Çözüldü✓ Gigabyte RX 9070 Coil Whine

Tritient

80+
Reaksiyon skoru
93
Hocalar selam, bugün kart elime ulaştı FURMARK'ta herhangi bir cw sesi duymadım fakat oyuna girince cw sesi duyuluyor. normal midir ? undervolt ile 210 watt çekiyor kart

fps yükselince artar cw
evet biliyorum da örnek olarak şunu söyleyeyim chilvary 2 oynuyordum 150 fps civarı alıyordum orada duyulmaya başladı, eski kartlarda 150lerde hiç cw duymamıştım o yüzden garibime gitti

Normal

evet biliyorum da örnek olarak şunu söyleyeyim chilvary 2 oynuyordum 150 fps civarı alıyordum orada duyulmaya başladı, eski kartlarda 150lerde hiç cw duymamıştım o yüzden garibime gitti
FPS'e bağlı bir durum değil çünkü coil whine. Sentetik testlerde yük genellikle daha stabil olduğu için güç kaynağı veya ekran kartının çalışma modu da daha kararlı oluryor. Bu yüzden coil whine ya oluşmuyor ya da çok az oluşuyor.

Oyunlarda GPU yükü sürekli değiştiğinden akım ve çalışma koşulları da sürekli değişiyor. Bu da coil whine'a sebebiyet veriyor.

Sistem boştayken bile coil whine oluşabilir hatta. Yani dediğim gibi FPS ile ilgisi doğrudan yok.

FPS'e bağlı bir durum değil çünkü coil whine. Sentetik testlerde yük genellikle daha stabil olduğu için güç kaynağı veya ekran kartının çalışma modu da daha kararlı oluryor. Bu yüzden coil whine ya oluşmuyor ya da çok az oluşuyor.

Oyunlarda GPU yükü sürekli değiştiğinden akım ve çalışma koşulları da sürekli değişiyor. Bu da coil whine'a sebebiyet veriyor.

Sistem boştayken bile coil whine oluşabilir hatta. Yani dediğim gibi FPS ile ilgisi doğrudan yok.
bu güzel bilgi için size teşekkür ederim.

Valla en iyisi takmamaya çalışmak yoksa çok rahatsız ediyor

Valla en iyisi takmamaya çalışmak yoksa çok rahatsız ediyor
öyle hocam yeni aldım diye sesi kapatıp baktım yoksa duymam bile. çalışırken hep müzik açıyorum, oyun oynarken kulaklık takılı oluyor zaten

6000 serisinde instant replay özelliği, kısayolu ctrl+shift+s coil whine yapıyordu. Acaba bunda da aynı mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

6000 serisinde instant replay özelliği, kısayolu ctrl+shift+s coil whine yapıyordu. Acaba bunda da aynı mı
Googleda ararken yapay zeka sonucu evet dedi. Açıksa kapatıp dener misin

100 fps alıyorsan 90a sabitlediğinde cw gider

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,497
Üyeler
200,690
Son üye
Kedobey

Geri