Yardım Arctic Liquid Freezer Iıı Pro Fan Hızı Sorunu

Reaksiyon skoru
2
Merhaba,

Arctic Liquid Freezer III Pro sıvı soğutucumda fan hızıyla ilgili bir sorun yaşıyorum. Fanlar sürekli yaklaşık 3000 RPM hızında çalışıyor ve hiçbir şekilde düşmüyor.

Anakartım: MSI B450M-A PRO MAX
İşlemcim: Ryzen 9 5900X

BIOS üzerinden PWM ayarlarını açtım, Smart Fan Mode'u aktif ettim, farklı fan eğrileri denedim ve BIOS'u da güncelledim fakat hiçbir ayar fan hızını değiştirmedi.

Sıvı soğutucuyu AIO şeklinde CPU_FAN1 girişine bağladım. Bağlantıları kontrol ettim ancak sorunun kablolama kaynaklı olup olmadığından emin değilim.

Şu an işlemci sıcaklığı yaklaşık 56°C olmasına rağmen fanlar %100 hızda ve 3000 RPM civarında çalışıyor.

Yardımcı olabilir misiniz?

Kanka msi center uygulamasını indir direkt fan ayarını yap sessiz çalışır bende bir sorun yok rpm dikkat etmedim ama ses olarak hiç sorun yok

Kanka msi center uygulamasını indir direkt fan ayarını yap sessiz çalışır bende bir sorun yok rpm dikkat etmedim ama ses olarak hiç sorun yok
1785613167220.webp

Şu an böyle. Ne yapmam lazım?

aynı soğutucu var ama ilk defa kullanıyorum yeni aldım ve böyle yaptım ne kadar doğru bilemem şuan cpu fanı gösteremiyorum çünkü biosdan cpu oc ayarını açtım pump fan aşağıda var yakın yap istersen ama yaptıktan sonra ısıları takip et işlemcim 7800x3d ben takip ettim ısınma yok fazla
1.webp
2.webp

aynı soğutucu var ama ilk defa kullanıyorum yeni aldım ve böyle yaptım ne kadar doğru bilemem şuan cpu fanı gösteremiyorum çünkü biosdan cpu oc ayarını açtım pump fan aşağıda var yakın yap istersen ama yaptıktan sonra ısıları takip et işlemcim 7800x3d ben takip ettim ısınma yok fazla Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Olmadı maalesef. Sys Fan 1 kısmına takmayı deneyeceğim yarın. Bilgi veririm.

Bir şey override ediyor olmalı. Bios reset atıp, sadece gerekli ayarları yapıp; varsa arctic'in kendi yazılımı ile deneyin isterseniz bir de.
Bios'a reset attım zaten ama yinede olmadı. Arctic'in sadece rgb ayarlaması için yazılımı var sanırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,833
Üyeler
200,524
Son üye
Rxxwn

Geri