🔥İndirim Arctic P14 PRO ARGB Reverse Fan 734₺!

Aynı kasaya sahibim hocam yan 3 adet 14cm alıyor mu veya alt?
Alt kısmı hatırlamıyorum ama yan kısma dediğim gibi sığıyor sadece 2 vida boşta kalıyor takılmıyor yani o kadar 3 fan alttan içeri yan ve arka dışarı şeklinde bir süre o şekilde kullanmıştım sonra thermalright reverse fan aldım 6 fan içeri şekilde kullandım .

Alt kısmı hatırlamıyorum ama yan kısma dediğim gibi sığıyor sadece 2 vida boşta kalıyor takılmıyor yani o kadar 3 fan alttan içeri yan ve arka dışarı şeklinde bir süre o şekilde kullanmıştım sonra thermalright reverse fan aldım 6 fan içeri şekilde kullandım .
Tavsiye alabilirim hocam hangisinden memnun kaldın? thermalright mi arctic mi hangisi daha mantıklı?
Asus tuf gaming tr120 de düşündüm 3lü şekilde ama bilemedim?

Bende tesadüf dün akşam gördüm tasarım açısından elimdeki p14 argb fanlardan bir farkını göremedim 3 adetini ortalama 2800 gibi bir rakama büyük umutlarla almıştım kasanın ön kısmı için lakin beklediğim sessizliği göremedim (elimde bulunan thermalright 14cm argb fanlara göre) yanlışım var ise düzeltin sonradan farkettim ki içeriye hava alma değilde üfleme(eksoz) konusunda başarılılar tabi beklentiye bağlı birazda . Malum reverse fan pek yok piyasada bu kalitede fiyat bakımından o açıdan kasa destekliyorsa tercih edilebilir .

Bu fanlar kasa fanı olarak değil de daha çok soğutucular için mantıklı.

En sevdiğim fan ama niyese biturlu alıp kullanmadım.

@JuunBuun 100r pz için güzel gider yan kısım 12cm destekli yazıyor ama ben 14cm takmıştım 3 adet 2 vida boşta kalmıştı .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani uzmanı değilim ama baktığımda 12cm göre mesela %70 fan devri yerine 14cm in %50 fan devrinde aynı hava akışını sağlaması gerekir en azından bu mantıkla almıştım .
Kasa elime ulaşmadı henüz ama elimde fazladan m100r kasa var onun fanları alıp m100r ı fansiz satarım diye düşünüyorum 😉
Suanki sistemde arctic p12 pro egzoz fanı var +1000 devirde bile çok sessiz
Kasa ulaştıktan sonra duruma göre arctic fan düşünüyorum zaten

Son düzenleme:
Bu fanlar kasa fanı olarak değil de daha çok soğutucular için mantıklı.
Kasa için neden mantıklı değilmiş akvaryum kasalara full standart fan takarsan tüm fanlar içerdeki havayı dışarı atıyor. İçeri temiz hava akışı olmuyor bunu sağlamak için ters bıçaklı yani reverse fan kullanıp kasaya temiz hava giriş çıkışı sağlanıyor.

ben dün jumbumdan 5 tanesini 2000tl ye aldım tanesi 400tl ye denk geldi indirim vardı
O site hakkında hiç hoş şeyler yazmadıkları için tanesine 250 TL fazla vermeye razı oldum. İnşallah aldığınız ürünler elinize sorunsuz şekilde ulaşır.

Kasa için neden mantıklı değilmiş akvaryum kasalara full standart fan takarsan tüm fanlar içerdeki havayı dışarı atıyor. İçeri temiz hava akışı olmuyor bunu sağlamak için ters bıçaklı yani reverse fan kullanıp kasaya temiz hava giriş çıkışı sağlanıyor.
Arkadaş muhtemelen kasa fanları ile soğutucu fanları arasındaki basınç oluşturma farkından bahsediyor ancak ben bunun aşırı fark edeceğini sanmıyorum.
Bu p12/p14 pro fanların noctua ile yarıştığı yazıyordu reddit de, karşılaştırma testlerine bir bakmak lazım.

@3uncubayezit dediği gibi. Oluşturduğu hava basıncından dolayı radyatör/kule tipi soğutucular için öneriliyor. Şöyle göstereyim;

AR-ACFAN00120A-icgorsel_02.jpg

P serisi ortaya doğru ittiği için havayı soğutucular için daha iyi. Kasa fanları gibi havayı dağıtmıyor.

Tam hangisi hocam link atar mısın ona göre uzulecegim :(

O site hakkında hiç hoş şeyler yazmadıkları için tanesine 250 TL fazla vermeye razı oldum. İnşallah aldığınız ürünler elinize sorunsuz şekilde ulaşır.

ne gibi şeyler ben bu siteyi bu fanların ana bayisi gibi düşünüyordum her türlü fan var

@3uncubayezit dediği gibi. Oluşturduğu hava basıncından dolayı radyatör/kule tipi soğutucular için öneriliyor. Şöyle göstereyim;

AR-ACFAN00120A-icgorsel_02.jpg

P serisi ortaya doğru ittiği için havayı soğutucular için daha iyi. Kasa fanları gibi havayı dağıtmıyor.

bu statik basınç muhabbetinde kaçırılan bir nokta var maks statik basınç 3000rpm de oluyor mesela 1300 1400 1500 rpm de tüm fanların statik basıncı eşitleniyor yani hava akımı aynı rpmlerde hepsinde aynı rpm 2000 den yukarı çıktıkca statik basınç ve hava akımı değişiyor

Geri