AMD Ryzen 7 9800x3d İçin Sıcaklık ve Watt Değeri Nasıl?

Stock windows kurma bence. Tr by iyi diyorlar yada revios veya atlasos kur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer belirli bir sorunlar karşılaşırsam -30 a çekerim ama 2 saat test yaptığım sürede rakamlar sapıtmadı
ben win 11 pro kullandım kaç sene ya farklı şeyleri sonra deneriz

Ben de curve shaper olmadan yapamıyorum aslında çok da kasıntı değil işlemciler genel olarak alt performans ayarlarında düşük voltaj da çalışma kopnusunda sorun yaşıyorlar evet doğru anladınız alt performans da eğer -25 ve ya -30 gibi undervolt işlemi uygulandığında curve shaper ile sadece üstr kısımlara mesela ekstra olarak -5 daha verilir sorun olmaz ise -10 gibi
-40 a bile çıkacaktım ama streching yapıyormuş Ayhan hocam uyardı beni bu konuda

2 saat teste tabi tuttum ama bir stabilite bozukluğu görmedim.

Oyunda anlarsın zaten. Senaryo belli;

Linpack xtremeden bile geçersin kaya gibi ama oyunun birinde zaarrt sistem kitlenir restart atar olay görüntüleyicisine bi bakarsın whea18 atmış :) = çekirdek o co’da stabil değil, tekrar başa

Veya tam tersi. Oyunlarda full stabildir ama stres testinde çuvallar. Buda genel olarak conun aslında “düşük performans” gösterdiğinide gösterir

All core -30 yaptığımda cinebench r23 den daha düşük puan alıyorum ama -25 yapınca daha yüksek puan alıyorum. Biri daha serin ama performanssız, öbürü ise biraz daha sıcak ama performanslı

sistem gecikmesi açısından vesaire diyorum ama sen bilirsin tabi. en kötü winutil ve shutup10 ile debloat et
dediklerini hiç bilmiyorum ben ya yarın konuşalım onları

Oyunda anlarsın zaten. Senaryo belli;

Linpack xtremeden bile geçersin kaya gibi ama oyunun birinde zaarrt sistem kitlenir restart atar olay görüntüleyicisine bi bakarsın whea18 atmış :) = çekirdek o co’da stabil değil, tekrar başa

Veya tam tersi. Oyunlarda full stabildir ama stres testinde çuvallar. Buda genel olarak conun aslında “düşük performans” gösterdiğinide gösterir

All core -30 yaptığımda cinebench r23 den daha düşük puan alıyorum ama -25 yapınca daha yüksek puan alıyorum. Biri daha serin ama performanssız, öbürü ise biraz daha sıcak ama performanslı
Dediğiniz gibi bazı şeyler testte kalmamalı en önemli şey oyunda nasıl performans gösteriyor.

dediklerini hiç bilmiyorum ben ya yarın konuşalım onları
sıkıntı etme etiketle beni aktifsem sana yardımcı olurum her türlü

-40 a bile çıkma streching yapıyormuş Ayhan hocam uyardı beni bu konuda

Zen3de en mükemmel en düşük co -30 kabul edilir

Zen4 ve 5 de ise -50 kabul edilir

Yani bu 2 değer “golden chip”e girer. Bu sebeple ortalama 5-10 birim yukarısında çalıştırmak mantıklı. Bende -20,25 e denk gelir sende ise -35,40

Hatta zen4 ve zen5 de de -30 bence gayet serin sayılır

Dediğiniz gibi bazı şeyler testte kalmamalı en önemli şey oyunda nasıl performans gösteriyor.

sıkıntı etme etiketle beni aktifsem sana yardımcı olurum her türlü
Bana da sk hynix a-die ama dual rank için profil ayarı lazım

Hocam şu an Ram Timing ve Pbo kısmını halletim gibi geriye güzel bir windows bulmak kaldı.

Bana da sk hynix a-die ama dual rank için profil ayarı lazım
Hocam onun için mavi forumda konu açın ben bilgili arkadaşlarımı etiketler yardımcı olmaya çalışırız size RAM konusunda

benden bilgili ve tecrübeli bir sürü kişi var

Sıcaklık değerlerimin iyi olduğunu görmek içimi rahatlattı gerçekten artık huzurla uyuyabilirim.

-35, 8X scalar ve +200 ayarladım. 2 saat test ettim ve hata alamadım. Önceden 130W çekip 95 derecelerde geziyordu ama şimdi düzeldi. Değerler nasıl genel olarak?
Dün ekran kartının pad değişimlerini yaptım o yüzden akşamdan beri stres testleri yapıyorum işlemci içinde son bir occt testi de yapmıştım 10dklık. 10dk sonuna 86.8 dereceydi benim işlemcim. Oda sıcaklığım 26.6 dereceydi. Sen test yaparken oda sıcaklığın daha yüksek olabilir. Ortalama 144w güç çekti ve 5205 mhz hızda çalıştı. Buna göre senin işlemcin 160w çekmiş bence çok normal bir değerde. Aramızda sadece fan farkı var. Bende Arctic P14 Fanlar var yükte 1700rpm e çıkıyorlar. Sendeki Fanlar 2500 rpm e çıkıyor diye biliyorum. Bunun sıcaklığa farkı maksimum 1-2 derecedir. Göz ardı etsekte olur. -35 curve değeri biraz fazla, benimde -35lerde kullandığım oluyordu ama işlemcinin yüke binmeyeceği durumlarda tercih ediyordum. Normalde -30 da kullanıyorum yoksa clock stretching yaşıyorum. -35 ayarlı profilimdeyken bir kez bile çökme yaşamadım ama time spy testini başlattığımda her 10 testin 5 inde takılmalar yaşıyordum. Böyle bir durum yaşarsan -30a çekebilirsin zaten -30 bile silikon kalitenin çok iyi olduğunu gösterir.

Hocam şu an Ram Timing ve Pbo kısmını halletim gibi geriye güzel bir windows bulmak kaldı.

Hocam onun için mavi forumda konu açın ben bilgili arkadaşlarımı etiketler yardımcı olmaya çalışırız size RAM konusunda

benden bilgili ve tecrübeli bir sürü kişi var

Sıcaklık değerlerimin iyi olduğunu görmek içimi rahatlattı gerçekten artık huzurla uyuyabilirim.
Tamamdır teşekkür ederim herkesin iyi bir alanı var ben kendimi işlemci ve ekran kartı konusunda bilgili olduğuma inanıyorum ama ram konusunda öyle bir güvenim ve deneyimim yok

Dün ekran kartının pad değişimlerini yaptım o yüzden akşamdan beri stres testleri yapıyorum işlemci içinde son bir occt testi de yapmıştım 10dklık. 10dk sonuna 86.8 dereceydi benim işlemcim. Oda sıcaklığım 26.6 dereceydi. Sen test yaparken oda sıcaklığın daha yüksek olabilir. Ortalama 144w güç çekti ve 5205 mhz hızda çalıştı. Buna göre senin işlemcin 160w çekmiş bence çok normal bir değerde. Aramızda sadece fan farkı var. Bende Arctic P14 Fanlar var yükte 1700rpm e çıkıyorlar. Sendeki Fanlar 2500 rpm e çıkıyor diye biliyorum. Bunun sıcaklığa farkı maksimum 1-2 derecedir. Göz ardı etsekte olur. -35 curve değeri biraz fazla, benimde -35lerde kullandığım oluyordu ama işlemcinin yüke binmeyeceği durumlarda tercih ediyordum. Normalde -30 da kullanıyorum yoksa clock stretching yaşıyorum. -35 ayarlı profilimdeyken bir kez bile çökme yaşamadım ama time spy testini başlattığımda her 10 testin 5 inde takılmalar yaşıyordum. Böyle bir durum yaşarsan -30a çekebilirsin zaten -30 bile silikon kalitenin çok iyi olduğunu gösterir.
Cevap için teşekkür ederim hocam. nereden baksanız 1 haftadır test yapıyorum ve bu durum moralimi bozuyordu.

Geri