RTX 4070 Den Radeon RX 9070 XT Geçmek Mantıklı mı ?

4070 halen taş gibi kart ama almak istiyorsan al, sana bağlı. Arkadaşım kardeşine 4080 vermek için 9070XT'ye 4080'den geçti. O seviyedeki değişimden bile oynadığı oyunlarda dramatik değişiklik yaşamadı. Alışveriş yapmak istiyorsan güzel bir modele geçmek için alabilirsin.

Merhaba, Rtx 4070 den RX 9070 XT geçmek mantıklı olur mu, yapay zekaya sordum uyumsuzluk olmaz dedi, buraya da danışayım dedim. Bir başka ihtimal 5080 çok istiyorum ama bütçem yok 2. el alınır mı ?Yorumlarınızı bekliyorum, iyi forumlar.

Sistem Özelliklerim;
İşlemciAMD Ryzen 7 7800X3D
Ekran KartıNVIDIA GeForce RTX 4070
AnakartMSI B650 Gaming Plus WiFi (AM5)
RAMCorsair Vengeance 32 GB (2×16) DDR5 6000 MHz CL30
SSDSamsung 990 EVO Plus 1 TB NVMe Gen4
Sıvı SoğutucuARCTIC Liquid Freezer II 360
KasaLian Li Lancool 216 Mesh (Beyaz)
Güç KaynağıMSI MAG A750GL PCIe 5.0 / ATX 3.0 750W 80+ Gold
sistem mersedes ekran kartı tüplü clio

kesinlikle deger kafadan amd nin mfg si ve bellek artışın olucak elindeki kartın satınca geçme maliyeti çok düşük olucaktır kesinlikle geç

Aradaki fiyat farkı ucurum değisle gecilir. Herkes 6000 serisini bekle diyor ama firmalar globalde kapitalist sistemin dibine vurmaya başladılar.
Apple bile cıkacak 18 serini 200-300 dolar daha zamlı cıkaracak.

Yani 5070 600 dolara cıktıysa 6070 aynı dolar üzerinden cıkmayacak en az 100dolar ve üzeri zam yiyecek o sırada senin kartın daha eskiyecek ve 6000 serisi için cebinden daha çok eklemen gerekecek.
bende bu sürekli fiyat artışlarından kaynaklı değiştirsem mi düşüncesine giriyorum sürekli, sadece bilgisayar için değil diğer başka teknolojik aletlerde olabilir, çünkü sürekli bir zamla karşı karşıya kalıyoruz, değiştirebilirim de bekleyebilirim de şu an kararsızım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4070 halen taş gibi kart ama almak istiyorsan al, sana bağlı. Arkadaşım kardeşine 4080 vermek için 9070XT'ye 4080'den geçti. O seviyedeki değişimden bile oynadığı oyunlarda dramatik değişiklik yaşamadı. Alışveriş yapmak istiyorsan güzel bir modele geçmek için alabilirsin.
performans açısından hangisinden memnun kaldı

Rtx 4070 hâlâ taş gibi bence hocam daha götürür o kart
evet evet oyunlarda cayır cayır ısınma derdi falan yok, memnunum zaten karttan ama bir danışayım dedim

kesinlikle deger kafadan amd nin mfg si ve bellek artışın olucak elindeki kartın satınca geçme maliyeti çok düşük olucaktır kesinlikle geç
Ne alaka 4070 bu 3050 degil

bende bu sürekli fiyat artışlarından kaynaklı değiştirsem mi düşüncesine giriyorum sürekli, sadece bilgisayar için değil diğer başka teknolojik aletlerde olabilir, çünkü sürekli bir zamla karşı karşıya kalıyoruz, değiştirebilirim de bekleyebilirim de şu an kararsızım

performans açısından hangisinden memnun kaldı
9070xt den çok daha fazla memnun kaldı çünkü xfx quicksilver magnetic air white modelini aldı kart çok sessiz ve çok güzel bir kart önceki kartı zotac 4080 trinitydi

Ne alaka 4070 bu 3050 degil
4070 sistemin yanında sönük kalıyor manasında diyorum sistemin tüm parçaları üst kalite o kart yakışmıyor bu tarz üst kalite sistemlere en düşük 9070 düz modeli ve üzeri konulmalı ki hakkını versin

4070 şuan yetiyorsa 9070XT yerine bir sonraki nesli beklemek daha mantıklı olur.

hahahah benzetme güldürdü :D doğru söylüyorsunuz elimde ki kartı satınca maliyette düşecek, şu an ikilemdeyim bakalım

4070 Ti (Super degil), 5070 Ti'a gectim. Acep fuzuli harcama mi yaptim diye dusundum ama 1080pde Crimson Desert 500fps dolaylari gormek iyiymis :) (6x frame gen) tum ayarlar dipte, RT acik vs. Normalde rtx 6 serisini bekliyordum ama ram krizi artip fiyatlar iyice tavan olursa diye 45kda aldim, butcem acisindan bana koymaz ama gereksiz harcamayi yapmam normalde. 4070 Ti'i (Asus Tuf) 19Kya almistim zamaninda (Amazon US). MFG kullanilmayacaksa oyle muazzam fark yok gibi tabi, daha test asamasindayim. Evdeki 2K OLEDlerle de deneyecegim. Ilerde 4K OLED almayi planliyorum.

9070XT FSRda ne veriyor bilmiyorum, iyice arastirin derim.

4070 Ti'i diger kasaya taktim.

5070 Ti olan sistem 9800x3d cpulu.

Aradaki fiyat farkı ucurum değisle gecilir. Herkes 6000 serisini bekle diyor ama firmalar globalde kapitalist sistemin dibine vurmaya başladılar.
Apple bile cıkacak 18 serini 200-300 dolar daha zamlı cıkaracak.

Yani 5070 600 dolara cıktıysa 6070 aynı dolar üzerinden cıkmayacak en az 100dolar ve üzeri zam yiyecek o sırada senin kartın daha eskiyecek ve 6000 serisi için cebinden daha çok eklemen gerekecek.
Ben açıkçası PS6 sonrası temellerin nasıl değişeceğini merak ediyorum. Bence PS6 yani yeni konsollar ile en çok zararı AMD FSR ve RT tarafında önemli atılım yaptığı 90K serisi yaşayacak gibi geliyor. O yüzden ben 90K, 4070 varken geçmezdim, ha ilk defa alınacaksa sorun yok. AMD bence bunun sinyallerini ara ara veriyor, ekran kartı alan kitlesini biraz üzecek gibi geliyor bana. Veya tamamen şaşırtır ve konsollara getireceği tüm yazılımsal iyileştirmeleri 90K'ya da getirir bilinmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,085
Üyeler
201,121
Son üye
Subaor06

Geri