mcnalper
80+
- Reaksiyon skoru
- 28
- Konu Sahibi Konu Sahibi
İlçedeyim hocam, o yüzden problem olur. Merkezde olsam sorun yok birilerini buluruz da önceki PC’mi vatanda toplamıştım ama GPU’suz almıştım. Tanıdık bilgisayarcı da takıvermişti ekran kartını. Bir problem, sorun olduğunda çok kez çözdü o adam bilgisayarımda. Halledebilir diye düşünüyorum.Kesinlikle iyi bir bilgisayarcı seç montaj vs için ya da forumda oturduğun şehir içinde yardım iste, çünkü çok saçma sapan işler yapıyor mahalle bilgisayarcıları. Mesela geçen forumdan arkadaşın teki sıfır pc toplamış, tanıdığı güvendiği bir bilgisayarcıya gitmiş adam ssd lerin üstündeki marka stickerlarını çıkarırsak anakart heatsinkleri daha iyi soğutur ssdleri demiş ve çıkartmış, 12 bin biri 8 bin diğeri 2 ssd'nin garantisini çöp etmiş.
Bilgisiz çok var malesef, çakal da çok. Kablolamayı da mahvetmiş. Windows kurulumunu bios ayarlarını falan saçma sapan yapmış, hem parçalar zarar görmüş hem de bu saçmalıkların üstüne bi de montaj için para almış
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Doğrudur, ben 5080 alayım diye karar verdim. 6000 serisi çıkana kadar kullanırım, 6000 serisinin VRAM’ine, performansına, RT, PT, sunduklarına, fiyatına bakacağım duruma göre upgrade ederim muhtemelen diye düşünüyorum 6080 yada 6080 Super’e. Şuan sarı sitede 60-65 binden başlıyor MSI Gaming Trio OC 5080’ler. 5 bin altına koyarım mesela 55-60 bine. 150 bin kadar 6000 serisine ödeyebilirim diye düşünüyorum. 10-15-20 bin de PSU için verebilirim diye düşünüyorum. Yani bana üçte biri kadar dahi gelse yeterli alacağım kartın. 95 bine alıp 55 bine satmak 40 bin zarar yazar ama mesela en erken 2027 temmuz’unda çıkabilir diyor yapay zeka 6000 serisi ki bu tahmin yani. Garantisi bitmeden satarım 5080’i geçerim 6000 serisine diye düşünüyorum hocam. 5080’in parasını 7 ayda ödeyeceğim ve bitecek. Parasını öderken satmış olmayacağım yaniŞahsi fikir olarak 5XXX serisine 4K oyun için bu kadar paralar bayılmam. Teknoloji zaten çok hızlı ilerliyor ve görüntü sanki artık daha fazla yazılım odaklı yeniliklerin hızlı olacağını gösteriyor. Ben olsam 9070XT alıp, sonraki nesilleri beklerim. Fakat maddi olarak sıkıntı yaşamıyorum, istediğim zaman da upgrade ederim dersen ona bi' şey diyemem.
Son düzenleme: