlar sıralaması IPS= VA > OLED > TN diye gider. Oled ile TN panele ve duruma göre yer değiştirir, kalitesiz VA ve düşük çözünürlük yüksek inç panel vs. bunların hepsi etmenler. Doğrudan monitöre göre karar verilebilir.
Güvenilir test kaynağı nasıl yok? Bir sürü video var bu model hakkında. Yabancı mı yoksa Türkçe mi kaynak yok anlamında demek istedin? Eğer yabancı ise çok saçma dediğin. Kaldı ki Türkçe içinde saçma çünkü Türkçe düzgün monitör incelemesi yapan yok zaten.Monitör kötü değil (rekabetçi oynamıyorsan) ama fiyat yüksek, burada tartışılan şey *sıcak fırsat* adı altında ürün reklamı yapılması, he bir de güvenilir test kaynağı yok, o ilk mesajdaki videosu atılan yabancı arkadaşın çoğu videosuna ve yorumlarına baktım adam değiştirmiş bu monitörü kullanmıyor, ama ne bileyim gidip miniled diye Xiaomi alacak adam bunu alsın daha iyi demiş vs.
Bana kalsa 10-11k olsa fiyat düşünülebilirdi, bu haliyle pek albenisi yok.