AMD Ryzen 7 9800x3d İçin Sıcaklık ve Watt Değeri Nasıl?

Teşekkürler bilgi için sağolasın hocam. fiyatlar yükselecek gibi duruyor. ben olmadı alırım sanırım.
hocam zama gelecek gibi bugfün gamingecesine gelirse siparişi geçin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

160w için 92-93 evet halen mükemmel. Hatta şunu sorayım odada klima var mı? Klima yoksa odan büyük ihtimalle 27-28 derece civarındadır.

Benim 5800x3d 130w falan çekiyor en kalın testte ve bu bahsettiğim oda sıcaklıklarında 85 üstünü net görüyor. Sen 30w ve ona rağmen 92-93. Benim 160w çektiğimi düşün… 100 e doğru gider
odada klima yok ve benim tarafım güneş görüyor maalesef. kasamda biraz dar Thermaltake the tower 300 kullanıyorum.

bende bir şey değişmedi.

@MeGaDave06 sonu.larim normal mi sence? tekrardan garantiye vermem gerekiyor mu?

Hayır yok

160w (ciddi watt)
Havalar sıcak
En ağır yük
Oda sıcak

92-93 normal. Scalar 1x ile çok daha düşecektir. Ek olarak oyunlarda ne alemde?

Ben şu şartların kış ayında olduğumuzu düşünsek sen testte 80 derecelerde gezersin occtde bile

İşlemcin bence artık serin olduğu benim gözümde kanıtlandı

evet böyle test yap sana sırayla açıklayım AVX2 komut seti ayarı(en çok güç çeken) , Steady ise Sürekli max yük bindirmek, extreme ise voltaj ayarını ve çekirdek yüklerini en agradif hale getiren ayar ve sonuç :D

Sistem sabahtan beri çalışıyor(strest tstinden bahsetmiyorum hee yanlış anlaşılmasında :D ama ara ara test yaptım) günün tam ortası ve 231 watt ile başlayıp kendini 215w da sabitlemeye başaran o test. Ve bazı çekirdek sıcaklarına bakacak olursak 80 derecelerde seyir eden çekirdekler var @MeGaDave06 buna bir bakman lazım ? :D

Alıntıyı görüntüle
Buna da yorum bekliyorum @MeGaDave06

Bende katılıyorum scaler değerini en azından Auto kısmın da ve ya illa biraz üst devirde çalışsın diyorsan 5 de bırak

evet böyle test yap sana sırayla açıklayım AVX2 komut seti ayarı(en çok güç çeken) , Steady ise Sürekli max yük bindirmek, extreme ise voltaj ayarını ve çekirdek yüklerini en agradif hale getiren ayar ve sonuç :D

Sistem sabahtan beri çalışıyor(strest tstinden bahsetmiyorum hee yanlış anlaşılmasında :D ama ara ara test yaptım) günün tam ortası ve 231 watt ile başlayıp kendini 215w da sabitlemeye başaran o test. Ve bazı çekirdek sıcaklarına bakacak olursak 80 derecelerde seyir eden çekirdekler var @MeGaDave06 buna bir bakman lazım ? :D

Alıntıyı görüntüle

Seninki hepten serin canım hatta sana iyi bir silikon bile gelmiş olabilir. Malum bazı chipler aynı voltajda daha çok ısınıyorken bazıları ise aynı voltajda daha serin kalabiliyorlar

Seninki hepten serin canım hatta sana iyi bir silikon bile gelmiş olabilir. Malum bazı chipler aynı voltajda daha çok ısınıyorken bazıları ise aynı voltajda daha serin kalabiliyorlar
Ne oldu biliyor musun tam ss aldım bir baktım kendine güvendi herhalde tekrardan 220w lara çıkmaya çalışıyor. Dedim hop kardeş nereye 6. dakika da bıraktım zaten anında 55 dereceye çaktı kendini :D

değerler nasıl öncekine nazaran.

o zaman -35 kullanıp nasıl stabil hale getirebilirim?

-35 stabilliğini öğrenmek çok vakit alır. Sana tavsiyem şimdilik oyun oynamaya devam et ve oyun esnasında WHEA18 alıp almadığına bak (mavi ekran, ani kapanma, restart atma -oyun esnasında-)

Whea18 alırsan o zaman bakarız hangi çekirdek -35 i kaldırmadığını

-35 stabilliğini öğrenmek çok vakit alır. Sana tavsiyem şimdilik oyun oynamaya devam et ve oyun esnasında WHEA18 alıp almadığına bak (mavi ekran, ani kapanma, restart atma -oyun esnasında-)

Ve ya -30 undervolt verip üzerine curve shaper ile oynamada yapabilir

Bu arada bu başlık ne kadar bilgilendirici bir başlık oldu böyle ya :D

2 saat teste tabi tuttum ama bir stabilite bozukluğu görmedim.

biz size yardımcı oluruz merak etmeyin. kolay bir işlem.

hocam ben işlemciyi tanıdıktan aldım kendisi hiç kullanmamışltı sistem dizemediği için bende aldım geçtim. tanıdık varsa 2.el alabilirsiniz.
kral adamsın valla yarın pc yi toplayıp ilk bi windows yükleyip stok ayarlarda test yapayım ben ondan sonra konu açar hem ramlarim için hemde işlemcim için bir şeyler yaparız inşallah

Ve ya -30 undervolt verip üzerine curve shaper ile oynamada yapabilir

Curve shaper detaylı araştırmadım ne yalan söyleyim. Co bana çok “en iyisini yaptık” gibi bi ayar olarak geliyor 😄. Co çok pratik ve kullanıcı dostu gibi.

Curve shaper öğrenip ayarlamaya kalksam büyük ihtimalle dışardan dopamin almam gerekirdi. Ben tek çekirdek co yapmaya üşeniyorum bide 8 çekirdeği co ayarlayıp ondan sonra curve shaper ayarlayacağımı düşünürsek benim dopamin patlaması yaşamam gerek 😂😂

kral adamsın valla yarın pc yi toplayıp ilk bi windows yükleyip stok ayarlarda test yapayım ben ondan sonra konu açar hem ramlarim için hemde işlemcim için bir şeyler yaparız inşallah
Benide etiketle benide :D

Stock windows kurma bence. Tr by iyi diyorlar yada revios veya atlasos kur

Eğer belirli bir sorunlar karşılaşırsam -30 a çekerim ama 2 saat test yaptığım sürede rakamlar sapıtmadı

Curve shaper detaylı araştırmadım ne yalan söyleyim. Co bana çok “en iyisini yaptık” gibi bi ayar olarak geliyor 😄. Co çok pratik ve kullanıcı dostu gibi.

Curve shaper öğrenip ayarlamaya kalksam büyük ihtimalle dışardan dopamin almam gerekirdi. Ben tek çekirdek co yapmaya üşeniyorum bide 8 çekirdeği co ayarlayıp ondan sonra curve shaper ayarlayacağımı düşünürsek benim dopamin patlaması yaşamam gerek 😂😂
Ben de curve shaper olmadan yapamıyorum aslında çok da kasıntı değil işlemciler genel olarak alt performans ayarlarında düşük voltaj da çalışma kopnusunda sorun yaşıyorlar evet doğru anladınız alt performans da eğer -25 ve ya -30 gibi undervolt işlemi uygulandığında curve shaper ile sadece üstr kısımlara mesela ekstra olarak -5 daha verilir sorun olmaz ise -10 gibi. Curve shaper sizin işlemci performansını 15 zamanlamaya bölüyor ve her zamanlama için - ve ya + verebiliyorsunuz

Geri