Stok Fan 5600 Csde 67 Derece

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

var mı önerdiğin model 1kya falan
Yani bilmiyorum bakmam gerek ama size önerim almadan önce şunlara dikkat edin

1-Kesinlikle kasanızın işlemci hava soğutma desteği boyutlarını araştırın sonra bazıları alıyor ve sığmıyor o yüzden öyle bir hataya düşmeyin kasanız hangi boyutlaır desteklediğini öğrenin ve almak istediğiniz hava soğutmanın boyutlarınıda öğrenin

2-en az 4 bakır borulu alın he imkanınız varsa yani bütçe sonra artarsa veya iyi bir indirimli ürün yakalarsanız mümküsne 6 bakır borulu alın ki geleceğe yönelik olsun 105TDP lik işlemci alırsanız ileride rahat edin diye

3- Fan boyutu 120mm olsun , sakın 90mm olanlardan falan almayın kendine hayrı yok onların 120mm olanlar asıl soğutuyor ve mümkünse cfm değerinede bakın 60CFM altı olanalrı almayın (bazı markalar bazı modellerin CFM değerini belirtmiyor o zamanda ürünün teslerine bakın)

4-Sessiz çalıştığına emin olun ses çıakran bir model almayın sonra oyun oynarken falan veya gecenin 3’nde film flaan izlerken fan sesinden rahatsız olabilirsiniz o yüzden sesiz güzek bei model alın

(Ayrıca soputucunun yanında termal macun geliyor mu geliyorsa kaliteli mi diyede bakın yani eğer gelmiyorsa termal macunda almalısınız fanı değiştireceğiniz için bu yüzden fiyat hesaplarken onada dikakt edin en önemlisi fanı değiştirirken işlemciyi sökmeme ve pini yamultmamak için sökmeden önce 10-15dk vinevench testi yap)

En iyisi forumda konu açın bütöenizi ve kasa modelinizi yazın size önerirker en kötü arkadaşın dediği gibi tekrar havalar ısındığıdna veya artık sıcaklık değerlerin 78 derece veya üstüne çıkarsa alırsın

Sana şöyle söyliyeyim stok fana göre cs’de gayet iyi hatta fazla iyi bence sıcaklığın fps limiti ayarının kapalı olduğuna eminmisin ? Çünkü stok fanla genelde 70+ falan oluyor en az (1-2 sata oynamada) yani demek ki kasanın hava akışı ve termal macunun da iyimiş

Ama cimrilik yapma bence git bir tane hava soğutma al hava soğutma öyle 3-5K bir şey değil 1.5-2K arasına bazı sıvı soğutmalardan bile daha iyi hava soğutmalar var

He yok ben o kadar vermem asla diyorsan da forumda bazen cpu hava soğutucu indirimide paylaşıyorlar ve 300-600TL gibi bir fiyata yine stok fandan çok daha iyi hava soğutmalar alabilirsin

Hocam zaten forumdaki 300-600TL ye falan paylaşılan fan’ı bile alamayacak bütçeniz yetmeyecek hale geldiysek vay halimize

ve bunu Hâlâ RX580 4GB kullanan biri olarak söylüyorum😂
Niye cimrilik yapmasın işlemci güç kesmek zorunda kalmıyorsa isterse 90a yapışsın, isterse soğutucusuz kullanın fark etmez.

veya

hepsiburada darkfreezer yorumlarına bakabilirsin , 5600 ile kullanan çok insan var ve %90ı memnun
her türlü işini görecektir.
Ortalama 1kya alacağın herhangi bir kule tipi işini rahatça görecektir
kasa asus tam modelini bilmiyorum isterseniz görselini ekleyebilirim yani 67 70 arası dolaşıyor sıcaklık hatta 70 görmüyorum galiba csde ayarlar orta yüksek arası fps sabit değil

fakat lolde fps drop yiyorum 100lere kadar düşüyor sebebi nedir arkada discord ve spotify falan açık oluyo ondan mıdır 16gb ram
drop yemesinin nedeni sistem çok ısınınca kendini soğutmak için kendi gücünü kısıyor %90 sebebi bu
lolde kaç dereceye çıkıyor ona bak

Niye cimrilik yapmasın işlemci güç kesmek zorunda kalmıyorsa isterse 90a yapışsın, isterse soğutucusuz kullanın fark etmez.
Ya stok amd fanın nerede önerildiğini görsün sen hocam ayıptır sorması ?

Şu sıralar hava iyi esiyor mesela eminim daha bir kaç önceki sıcakalrda pişiyordur o

Ayrıca 90 dereecede hiç güç kesmiyeceğini nereden çıakrdınız ?
He bide 80-90 derecede güç kesmeden çalışsa bile işlemci dayansada anakartın vramleri dayanmaz zamanla yıpranır bozukur hatta eriyebilir
Bunlar bir yana o kadar yüksekte çalılırsa fan %100 çalılır ve buda ses kirliliği yapar

Ayrıca cimrilik yapma derken mecazi anlamda dedim yani hocam kendi haline bırakmayın alın bir tane garnati olsun sağlama alın işinzi yarın öbür gün ne oalcağı belli değil tnai fiyatlar bile çıkabilir mesela thermal right assasins ve phantom spritler 1000TL ye stılıyordu 2026 nın başlarında şimdi 2-3K arası vs….

Derece çok iyi, sen ne olsun istiyorsun

Ya stok amd fanın nerede önerildiğini görsün sen hocam ayıptır sorması ?

Şu sıralar hava iyi esiyor mesela eminim daha bir kaç önceki sıcakalrda pişiyordur o

Ayrıca 90 dereecede hiç güç kesmiyeceğini nereden çıakrdınız ?
He bide 80-90 derecede güç kesmeden çalışsa bile işlemci dayansada anakartın vramleri dayanmaz zamanla yıpranır bozukur hatta eriyebilir
Bunlar bir yana o kadar yüksekte çalılırsa fan %100 çalılır ve buda ses kirliliği yapar

Ayrıca cimrilik yapma derken mecazi anlamda dedim yani hocam kendi haline bırakmayın alın bir tane garnati olsun sağlama alın işinzi yarın öbür gün ne oalcağı belli değil tnai fiyatlar bile çıkabilir mesela thermal right assasins ve phantom spritler 1000TL ye stılıyordu 2026 nın başlarında şimdi 2-3K arası vs….
Stok fanın önerildiğini görmedim ama sıcaklık artmıyorsa sorun ne? Bundan sonra ısınmayacağının garantisini kimse veremez ama konumuz bu değil zaten uzun süreli gözlemi ben yapamam. Anakart 4 haneli bir fiyat etiketiyle satılıyorsa zaten VRM'ler üzerinde soğutucu vardır. (Yoksa da sıcaklıklarını yoklamak lazım vrmler'in ısınacağının garantisi yok bu işlemciyi beslemek zor değil zaten) Ayrıca işlemcinin ısınmasıyla vrm'lerin eriyecek seviyeye ısınması arasında bir bağlantı bulamadım. Ses işlemcinin çalışmasına engel değil, arkadaş rahatsız oluyorsa zaten değiştirir.

veya

hepsiburada darkfreezer yorumlarına bakabilirsin , 5600 ile kullanan çok insan var ve %90ı memnun
her türlü işini görecektir.
Ortalama 1kya alacağın herhangi bir kule tipi işini rahatça görecektir

drop yemesinin nedeni sistem çok ısınınca kendini soğutmak için kendi gücünü kısıyor %90 sebebi bu
lolde kaç dereceye çıkıyor ona bak
bu thermalright am4 destekliyor demi

bu modeli buldum çünkü thermalrightın yorumlarında daha önceden açılmöış kutu göndermişler vs yazmışlar bu iyi mi yoksa o mu daha iyi dark x123 mü
yorumlarda öyle yazıyorsa bu satıcıyla alakalı, başka bir satıcıdan alabilirsin.

5600 için bence darkfreezer her türlü işini görecektir. hepsiburada linkine gir 300 küsür yorum var . Orada yorumlara gir 5600 diye arat bak , kullananların %90ı memnun
Senin attığın bir tık daha iyidir muhtemelen ama arada ki 500TL fark değecek mi ?

yorumlarda öyle yazıyorsa bu satıcıyla alakalı, başka bir satıcıdan alabilirsin.

5600 için bence darkfreezer her türlü işini görecektir. hepsiburada linkine gir 300 küsür yorum var . Orada yorumlara gir 5600 diye arat bak , kullananların %90ı memnun
Senin attığın bir tık daha iyidir muhtemelen ama arada ki 500TL fark değecek mi ?
tamam

herkes montajı zor demiş bu sadece bu model için mi geçerli hepsinde aynı mı

Yani bilmiyorum bakmam gerek ama size önerim almadan önce şunlara dikkat edin

1-Kesinlikle kasanızın işlemci hava soğutma desteği boyutlarını araştırın sonra bazıları alıyor ve sığmıyor o yüzden öyle bir hataya düşmeyin kasanız hangi boyutlaır desteklediğini öğrenin ve almak istediğiniz hava soğutmanın boyutlarınıda öğrenin

2-en az 4 bakır borulu alın he imkanınız varsa yani bütçe sonra artarsa veya iyi bir indirimli ürün yakalarsanız mümküsne 6 bakır borulu alın ki geleceğe yönelik olsun 105TDP lik işlemci alırsanız ileride rahat edin diye

3- Fan boyutu 120mm olsun , sakın 90mm olanlardan falan almayın kendine hayrı yok onların 120mm olanlar asıl soğutuyor ve mümkünse cfm değerinede bakın 60CFM altı olanalrı almayın (bazı markalar bazı modellerin CFM değerini belirtmiyor o zamanda ürünün teslerine bakın)

4-Sessiz çalıştığına emin olun ses çıakran bir model almayın sonra oyun oynarken falan veya gecenin 3’nde film flaan izlerken fan sesinden rahatsız olabilirsiniz o yüzden sesiz güzek bei model alın

(Ayrıca soputucunun yanında termal macun geliyor mu geliyorsa kaliteli mi diyede bakın yani eğer gelmiyorsa termal macunda almalısınız fanı değiştireceğiniz için bu yüzden fiyat hesaplarken onada dikakt edin en önemlisi fanı değiştirirken işlemciyi sökmeme ve pini yamultmamak için sökmeden önce 10-15dk vinevench testi yap)

En iyisi forumda konu açın bütöenizi ve kasa modelinizi yazın size önerirker en kötü arkadaşın dediği gibi tekrar havalar ısındığıdna veya artık sıcaklık değerlerin 78 derece veya üstüne çıkarsa alırsın
vinevench testi ne işe yarıyor sökmekle ne alakası var

Geri