RTX 4070 Den Radeon RX 9070 XT Geçmek Mantıklı mı ?

hahahah benzetme güldürdü :D doğru söylüyorsunuz elimde ki kartı satınca maliyette düşecek, şu an ikilemdeyim bakalım
bu arada takibide geçiceksen 2.el geçiceksiniz sıfır degil 2.elde hala 9070xt ler avantajlı

hahahah benzetme güldürdü :D doğru söylüyorsunuz elimde ki kartı satınca maliyette düşecek, şu an ikilemdeyim bakalım
yeni nesillere saklayın paranızı yeni nesilde geçersiniz. Zaten az kaldı hiçbir manası yok suan 9070xt ye gecmenin. Amd 10x veya nvidia 6x beklenir

Merhaba, Rtx 4070 den RX 9070 XT geçmek mantıklı olur mu, yapay zekaya sordum uyumsuzluk olmaz dedi, buraya da danışayım dedim. Bir başka ihtimal 5080 çok istiyorum ama bütçem yok 2. el alınır mı ?Yorumlarınızı bekliyorum, iyi forumlar.

Sistem Özelliklerim;
İşlemciAMD Ryzen 7 7800X3D
Ekran KartıNVIDIA GeForce RTX 4070
AnakartMSI B650 Gaming Plus WiFi (AM5)
RAMCorsair Vengeance 32 GB (2×16) DDR5 6000 MHz CL30
SSDSamsung 990 EVO Plus 1 TB NVMe Gen4
Sıvı SoğutucuARCTIC Liquid Freezer II 360
KasaLian Li Lancool 216 Mesh (Beyaz)
Güç KaynağıMSI MAG A750GL PCIe 5.0 / ATX 3.0 750W 80+ Gold
şuan gerek yok bence kartınız zaten kaliteli. birikim yapılabilir

9070xt 5070ti sevıyesınde bır karttır , 4070ten sonra fark hıssedılır . burda sızın harcama kolaylıgınız on plana cıkıyor . sıkısacaksan borclanacaksan gecme ama paran varsa geç gitsiin.
yani biraz sıkışıklık olacak tabi ki :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Upgrade yapacaksan 2k Oled geçiş yapabilirsin. Upgrade gibi upgrade olur
şu an monitörüm yetiyor, mevcutta 4070 var dediğinizde şu an için mantıklı kalıyor bu senaryoyu da bir değerlendirmeye alayım ben :D

yeni nesillere saklayın paranızı yeni nesilde geçersiniz. Zaten az kaldı hiçbir manası yok suan 9070xt ye gecmenin. Amd 10x veya nvidia 6x beklenir
haklısınız, araba modifiye etmenin ve bilgisayar toplamanın sonu yok gerçekten :D sürekli yenileme derdi bitmiyor

evet şu an yetiyor o yüzden ikilemdeyim yoksa direkt geçerim zaten, bir danışayım dedim foruma
Normalde geçme derdim ama bu işin ekonomik boyutu da var. Yarın bir gün kart fiyatları artarsa kötü olur, kendini çok zorlamayacaksan rahat bir geçiş yapabiliyorsan geçilebilir. Karar vermesi zor.

şu an monitörüm yetiyor, mevcutta 4070 var dediğinizde şu an için mantıklı kalıyor bu senaryoyu da bir değerlendirmeye alayım ben :D
Oled al bencede

OLED monitor 4070 ten 9070xt ye geçişten daha büyük bir upgrade.

GPU yükseltme demiyorum ama monitör IPS de kalmasın bence gerek yok.

2k OLED daha mantıklı bu arada. Ben olsam aradaki fiyat farkını hesaplar cebimden ne kadar cıkacağını ona göre gecip gecmeme kararı verirdim. 10k ya kadar gecilir daha fazlası için gereksiz. Hem performans hem kartı sıfırlyorsun

Şöyle düşün. AAA bir oyundan native 80 fps alıyorsun, 9070 xt geçtin 100 fps almaya başladın. Bunu algılamak pek mümkün değil ama görüntü farkı direkt gözünün önündeki görüntü senin oyun keyfini artırır. Oled sıradan bir upgrade değil

Normalde geçme derdim ama bu işin ekonomik boyutu da var. Yarın bir gün kart fiyatları artarsa kötü olur, kendini çok zorlamayacaksan rahat bir geçiş yapabiliyorsan geçilebilir. Karar vermesi zor.
Ben çok da şişeceğini sanmıyorum ya fiyatların. Hatta Amerika'da İsrail karşıtı seçimler ve bu yapay zeka tesislerini kapatma fikirleri bayağı yaygın bu aralar. İsrail'li bürokrat, iş adamlarını temizliyoruz diye genel bir değişim göreceğiz büyük ihtimalle. Biz de Menderes'in İstanbul tasfiyesine benzer bir şey, oligarklar el değişsin diye gözü karartmış bir siyasi oluşum var.

Yani yeni kartlar çıkana kadar da yapay zeka firmalarının çoğunun kapanacağını ve büyüklerin de küçüleceğini düşünüyorum. Her ne kadar faydaları olsa da, tüketici tarafı için pahalı ve yine alıcısı çok da olmayan bir ürün olarak kalıyorlar. Şu an veri gelsin de kullanırlarsa kullansınlar kafasında para yakıyorlar. Kritop paralar, web3 kadar olmasa da sonu ona benzer, evet kullanılacak ve çoğu sektör bundan kâr etmeye çalışacak bir yerde, ama sonra yine ucuz işçi gücüne geri dönecekler gibi duruyor. Maliyetleri düşüremedikleri bir kaynak yakma durumu söz konusu ve devletler de bir yere kadar buna izin verebilecek güce sahip değiller.

O para yakma azalacak, bu bellek tarafına da vuracak diye düşünüyorum. Evet 1-3 yıl bellek fiyatları azalmaz, ama ben AMD yeni kartlarını halen çok pahalı çıkarmamak için adım atacağını düşünüyorum. Elbette yakın zamanda 90K'lara bir zam yapacaklar, o zamma yakın fiyatlarda yeni kartları çıkarırlar diye düşünüyorum.

Parayı dövizde, altında falan tutup zamanı gelince ekleme yaparak yeni kart alınabilir yani.

Değerlendireceğim hocam, bir sorum olacak ben pc de oyunda oynuyorum yeri geliyor çok zaman geçiriyorum ömründen yer mi pek bilgim yok

2k OLED daha mantıklı bu arada. Ben olsam aradaki fiyat farkını hesaplar cebimden ne kadar cıkacağını ona göre gecip gecmeme kararı verirdim. 10k ya kadar gecilir daha fazlası için gereksiz. Hem performans hem kartı sıfırlyorsun
beni de cezbetti değerlendireceğim hocam

Şöyle düşün. AAA bir oyundan native 80 fps alıyorsun, 9070 xt geçtin 100 fps almaya başladın. Bunu algılamak pek mümkün değil ama görüntü farkı direkt gözünün önündeki görüntü senin oyun keyfini artırır. Oled sıradan bir upgrade değil
doğru dediniz hocam değerlendireceğim

Geri