13.000 TL 2k Monitör Önerisi?

fps de sorunsuz bir deneyim için rlat değeri önemli.260hz-260 fps de rlat değeri fotoda görüldüğü gibi 5-6 ms aralığında.neredeyse bulanıksız görüntü var.yani tatmin olursuz.sınır değeri 5 ms diye biliyorum.eğer 300 hz bulabilirsen bu değer 4ms civarına inebilir.ve tamamamen sorunsuz görüntü alırsın fps de.
Monitörün yenileme hızını 1000 ile bölünce istenilen değer çıkıyor.

1000/240=4.166 küsür
1000/260=3.85 küsür
1000/300=3.333 küsür

260hz de ekranda bir karenin ekranda kalma süresi 3.85ms. Philips yenileme sıklığının %60 kadarına yetişebiliyor. Yani 260hz ye yetişemiyor ancak rahatsız edici bir ghosting vs de bulundurmuyor. Ancak hareket bulanıklığına ve akıcılık kaybına sebep oluyor ama çok önemli bir kayıp değil. Güncel IPS monitörler icin ortalama bir değer.
16795.webp

Bu arada tek bir OverDrive deneyimine sahip olmadığı için eğer 60-120hz gibi bir değerde faster modunu kullanarak oynarsanız (240-260hz için en iyisi faster) düşük yenileme hızlarında overshoot (inerse ghosting) yapıyor.
16799.webp
16798.webp

Yani yenileme hızına bağlı olarak ayar değiştirmeniz gerekiyor. 120hz ve altında Fast, 120hz üstünde faster kullanmalısınız. Özellikle 240hz ve 260hz de tepki süresini önemli ölçüde düşürüyor.

Eğer yenileme hızına bağlı olarak ayar değiştirmek istemez ve tek bir OverDrive ayarına bağlı kalmak isterseniz bu sefer Fast ayarını kullanmalısınız. Ancak yenileme sıklığı sadece %20 içerisinde kalıyor ve tepki süresi daha kötü hale geliyor.

16800.webp

Oyuna bağlı olarak rekabetçi oyun ise faster, hikayeli oyun ise Fast olarak ayarlamak en iyisi. OSD menüsüne girip sürekli ayar değiştirmek zorunda kalmak kötü ama budget monitörlerde çoğu zaman böyle maliyetten kısma amaçlı yapılıyor

Son düzenleme:
16803.webp

Alıntıyı görüntüle
ona öyle denk gelmiş.parlaklığı %100 de kullanmama rağmen ışık süzmesi yok denecek kadar az.hatta çok çok az var bende.

Ekler

• ışık sızması.webp
    ışık sızması.webp
    96.8 KB · Hit: 14
  • ışık sızması 2.webp
    ışık sızması 2.webp
    59.8 KB · Hit: 18
Son düzenleme:
ona öyle denk gelmiş.parlaklığı %100 de kullanmama rağmen ışık süzmesi yok denecek kadar az.hatta çok çok az var bende.
Bana gelen dönütler glow ve sızma açısından genelde olumsuzdu hepsinde sorun olacak diye bir şey yok tabii. Renk parlaklık hız vs olumlu yorumlar yapılıyor

Memnunsan sorun yok

bu bütçeye göre ne önerirsiniz hocam sistemim siyah diye philipsi düşünmedim asus tuf VG27AQ5A alınır mı sizce fps ve spor oynuyorum genellikle hikayelide az çok

Aynı monitörün siyahı ama pivot değil. Monitör koluyla kullanıyorum memnunum

Bana gelen dönütler glow ve sızma açısından genelde olumsuzdu hepsinde sorun olacak diye bir şey yok tabii. Renk parlaklık hız vs olumlu yorumlar yapılıyor

Memnunsan sorun yok
yok işte daha nasıl ispatlayayım.görüyorsun masaüstü siyah kaplı.ıps glow veya yüksek derece ışık sızması olsa ne kenardaki nesneler net gözükür ne üstteki nesneler.renk bozukuluğuna dönüşürdü.

Memnunsan sorun yok
Hocam şimdi bunu gördüm

bu fiyata alınır mı 6 ay peşin fiyatına taksit ile

H27E6

Monitörün yenileme hızını 1000 ile bölünce istenilen değer çıkıyor.

1000/240=4.166 küsür
1000/260=3.85 küsür
1000/300=3.333 küsür

260hz de ekranda bir karenin ekranda kalma süresi 3.85ms. Philips yenileme sıklığının %60 kadarına yetişebiliyor. Yani 260hz ye yetişemiyor ancak rahatsız edici bir ghosting vs de bulundurmuyor. Ancak hareket bulanıklığına ve akıcılık kaybına sebep oluyor ama çok önemli bir kayıp değil. Güncel IPS monitörler icin ortalama bir değer.
Alıntıyı görüntüle

Bu arada tek bir OverDrive deneyimine sahip olmadığı için eğer 60-120hz gibi bir değerde faster modunu kullanarak oynarsanız (240-260hz için en iyisi faster) düşük yenileme hızlarında overshoot (inerse ghosting) yapıyor.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Yani yenileme hızına bağlı olarak ayar değiştirmeniz gerekiyor. 120hz ve altında Fast, 120hz üstünde faster kullanmalısınız. Özellikle 240hz ve 260hz de tepki süresini önemli ölçüde düşürüyor.

Eğer yenileme hızına bağlı olarak ayar değiştirmek istemez ve tek bir OverDrive ayarına bağlı kalmak isterseniz bu sefer Fast ayarını kullanmalısınız. Ancak yenileme sıklığı sadece %20 içerisinde kalıyor ve tepki süresi daha kötü hale geliyor.

Alıntıyı görüntüle

Oyuna bağlı olarak rekabetçi oyun ise faster, hikayeli oyun ise Fast olarak ayarlamak en iyisi. OSD menüsüne girip sürekli ayar değiştirmek zorunda kalmak kötü ama budget monitörlerde çoğu zaman böyle maliyetten kısma amaçlı yapılıyor
evnia 5000 serisinde böyle bir sorun yoktu işte.(evnia 27m2n5500).sürekli fasterda kullanıyordum sorun olmuyordu.bu monitörde dediğin gibi düşük hz lerde ve fpslerde faster gitmiyor.ghosting yapıyor.dediğin gibi yüksek hz lerde de faster çok etkili.mesela 200 hz üstü.neredeyse sıfır blur.ama bu monitördeki görüntü renk kalitesi de 5500 de yok.film izlerken bile aşırı zevk veriyor.o yüzden osd ile uğraşırdım yine de bu monitörü tercih ederdim.benim anladığım markalar mesela philips; bir monitör modelinde bir şeyi eksik bırakıyor diğerinde başka birini eksik bırakıyor.sorunsuz oynamak için yolları olede çıkarıyorlar.satış stratejisi bunlar.isteseler en hızlıda iken over shot bile yaptırmazlar bunu böyle yapabilecek kabiliyeti var philipsin ama yapmıyor.

Son düzenleme:
Geri