🔥İndirim Corsair Vengeance Lpx 2x8gb Ddr5 Ram 10k

Ddr5te çift slot 16gb yapmak aşırı saçma. Aynı paraya 16gb tek slot alınıyor zaten.

bilmedigimden soruyorum, bu ramlere kotu diyenlere neye gore kotu diyor CL40 oldugu icin mi? CL bu kadar fark ediyor mu?

bilmedigimden soruyorum, bu ramlere kotu diyenlere neye gore kotu diyor CL40 oldugu icin mi? CL bu kadar fark ediyor mu?
Yoo, oyunlarda 5200mhz cl40 ile 6000mhz cl30 arasında ortalama %5 oynuyor. Bu kadar yaygarayı %5 için koparıyor arkadaşlar :) youtube testlerine göre değer verdim, şuan elimde 5200 cl40 ve 6000 cl38 var 6000 cl30 olsa dener net sonuç yazardım

Tabii ki 6000 cl30 olsa mükemmel fakat öyle abartıldığı kadar fark yok. Bu tür farklar ddr4'te çok etki ediyordu, 2133mhz tek kanal ile 3200mhz çift kanal ram arasında %100'den fazla performans farkı oluyordu

Neden kötü deniyor biliyor musun Tek modül daha iyi gecikme daha yüksek hızlara ulaşabilen ve buna çok yakın bir fiyatlanma ile satılan ürün olduğu için kötü deniyor.

DDR5’te kapasiteden bağımsız olarak fiziki veri yolu genişliği hepsi için 2x 32-bit (64-bit) şeklinde sabittir.
Ancak verimlilik tarafında farklar büyüktür:
8 GB: x16 çip yapısı ve eksik Bank Group nedeniyle bant genişliğini kısıtlar, DDR5'in potansiyelini tam kullanamaz.
16 GB: Tam Bank Group yapısı (x8 çip) ile DDR5 için tam performans sunan ideal başlangıç noktasıdır.
32 GB: Dual-Rank modellerde devreye giren Rank Interleaving sayesinde en yüksek bant genişliği verimliliğini verir.
Özetle; veri yolu aynı olsa da iç mimari farkından dolayı oyun ve performans için tek modülde en az 16 GB tercih edilmelidir.

Yapay zekanın anlatımı daha iyi olduğu için direk kopyaladım. Ddr5 için 8gb almak anlamsız duruyor.

Fiyat normal çünkü ikinci el bile saçma sapan bi hal aldı. Sıfır fiyatı ile yakın çekiyorlar düsük bütce ddr5 toplayan adam için gayet iyi geçenlerde ddr5 ram lazım oldu minimum seviyede 8gb bile okeydik, 5 6 k dan başlıyor en tırt model. Diyelim ki aynı fiyata tek slot 16gb aldık(bulursak) ilerde bir adet daha aynı rank ram denk getirmek lazım o da zor iş. Model aynı olsa dahi çip farkı olma şansı yüksek

Geri