NZXT N7 B850 Atx Am5 Anakart Alinir mi 8999 TL Sistemi Yükseltiyorum?

mstfdmr

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
10000
Sistemi upgrade icin bu anakarti dusunuyorum mAtx almak istemiyorum uygun fiyatli olarak bu anakart f/p acisindan hosuma gitti. Bu anakarti onerir misiniz veya bu fiyat bandinda atx anakart onerir misiniz?

Incehesaptan 850w xpg psu aldim
R 7 7800x3d veya 9800x3d dusunuyorum
Viper patriot 16gb cl30 6000mhz ram dusunuyorum
Ekran kartim rx6700 10gb ama ilerde rx9070xt dusunuyorum
Anakart belirsiz

Ekler

• IMG_1946.webp
    IMG_1946.webp
    101.6 KB · Hit: 33
Nzxt ve MSI ın VRM kapasiteleri faz sayısı olarak biri 14 ,biri 16 Ama MSI daki mosfetler daha kaliteli. Ancak NZXT de ,henüz pek kullanılmayan PCIE 5.O Destekleri var.E.kartı ve depolamada.

Aldık bekliyoruz alınır mı alınmaz mı onu 1 sene sonra söylerler.850 seri olarak benim bildiğim bize yeni geldi.Kağıt üzerindeki verilerine göre alınır sonrasına bakacağız,diğer markalar gibi çok satılmadığı için geri dönüşü az herkes tahmini yorum yapıyor.Birde altyapısı Asrock muş

Asrock uretiyor diye ben alip iptal ettim. Yanma vs olaylari cok diye

Asrock uretiyor diye ben alip iptal ettim. Yanma vs olaylari cok diye
Anlamazlar anca papagan gibi aynı linki paylaşıp gülücük atarlar :)

Sonra islemcim cızbız oldu, bios ayar yapamıyorum diye konu acarlar

Anlamazlar anca papagan gibi aynı linki paylaşıp gülücük atarlar :)

Sonra islemcim cızbız oldu, bios ayar yapamıyorum diye konu acarlar
Forumdan bazı eski arkadaşların yorumuna güvenerek aldık ki onlara güvenmeyeceksek forumda olmanın amacı kalmazdı.Sizin paylaştığınız kart ile arasında çok gidip geldim 1 hafta falan 8 bin tl indirimliydi aslında Msi.Ama aralarında 1 yıldan fazla üretim zamanı var biri 8 serisi pci 5 v.s derken zıpladık tabiri caizse.O yanma olaylarına bende çok görmüştüm video-reddit sonra merak edip baktım Asus falanda baya baya 3D seri işlemci yakmış sanki ihale Asrocka kalmış.Son 6-8 ayda çözdük yanmayı diyorlardı yakın zaman da bir geri dönüş gördünüz mü ?

Forumdan bazı eski arkadaşların yorumuna güvenerek aldık ki onlara güvenmeyeceksek forumda olmanın amacı kalmazdı.Sizin paylaştığınız kart ile arasında çok gidip geldim 1 hafta falan 8 bin tl indirimliydi aslında Msi.Ama aralarında 1 yıldan fazla üretim zamanı var biri 8 serisi pci 5 v.s derken zıpladık tabiri caizse.O yanma olaylarına bende çok görmüştüm video-reddit sonra merak edip baktım Asus falanda baya baya 3D seri işlemci yakmış sanki ihale Asrocka kalmış.Son 6-8 ayda çözdük yanmayı diyorlardı yakın zaman da bir geri dönüş gördünüz mü ?
Mesaj sayıları vs ne kadar güven versede yarısı boş mesaj kasan veledler hocam.
10 numara tavsiyelerde geliyor bazen cok sacma sadece kağıt üzerinden tavsiyelerde.

Zaten Güncel piyasada anakart alırken Msi ve Gigbayte bakılmalı. Ürün daha yeni piyasada kullanan kisi sayısı kısıtlı geri dönüş az her konuda aynı linki paylaşıyorlar.
Kağıt üzerinde +2 faz ve pc5.0 artıları olması lazım ama işin sonunda ben o anakarta 20k ₺ islemci takacağım ve bana sağladığı + lar güncel hicbir performansı etkilemiyorken yasatabileceği risk potansiyeli cok fazla. Ve işin bios tarafıda var.

Sorun çıkarır yandınız bittiniz demiyorum ama +2 faz icin % olarak neredeyse hissiyatı farkı yokken neden gecmisi sabıkalı olan markanın riskini alayım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İslemciyi bozmasa bile sigara yanığı gibi iz bıraktığını söyleyen forum üyeleri var. 3-5 sene sonra o islemciyi 2. el de satamazsın mesela elinde patlar ya da ölü fiyattan vermek zorunda kalırsın.

Ne kadar çok çığırtkan var. O cızbız olayı dediğiniz olay Asrock'un 2 (3 de olabilir) sene önceki bir bios sürümünde "pin kararması sorunu" olarak Reddit'de ortaya çıktı. Olayı canlı olarak takip etmiş birisiyim. Bu kararmaya uğrayan işlemcilerin %95'inde de hiçbir sorun yoktu. Asrock bu sebepli mail atanlara yeni anakart hatta varsa kanıtlayabildikleri işlemci zararlarını karşılamayı bile önerdi. 3 gün sonrasında da Asrock yeni bir bios yayınladı ve sorun çözüldü. Daha yakın tarihli benzeri bir sorunu ben yaşadım diyen varsa; bios sürümü güncel değil diyedir. Allah korusun bir markanın falsosu olmasın; adam "yok cızbız oldu, yok bios ayarlayamıyorum bilmem ne" falan diye yorum yapmış.

Güzel anakart. Alınır. İşlemcine de hiçbir şey olmaz. Asrock dediğin firma 24 senedir anakart üretiyor. 3 günlük bir bios sürümünde bu yaşandı bir kere diye, bu kadar çığırtkanlık gülünç.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Zleh
Ne kadar çok çığırtkan var. O cızbız olayı dediğiniz olay Asrock'un 2 sene önceki bir bios sürümünde "pin kararması sorunu" olarak Reddit'de ortaya çıktı. Olayı canlı olarak takip etmiş birisiyim. Bu kararmaya uğrayan işlemcilerin %95'inde de hiçbir sorun yoktu. Asrock bu sebepli mail atanlara yeni anakart hatta varsa kanıtlayabildikleri işlemci zararlarını karşılamayı bile önerdi. 3 gün sonrasında da Asrock yeni bir bios yayınladı ve sorun çözüldü. Daha yakın tarihli benzeri bir sorunu ben yaşadım diyen varsa; bios sürümü güncel değil diyedir. Allah korusun bir markanın falsosu olmasın; adam "yok cızbız oldu, yok bios ayarlayamıyorum bilmem ne" falan diye yorum yapmış.

Güzel anakart. Alınır. İşlemcine de hiçbir şey olmaz. Asrock dediğin firma 24 senedir anakart üretiyor. 3 günlük bir bios sürümünde bu yaşandı bir kere diye, bu kadar çığırtkanlık gülünç.
Sormayın hocam bende asrock kullandım sorunsuzdu, adamlar asrock gibi bir markayı rampage yaptı resmen forumda.

Sormayın hocam bende asrock kullandım sorunsuzdu, adamlar asrock gibi bir markayı rampage yaptı resmen forumda.
Delinin birisi yarım yamalak ingilizcesi ve yüzeysel okuryazarlığı ile reddit'de bir post görüyor; sonra "esraklar yanayii, alev alaayii, işlemcin öleeyiii" diye başlıyor insanları doldurmaya.

Tipik. Asrock ile kalsa iyi. Neleri neleri gömüyorlar.

Alınır.

Mesaj sayıları vs ne kadar güven versede yarısı boş mesaj kasan veledler hocam.
10 numara tavsiyelerde geliyor bazen cok sacma sadece kağıt üzerinden tavsiyelerde.

Zaten Güncel piyasada anakart alırken Msi ve Gigbayte bakılmalı. Ürün daha yeni piyasada kullanan kisi sayısı kısıtlı geri dönüş az her konuda aynı linki paylaşıyorlar.
Kağıt üzerinde +2 faz ve pc5.0 artıları olması lazım ama işin sonunda ben o anakarta 20k ₺ islemci takacağım ve bana sağladığı + lar güncel hicbir performansı etkilemiyorken yasatabileceği risk potansiyeli cok fazla. Ve işin bios tarafıda var.

Sorun çıkarır yandınız bittiniz demiyorum ama +2 faz icin % olarak neredeyse hissiyatı farkı yokken neden gecmisi sabıkalı olan markanın riskini alayım.

İslemciyi bozmasa bile sigara yanığı gibi iz bıraktığını söyleyen forum üyeleri var. 3-5 sene sonra o islemciyi 2. el de satamazsın mesela elinde patlar ya da ölü fiyattan vermek zorunda kalırsın.
Ya sen ne anlatıyorsun gözünü seveyim bisey bildigin yok konusma bari ya paragraf yazmıs bir de. Kaç senenin olayı düzeleli yıllar oldu. Muhtemelen senin yaşından fazla senedir anakart üreten firma çözemedi mi bu isi.

Sistemi upgrade icin bu anakarti dusunuyorum mAtx almak istemiyorum uygun fiyatli olarak bu anakart f/p acisindan hosuma gitti. Bu anakarti onerir misiniz veya bu fiyat bandinda atx anakart onerir misiniz?

Incehesaptan 850w xpg psu aldim
R 7 7800x3d veya 9800x3d dusunuyorum
Viper patriot 16gb cl30 6000mhz ram dusunuyorum
Ekran kartim rx6700 10gb ama ilerde rx9070xt dusunuyorum
Anakart belirsiz
Gayet alınır temeli olan asrockda zamanında sorunlar oldu ancak suan tertemiz.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,729
Üyeler
201,014
Son üye
apalutcaifiuk

Geri