Normal.Hocalar selam, bugün kart elime ulaştı FURMARK'ta herhangi bir cw sesi duymadım fakat oyuna girince cw sesi duyuluyor. normal midir ? undervolt ile 210 watt çekiyor kart
evet biliyorum da örnek olarak şunu söyleyeyim chilvary 2 oynuyordum 150 fps civarı alıyordum orada duyulmaya başladı, eski kartlarda 150lerde hiç cw duymamıştım o yüzden garibime gittifps yükselince artar cw
FPS'e bağlı bir durum değil çünkü coil whine. Sentetik testlerde yük genellikle daha stabil olduğu için güç kaynağı veya ekran kartının çalışma modu da daha kararlı oluryor. Bu yüzden coil whine ya oluşmuyor ya da çok az oluşuyor.evet biliyorum da örnek olarak şunu söyleyeyim chilvary 2 oynuyordum 150 fps civarı alıyordum orada duyulmaya başladı, eski kartlarda 150lerde hiç cw duymamıştım o yüzden garibime gitti
bu güzel bilgi için size teşekkür ederim.FPS'e bağlı bir durum değil çünkü coil whine. Sentetik testlerde yük genellikle daha stabil olduğu için güç kaynağı veya ekran kartının çalışma modu da daha kararlı oluryor. Bu yüzden coil whine ya oluşmuyor ya da çok az oluşuyor.
Oyunlarda GPU yükü sürekli değiştiğinden akım ve çalışma koşulları da sürekli değişiyor. Bu da coil whine'a sebebiyet veriyor.
Sistem boştayken bile coil whine oluşabilir hatta. Yani dediğim gibi FPS ile ilgisi doğrudan yok.
Valla en iyisi takmamaya çalışmak yoksa çok rahatsız ediyorFPS'e bağlı bir durum değil çünkü coil whine. Sentetik testlerde yük genellikle daha stabil olduğu için güç kaynağı veya ekran kartının çalışma modu da daha kararlı oluryor. Bu yüzden coil whine ya oluşmuyor ya da çok az oluşuyor.
Oyunlarda GPU yükü sürekli değiştiğinden akım ve çalışma koşulları da sürekli değişiyor. Bu da coil whine'a sebebiyet veriyor.
Sistem boştayken bile coil whine oluşabilir hatta. Yani dediğim gibi FPS ile ilgisi doğrudan yok.
Bende de var. Ki bendeki ekran kartı Noctua 3070. Yani sessizliği ile övünen bir kart ama coil whine var malesef...Valla en iyisi takmamaya çalışmak yoksa çok rahatsız ediyor
Googleda ararken yapay zeka sonucu evet dedi. Açıksa kapatıp dener misin6000 serisinde instant replay özelliği, kısayolu ctrl+shift+s coil whine yapıyordu. Acaba bunda da aynı mı
Aynen öyleöyle hocam yeni aldım diye sesi kapatıp baktım yoksa duymam bile. çalışırken hep müzik açıyorum, oyun oynarken kulaklık takılı oluyor zaten