RX 6800xt mi Nvidia mı?

Tablet123

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,241
Öncelikle ana amacım oyun değil Ai modelleriyle lokalde temel düzeyde uğraşmak ve video edit için kullanacağım. Elime RX 6800XT geçti şuan bunu bu işlere kullanmak mantıklı mı yoksa satıp Nvidia geçmek mi mantıklı?

Nvidia al derseniz bunu sattığım fiyatın üstüne çok az koyup ne alabilirim ben 4060Ti hariç çok seçenek bulamadım.

Öncelikle ana amacım oyun değil Ai modelleriyle lokalde temel düzeyde uğraşmak ve video edit için kullanacağım. Elime RX 6800XT geçti şuan bunu bu işlere kullanmak mantıklı mı yoksa satıp Nvidia geçmek mi mantıklı?

Nvidia al derseniz bunu sattığım fiyatın üstüne çok az koyup ne alabilirim ben 4060Ti hariç çok seçenek bulamadım.
6800xt alıp kullan reis 13 14kya daha iyi kart yok

6800xt yi dene. Eğer işini görüyorsa paran cebinde kalır.

Açıkçası 3080 3080ti alabilirsnizi diyeceğim fakat piyasaları gereksiz pahalı.Eğer renderde işinizi görüyorsa kullanın görmüyorsa maks 13 14k ya 3080 bulabiliyorsanız alablrsnız

6800xt alıp kullan reis 13 14kya daha iyi kart yok
6800xt yi dene. Eğer işini görüyorsa paran cebinde kalır.
Ai işleri için Cudaya alternatif olması lazım. Onun için Rocm var sanırım AMD de şuan ama ne kadar iyi çalışıyor bilmiyorum. Aslında buraya sorma amacım işimi görmeyecekse zaman kaybetmeden kartı satmak çünkü sistemi daha tam toparlayamadım birkaç eksik parça var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Açıkçası 3080 3080ti alabilirsnizi diyeceğim fakat piyasaları gereksiz pahalı.Eğer renderde işinizi görüyorsa kullanın görmüyorsa maks 13 14k ya 3080 bulabiliyorsanız alablrsnız
3080 bulurum aslında da 10-12GB çok yetersiz kalıyor, hatta 16GB bile yetersiz ama çok basit işlere gireceğim şuan biraz öğrenme amaçlı o yüzden kurtarır sanırım.

Ai işleri için Cudaya alternatif olması lazım. Onun için Rocm var sanırım AMD de şuan ama ne kadar iyi çalışıyor bilmiyorum. Aslında buraya sorma amacım işimi görmeyecekse zaman kaybetmeden kartı satmak çünkü sistemi daha tam toparlayamadım birkaç eksik parça var.
Denemekten zarar gelmez hocam uğraşırım dersen dene belki işini görür diyeceğim ama sistemin yokmuş. Arkadaşlarından rica etsen kartı denemek için belki o zaman karar verebilirsin.

3080 bulurum aslında da 10-12GB çok yetersiz kalıyor, hatta 16GB bile yetersiz ama çok basit işlere gireceğim şuan biraz öğrenme amaçlı o yüzden kurtarır sanırım.
Vram lazımsa nvidiada anca 3090 falan işine yarar onun dışında üzer amd'ye kıyasla

Başka kartları denemediğim için bilmiyorum ama örnek vereyim sadece.

Lokalde Qwen3.6-27B modelini çalıştırdım test amaçlı. Ekran kartım RX 9070 ve 32GB RAM var, visual code açıkken ekran kartını full kullanıyordu üstüne bi 20GB civarıda RAM kullanıyordu sanırım. Cevap verirken düşünme süresi biraz uzun sürüyordu, hatırladığım kadarıyla bi 3-5 dakika arası. Belki buradan kullanacağın modelin parametre sayısına vs. göre bir hesap çıkarırsın kartların karşılaştırmasını yaparak.

Bu arada ücretsiz ve sınırsız olması ve modelin işe yaraması açısından kullanılır düzeydeydi benim için.

Ben olsaydım rx 6800 xt yerine rtx 3080 alırdım rx 6800 xt bilmiyorum.
2.el piyasasi insanlar onceden ne koymuşsa bende ona gore koyayım falan filan eğer mining gormemis(zor bişi) 3080 al geç
Aldigin zaman birde bakim yap ohh missss

kartdan memnunsan geçmeye gerek yok işini görmüyorsa geçebilirsin

Rx 6900 xt alacağıma rtx 3080 ti alırim hocam 3080 ti hala canlı kart ve performans olarak daha iyi
3080 ti'a şuan elmas gözüyle bakıyorlar etmeyeceği paralarda satılıyor daha bugün 20ye ilan gördüm 3080 ti satan

ve kartın gerçekten bakımları yapılmış olması lazım 3000 serisinde en sıcak çalışan kart 3080ti'dı

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: Niga
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,419
Üyeler
201,202
Son üye
xlyra

Geri