🔥İndirim [Outlet] Arctic P12/P14 Fanlar 500 TL

Reaksiyon skoru
84
Ürünleri boş gezerken gördüm, youtube kanallarında inceleme için kullanılan ürünler oluyor genelde. Arctic fanlara 6 yıl garanti veriyor zaten globalde fakat distribitör 2 yıl. Bu ürünler için ise 6 ay garanti vermiş satıcı.

Kolay kolay arızalanan ürünler olmadıkları için bence ihtiyacı olan değerlendirebilir, bu paraya bu kalitede fan çok zor çünkü.

Edit: min sepet tutarı 1000tl ve kargo ücreti varmış, çok mantıklı olmayabilir bunlar nedeniyle.

Arctic P14 Pro Reverse 140mm - 499 TL

Arctic P12 Pro PST - 499 TL 2x Arctic P14 Pro ARGB 140mm - 454 TL

2x Arctic P12 Pro Reverse ARGB - 499 TL

2 fan için 201 tl kargo ücreti istiyor benim herhangi bir kargo anlaşmam yok DHL ile 105 TL'ye gönderim yapabiliyorum dalga mı geçiyorlar
Evet yıllardır böyle bu satıcı saçmalık, koskaca firmasın bir anşalma yapamadın mı cidden.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2500RPM 110CFM

110cfm nedir canavar mısın ya? fanlar sesli çalışıyor haberiniz olsun
Hocam 2500 rpmde sessiz çalışan fan olmaz zaten, P14 Pro modellerini kullanıyorum aktif olarak %50 sonrası uğultu başlıyor. 140mm bir fan için 1300 RPM ses yapması kadar normal bir şey yoktur. (bu fiyat bandında)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yanlış falan yazmışlar diye düşündüm fakat kendi sitesine bakınca harbi öyle yazıyor. ama düşük hızlarda 25dB ses diye yazıyor.
11 tane p14 var kasada, 3 aıo 8 kasa fanı olarak kullanıyorum, konu olsun olmasın fanları kesinlikle öneririm.

düşük rpmde fazla buzzing/humming yapıyor bu modeller dikkat edin agalar

düşük rpmde fazla buzzing/humming yapıyor bu modeller dikkat edin agalar
Evet, zaten kullanıcılardan çok fazla bu yönde şikayet aldıkları için ufak bir tasarım değişikliğine gidip daha düşük rpmli "less noise" ve statik basınçlı versiyonunu çıkardılar. Bu humming(uğultu) olayı; fanın mesh yüzeye yakınlığından tutun da, bağlantı noktalarındaki malzemenin kalitesine kadar birçok şeye bağlı. Reddit'te ben de bu tarz yorumlara çok denk geldim ama kendi adıma konuşursam, fan %60 hıza ulaşana kadar herhangi bir humming sorunu yaşamıyorum.

Zaten çoğu kullanıcının şikayet ettiği şey humming'den ziyade, fan ile kasanın mesh yapısı arasında oluşan türbülans durumu. İnsanlar da bu türbülans sorununu gidermek için en basit çözüm olarak, Noctua'nın öncülük ettiği "spacer" aparatlarını kullanmayı öneriyor. Bu türbülansın oluşma nedeni ise yüksek statik basınç olarak anlamlandırılıyor, bu değerlerde statik basınca sahip herhangi bir fan zaten türbülans durumunu yaşatacaktır.

Bknz bir kullanıcının test videosu:

Bu da 3d baskı ile test videosu:

Evet, zaten kullanıcılardan çok fazla bu yönde şikayet aldıkları için ufak bir tasarım değişikliğine gidip daha düşük rpmli "less noise" ve statik basınçlı versiyonunu çıkardılar. Bu humming(uğultu) olayı; fanın mesh yüzeye yakınlığından tutun da, bağlantı noktalarındaki malzemenin kalitesine kadar birçok şeye bağlı. Reddit'te ben de bu tarz yorumlara çok denk geldim ama kendi adıma konuşursam, fan %60 hıza ulaşana kadar herhangi bir humming sorunu yaşamıyorum.

Zaten çoğu kullanıcının şikayet ettiği şey humming'den ziyade, fan ile kasanın mesh yapısı arasında oluşan türbülans durumu. İnsanlar da bu türbülans sorununu gidermek için en basit çözüm olarak, Noctua'nın öncülük ettiği "spacer" aparatlarını kullanmayı öneriyor. Bu türbülansın oluşma nedeni ise yüksek statik basınç olarak anlamlandırılıyor, bu değerlerde statik basınca sahip herhangi bir fan zaten türbülans durumunu yaşatacaktır.

Bknz bir kullanıcının test videosu:

Bu da 3d baskı ile test videosu:
bundan 5-6 yıl önce bu sorunu yaşadığımda id-cooling fanları ile tanıştım o günden beri fanda kullandığım be quiet ve id cooling var. arctic fanlarını sevmiyorum.

bundan 5-6 yıl önce bu sorunu yaşadığımda id-cooling fanları ile tanıştım o günden beri fanda kullandığım be quiet ve id cooling var. arctic fanlarını sevmiyorum.
id-cooling kule tipi kullanma şansım olmuştu gayet yeterli ve güzel bir üründü fakat farklı bir ürünün kullanmadım. Be quiet tarafında haklısınız gayet premium ve kaliteli ürünler. Bu noktada biraz olay bütçeye bakıyor aslında, globalde yaklaşık 10 € fark vardı ben
Arctic P14 pro almaya karar verdiğimde, üklemizde ise çok yaygın bir marka değil ve global ile gap çok fazla. Bu yüzden benim tercih edebileceğim ürünler olmadı, "Silent Wings Pro 4 140" fanlar ile blackout setup listemde vardı mesela.

Globalde de benzer fiyat farkından dolayı arctic daha çok tercih edilen bir marka oluyor doğal olarak. Bu fiyata bu kalitenin hala çok iyi olduğunu düşünüyorum arctic tarafında.

@TechGuy Bunların 14 lüğünü alsam çok ses yapar mı acaba? Benim egzoz fanı bazen bilgisayarı ilk açtığımda ses yapıyor. Arka tarafa hafifçe vurunca da ses kesiliyor. Sebebi nedir sence ? https://streamable.com/apw6pw
Kasa bu: https://www.darkflash.com/tr-TR/product/dlx21mesh 3,5 yıldır kasayla gelen kendi fanlarını kullanıyorum.
Fanın göbeğin de sıkıntı olabilir. Vurduktan sonra rulmanlar yerine geçiyormuş gibi ses kesiyor.

404 veriyor ürünler bitti mi acaba?

Geri