Patriot 16gb 6000mhz Cl30 Ram 11.874 TL (Ziraat ve Garanti 9 Taksit)

Arkadaşın bahsettiği bu modeli almak daha mı mantıklı 3 bin tl fark var arada?

Arkadaşın bahsettiği bu modeli almak daha mı mantıklı 3 bin tl fark var arada?
RGB için vermek istiyorsan ver ama fark yok.

Geçen sene tavsiye etmeyenler vardı sebebini hatırlamıyorum ama şimdi altın oldu meret . Bu hafta dual kit kutusuz faturasız 18.5k ya aldım aynı ramleri evet taksitli daha karlı olabilir ama maalesef kredi kartı kullanmıyorum .

hala alıp duranlar yüzünden normalimiz oldu 6 aydır bu fiyatlar ve utanmadan hala fiyat arttırmaya devam ediyorlar 10 du 12 oldu. Allahtan amazon 12de olsa dümenden 9 taksit veriyor da aciliyeti olanlara ulaşılabilir geliyor anksiyetesi azalıyor :D
bende 9 taksit sayesinde makul bulup alabilirim ama sırf fiyatları daha da şişirmemek için almıyorum düzeni desteklemek istemiyorum. insanlar anlamıyor mu anlamak mı istemiyor umursamıyor mu bilmiyorum bu ram krizi son kullanıcı için değil hmb midir nedir o ramler yapay zeka için üretiliyor ve satılıyor. son kullanıcı için üretilen ramlerle alakası yok, pc ram krizi organik değil yapay direk insanların algısına oynadılar kar getirmiyorsunuz diye ve 6 kat fiyat arttırdılar ve şimdilik kazandılar gibi duruyor son alanlar hep dolandırıldı :D
İnsanlar fiyatları hemen kanıksadı ve bu kazıkları almak için birbiriyle yarışıyor. sadece Türkiye'de değil bütün dünyada bir gaflet var gibi görünüyor.

Dual almaya göre aradaki fiyat farkı 3k bandında, alınabilecek bir risk gibi üstelik amazonun iade politikasına göz atmakta fayda var belki kutuyu açmadan parti ve üretim numarası varsa oradan kontrol etmek fayda sağlayabilir kendim de almayı düşünüyorum bu konularda aydınlatabilecek birileri var mı?

Tek alınmaz dual mantıklı. Yada aynı anda iki tane alıp denemek lazım. Farklı çip gelirse çok sıkıntı. Mavi ekran hata bilmem ne uğraştırıp durur ve profillerde asla düzgün calısmaz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hala alıp duranlar yüzünden normalimiz oldu 6 aydır bu fiyatlar ve utanmadan hala fiyat arttırmaya devam ediyorlar 10 du 12 oldu. Allahtan amazon 12de olsa dümenden 9 taksit veriyor da aciliyeti olanlara ulaşılabilir geliyor anksiyetesi azalıyor :D
bende 9 taksit sayesinde makul bulup alabilirim ama sırf fiyatları daha da şişirmemek için almıyorum düzeni desteklemek istemiyorum. insanlar anlamıyor mu anlamak mı istemiyor umursamıyor mu bilmiyorum bu ram krizi son kullanıcı için değil hmb midir nedir o ramler yapay zeka için üretiliyor ve satılıyor. son kullanıcı için üretilen ramlerle alakası yok, pc ram krizi organik değil yapay direk insanların algısına oynadılar kar getirmiyorsunuz diye ve 6 kat fiyat arttırdılar ve şimdilik kazandılar gibi duruyor son alanlar hep dolandırıldı :D
İnsanlar fiyatları hemen kanıksadı ve bu kazıkları almak için birbiriyle yarışıyor. sadece Türkiye'de değil bütün dünyada bir gaflet var gibi görünüyor.
pc herkese lazım bir ihtiyaç ürünü şuan üretim sıkıntılı önümüzdeki sürecte değişmeyeceği ön görülüyor. Yani ihtiyaç varsa almak lazım. Eğer bütçe yoksa ikinci el vs. Ürünlerle de uygun fiyata pc kurmak mümkün. Senin almaman fiyatları azaltmayacak yani firmalar toplu alımlar yapıyor yapay zeka ilerliyor belki ilerde ai ram ihtiyacı biterse farklı bir teknolojiye geçiş yapılırsa o zaman fiyatlar biraz düşebilir. Madencilik zamanı gpu fiyatları nasıldı aynı o sürece benziyor aslında, ben çok uzun süreceğini düşünüyorum

Hocam bu ramden 2 tane alsak birlikte kullandığımızda çalışmama riski var mı? O tarz problemler okudumda. Yeni sistem topluyorum, fiyatı uygun gibi alacağım duruma göre
Çalışıyor 11.880 de aldım asus tuf plus b850 ile

Tek alınmaz dual mantıklı. Yada aynı anda iki tane alıp denemek lazım. Farklı çip gelirse çok sıkıntı. Mavi ekran hata bilmem ne uğraştırıp durur ve profillerde asla düzgün calısmaz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

pc herkese lazım bir ihtiyaç ürünü şuan üretim sıkıntılı önümüzdeki sürecte değişmeyeceği ön görülüyor. Yani ihtiyaç varsa almak lazım. Eğer bütçe yoksa ikinci el vs. Ürünlerle de uygun fiyata pc kurmak mümkün. Senin almaman fiyatları azaltmayacak yani firmalar toplu alımlar yapıyor yapay zeka ilerliyor belki ilerde ai ram ihtiyacı biterse farklı bir teknolojiye geçiş yapılırsa o zaman fiyatlar biraz düşebilir. Madencilik zamanı gpu fiyatları nasıldı aynı o sürece benziyor aslında, ben çok uzun süreceğini düşünüyorum
o sürece benziyor diyorsan ne kadar süreceğinin cevabını da yaklaşık olarak kendin verirsin :D

ramlerde ARGB yok tüh tüh diye üzülmeyiniz

siyah/beyaz renk seçenekleri: https://exemshop.com/products/kristal-argb-ram-sogutucu-kilifi
sadece siyah: https://www.rampage.com.tr/en/produ...h-udimm-uyumlu-argb-aluminyum-pc-ram-sogutucu

istediğiniz gibi renklendirebilirsiniz. rampage olanı ben kendi ramimin soğutucusunu sökmeden üzerinden taktım problem olmadı. diğeri de muhtemelen olur diye tahmin ediyorum.
Benim soğutucu bloğu ayrıldı ben üstten hem sol taraftan , bunlar soğutur mu sizce özellikle rampage olan

Geri