Bilgisayar Güçlendirme Tavsiyesi

labaci

80+
Reaksiyon skoru
5
Bütçe
10000
Arkadaşlar 2022 yılında almıştım bilgisayarı şimdi biraz geliştirmel istiyorum. Minimal dokunuşlarla bilgisayarın nelerini geliştirebilirim.
Dip not: 8x2 ramler

Ekler

• IMG_0322.webp
    IMG_0322.webp
    53.4 KB · Hit: 37
Kesinlikle ssd ve ram

Arkadaşlar 2022 yılında almıştım bilgisayarı şimdi biraz geliştirmel istiyorum. Minimal dokunuşlarla bilgisayarın nelerini geliştirebilirim.
Bütçe kısıtlı olduğundan ufak dokunuşlarla ancak ramler satılıp 2*16 ram veya ekran kartı satılıp 2. elde daha güçlü çipset 6800 /7700xt gibi veya eşdeğer kartlar alınabilir. Kendi ürünlerinizi tabi önce satarak. Bütçe oluşturarak.

En son ihtimalde ssd satılırak 1 tb bir şey alınabilir para katarak kapasite yetmiyorsa.

Ne alayim hocam ne önerirsiniz?
Senin anakart 2 slotmuş 2x16gb ram alacaksın

Bunlar olabilir kendi ramlarını satıp
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ssd bunu alabilirsin

Ama buna bu kadar para bayılmana gerek yok 2nci el alsan daha iyi tabi pcıe 3 bir ssd ye bu kadar para verilmez 0 diye

Ramler 2x16 yapılıp ekran kartı yükseltilebilir. Elde kalan parçaları satıp 2k monitöre de geçiş yaparsanız çok tatlı olur. Elimde kutu fatura garantili 2x16 ram var ilgilenirseniz.

Senin anakart 2 slotmuş 2x16gb ram alacaksın

Bunlar olabilir kendi ramlarını satıp
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ssd bunu alabilirsin

Ama buna bu kadar para bayılmana gerek yok 2nci el alsan daha iyi tabi pcıe 3 bir ssd ye bu kadar para verilmez 0 diye
Teşekkürler. Son olarak benim kasada herhangi bir ek soğutucu yok sadece kasanım fanları ve işlemci üstüdeli fan var sıcak yerde oturuyorum oraya nasıl bir değişiklik yapabilirim. İstersen kasanın fotoğrafını atabilirim.

2x16 Gb 3600 MHz cl16 (3600 MHz cl18 de olur ama 3600 MHz cl16’ların chipi daha iyi)

7700 xt ekran kartı. 12’ye bile var F/p olarak rakipsiz

120 mm kule tipi soğutucu

Kapasite artışı istersen 1 Tb daha m2 alınabilir.

2k canavarı PC olur bu şekilde

Kesinlikle ilk olarak m2. Ardından ben ekran kartını değiştiridim senin yerinde olsam.

Geri