Çözüldü✓ RTX 5090 Bilgisayar Toplama Yardım Talebi

5080 im olmasına rağmen tekrardan hayal kurdurdun bana, teşekkür ederim şu saatte, bu postla. Bi baktım bende tek tek 550K ya (( 9950x3d2 , x870e altın görünümlü anakart (çok yakışıklı) , RTX 5090 GB sıvı soğutmalı, 96gb ram , 2+2 4tb gen5 SSD li , 1200w MSI Pls serisi PSU. MSI meg kasa . Rog hatsune sıvı soğutma 360mm. )) yaptım Şuanda hızlıca. Birkaç parça incehesaptandı ve gg ye geldiğini ben biliyorum.
400K çok ara kalıyor bence. Limitini 600 e Çek bence ki , hakkını vererek alabil parçaları. AMA TÜM BUNLAR BENCE
Abartmayalım. Cömert bir hesapla 5090 300k anakart 30k ram 50k ssd 20k psu 20k işlemci 35k soğutucu + fanlar + kasa 20-30k ile saçma sapan parçalara çıkmadan en kalitelilerinden sistem diziliyor.

350-400k bütçede parça dağılımı şöyle olabilir.
260k aorus veya gaming trio 5090. Zaten en dandik 5090 bile havada karada soğur 5090'ı kalitesiz yapamazlar.
35k 9950x3d işlemci. Daha iyisi yok zaten.
~20k anakart. Bu bütçede özellikler tavana yapışıyor zaten eli yüzü düzgün bir markadan alırsanız sorun yaşamazsınız. Tercihinizi tasarıma göre yapabilirsiniz.
~35-45k 64 gb ram. İkinci elde bu fiyatlar bulunuyor isterseniz benzer bütçeyle 4x24 gb ram alabilirsiniz zamanlamalardan biraz feragat etmeniz gerekebilir.
20k crucial t700 2 tb ssd. Gen5 DRAM'li gayet güzel bir ssd. İsterseniz daha sonra yanına başka bir ssd daha koyabilirsiniz.
26k msi mpg Ai1300ts. Tek rakibi bir üstü 1600 watt'lık modeli :)
Soğutma fan ve kasa olarak tamamen zevkinize kalıyor. İsterseniz hepsini 10k ile çözersiniz param var diyorsanız 50k ile koleksiyonluk ürünleri tercih edersiniz size kalmış.

Saydığım parçalar 400k bandına yapışıyor. Soğutma fanlar ve kasaya 15k dediğimizde fiyat 415k gibi bir seviyeye geliyor.
Güç kaynağında msi mag a1200pls modeline geçerek 10k tasarruf edebilirsiniz. Pratikte neredeyse fark yok.
SSD olarak Gen4 hızlarında 1 tb ssd tercih edebilirsiniz yine 10k tasarruf.
Son olarak RAM modüllerinin yarısını sonra almayı düşünebilirsiniz.

Hocam öncelikle bütçeniz çıkmıyorsa da dediğim gibi 600K lara. Yz ile ve biraz da oyunla ilgileniyorum dediğiniz üzere 9950x3d2 - 96+ GB RAM - 4TB gen5 SSD - 5090 sıvı soğutma - 360mm sıvı soğutma ve minimum 1200W PSU şartınız olmalı bana göre, ona göre araştırın. Anakartiniz çift gen5 SSD destekli en ucuz X870 anakart olsun zaten overclock yapmayacaksınız. Ama yapacak olursanız da yine biraz yaptırır.

Ve en önemlisi, ne çok acele edin ne de çok ağırdan alın. Cuma günü 22 de Gaming Gecesi oluyor incehesap ın. Onu takip edin. Ekran Kartından başlayın almaya.
Kolay Gelsin.
9950X3D2 para israfı bir işlemci bu arada onu dipnot olarak ekleyim.

9950X3D2 para israfı bir işlemci bu arada onu dipnot olarak ekleyim.
AMD zaten gidin satın alın diye çıkarmadı bu işlemciyi. Elimde böyle bir teknoloji var ben bunu yapabiliyorum demek için çıkardı. Aslında 3d v-cache çok çekirdekli tarafında bayağı faydalı olabilecek bir özellik ama tam potansiyelini kullanabilen uygulama yok.

AMD zaten gidin satın alın diye çıkarmadı bu işlemciyi. Elimde böyle bir teknoloji var ben bunu yapabiliyorum demek için çıkardı. Aslında 3d v-cache çok çekirdekli tarafında bayağı faydalı olabilecek bir özellik ama tam potansiyelini kullanabilen uygulama yok.
AMD nin çift çekirdek kümeli mimarisi baştan sıkıntılı, önce onu çözmesi lazım yoksa tam verim almak imkansız oluyor.

Tavsiyem Lokalde LLM için sistem topluyorsanız düzgün soğutmalı bir 5090 ve çok kaliteli bir psu tercih edin.

SSD mutlaka Dram cache kullanan bir model seçin.

Anakart X870E çipset olmak şartı ile ilerde de kullanacağınız bağlantı noktalarını kapsayan bir model seçin.İşlemci seçimi size kalmış X3D varyantı da olabilir 9950X de olabilir.

Haricinde diğer parçaları ihtiyacınız ve bütçeniz doğrultusunda seçebilirsiniz.

Verdiğiniz tavsiyeler ile m2 ssdyi Kingston 2TB Renegade g5 olarak güncelledim, işlemciyi Ryzen 9 9950x3d olarak güncelledim. PSU konusunda biraz araştırma yaptım ve NZXT C1200 80+ goldun yeterli olabileceğini gördüm. Daha fazla kafamı karıştırmadan sistemi sipariş etmeyi düşünüyorum. Son olarak tavsiyesi olan varsa tavsiyelere açığım. https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...b-ddr5-2tb-gen5-nvme-m2-ssd-oem-paket-p-55540 Bu sistem için Sinerji'ye mail atarak değişimler hakkında konuştum. Sanırım 403-405k civarı olacak sistem fiyatı.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anladığım kadarıyla sorunun çözüldüğü yeni bir versiyonu varmış. Kendim bir deneyimim yok gördüklerimden yola çıkıyorum.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anladığım kadarıyla sorunun çözüldüğü yeni bir versiyonu varmış. Kendim bir deneyimim yok gördüklerimden yola çıkıyorum.
Evet, bu tarz bir şey görmüştüm. PSU tier liste baktığımda birçok şey yakaladım aslında. atx 3.0da sorunları varmış ama 3.1de çözüldüğünü söylüyorlar. Denemeden anlayamam tabi.

Birkaç gün içinde RTX 5090'lı bir sistem toplayacağım. Bütçem 350-400K civarlarında. İşlemci olarak Ryzen 9 9900x3d, 64GB ram, ve 2TB m2 ssd alacağım. Ekran kartlarından pek anlamadığım için sizlere danışmaya karar verdim. Bilgisizliğim yüzünden yanlış ürünler almaktan korkuyorum. Özellikle soğutma konusunda başarılı olan bir 5090 almak istiyorum. Yapay zeka işleriyle uğraşıyorum, yani genel olarak ekran kartım epey yük altında olacak. 2. El ürün düşünmüyorum. Hazır sistem önerilerinize de açığım, şimdiden ilgilenen değerli arkadaşlarıma teşekkür ederim.

İlgimi çeken ve fiyat açısından da fena olmayan bir adet sistem bulabildim;
9950x3d ye yükseltin ayrıca s-nerji yi önermem

9950x3d ye yükseltin ayrıca s-nerji yi önermem
İşlemciyi 9950x3d olarak güncelledim zaten. Ayrıca o şirketi önermeme sebebinizi de öğrenebilir miyim? Ben daha önce hiç sorun yaşamadım, çevremdeki insanların da yaşadığını görmedim.

İşlemciyi 9950x3d olarak güncelledim zaten. Ayrıca o şirketi önermeme sebebinizi de öğrenebilir miyim? Ben daha önce hiç sorun yaşamadım, çevremdeki insanların da yaşadığını görmedim.
İnternette fazla şikayet görüyorum ayrıca ayıplı ürün vs. değişimindede sıkıntı çıkartıyolar tabi sizin tercihiniz ama çok iyi bi indirim vs. olmadıkça pek önermem

İnternette fazla şikayet görüyorum ayrıca ayıplı ürün vs. değişimindede sıkıntı çıkartıyolar tabi sizin tercihiniz ama çok iyi bi indirim vs. olmadıkça pek önermem
Uyardığınız için çok teşekkür ederim. Yani sistem parçalarını teker teker topladığımda çok daha pahalı çıkıyor. Bu yüzden değerlendirmek istediğim bir sistem bu. Farklı varyasyonlar ile denediğimde de çok bir fark olmuyordu. Siyah versiyonlarını da topladım teker teker araştırarak, çok daha pahalı çıktı şuanki haline göre. Aslında çok daha uygun fiyatlara toplayabilirdim sahibindende açılmamış kutulu garantili faturalı ürünler de var ama o kadar uğraşmak istemiyorum. Herhangi bir sorun yaşamam durumunda iade veya değişim talebime olumsuz dönüş yapılırsa da hukuki yollarla işimi çözebilecek durumdayım şuanda.

Geri