Öneri Yazılım Geliştirme Öğrencisi İçin Laptop Önerisi

sansi salvo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
414
Yazılım geliştirme, lol cs için falan kullanırım ama genel yazılım üstüne. Bütçem tam kesin değil tahminim 60k yaparım sonraki aya kadar. En düşük 40k olur. Kroniksiz güzel önerilerinizi bekliyorum. Ek olarak kampüste falan kullanırım o yüzden batarya önemli.

Son düzenleme:
Yazılım geliştirme, lol cs için falan kullanırım ama genel yazılım üstüne. Bütçem tam kesin değil tahminim 60k yaparım sonraki aya kadar. En düşük 40k olur. Kroniksiz güzel önerilerinizi bekliyorum
Msi cyborg serisine bakabilirsin(gpu W değerleri düşüktür, ama işini fazlasıyla görür,NOT: cpu+gpu için monoblok mono fan soğutma var!), veya daha ucuz arıyorsan monster.
Temelde ise i5 Cpu 16 ram rtx4050-5050 3A oyun oynamayacağını düşünürsek fazlasıyla yeterli olur.
Ek olarak TUF serisine de bakabilirsin.

Msi cyborg serisine bakabilirsin(gpu W değerleri düşüktür, ama işini fazlasıyla görür,NOT: cpu+gpu için monoblok mono fan soğutma var!), veya daha ucuz arıyorsan monster.
Temelde ise i5 Cpu 16 ram rtx4050-5050 3A oyun oynamayacağını düşünürsek fazlasıyla yeterli olur.
Ek olarak TUF serisine de bakabilirsin.

Monstera sıcak bakamıyorum hocam ya. Msı veya ASUS olur gibi. Her öneriye açığım tabii. Birde batarya konusunda nasıl önerdiğiniz model?

Monstera sıcak bakamıyorum hocam ya. Msı veya ASUS olur gibi. Her öneriye açığım tabii. Birde batarya konusunda nasıl önerdiğiniz model?
Hocam şahsen msi kullanıyorum, pili 60% ye sabitledim(1-1.5 yıldır kullanıyorum, 5-6 aydır neredeyse gece gündüz aralıksız açık, pil sağlığı +95% üzerinde hala), eğer pil tasarrufu ayarını msi center üzerinden yapar isen pil süresi gayet iyi gidiyor ama sadece film vs. izleyebilirsin, mux switch olduğu için harici gpu ya giden enerjiyi embeded a aktarıyor(bir nevi devre dışı bırakıyor harici kartı) Tuf a gelince de bir arkadaşım kullanıyor, (r7 cpu ve 4060 olan modeli gpu olarak cyborgdan +10-15% yer yer daha yüsek fps vermekte, bunun sebei ise bendeki gpu 45W iken arkadaşımınki 140W sarfiyata sahip.)

Yapay zeka agentlarını localde çalıştırmaktan bahsediyorsan hayal. Bulut modellerini api ile kullanmaktan bahsediyorsan o pek kaynak harcamıyor zaten.

Yapay zeka agentlarını localde çalıştırmaktan bahsediyorsan hayal. Bulut modellerini api ile kullanmaktan bahsediyorsan o pek kaynak harcamıyor zaten.

Localde çalışacak max antigravity dahasını istesemde yapamam zaten. Onun dışında Gerisi öyle

Bunu alabilirsiniz. Şu anki piyasa aşırı pahalı da artacak gibi gözüküyor.
Bütçeyi düşürüp 5050 almak isterseniz bu var. Daha ucuz laptop arıyorsanız 2. el almanız lazım.

Arkadaşın dediği doğru, local AI'ı unut. LLM'ler basit işler değil.

Kalanı için, çek bir macbook rahatına bak. Öğrencilik için en önemli şey batarya süresi, hafiflik. Alırsan lenovo falan adaptörüyle sırtta 5-6 kilo ile gezersin. Kafede açsan güzel olmaz.

Macbook ile lol oynarsın. CS'yi bilmiyorum.

Arkadaşın dediği doğru, local AI'ı unut. LLM'ler basit işler değil.

Kalanı için, çek bir macbook rahatına bak. Öğrencilik için en önemli şey batarya süresi, hafiflik. Alırsan lenovo falan adaptörüyle sırtta 5-6 kilo ile gezersin. Kafede açsan güzel olmaz.

Macbook ile lol oynarsın. CS'yi bilmiyorum.
Bu fiyatta R7 350 veya R7 260 işlemcili 80+Wh bataryalı laptoplar kalmış olsa dediğinize katılmazdım çünkü yanında adaptör götürmeye gerek kalmadan sadece laptop taşırdı ama bu piyasada şu an R7 250 60 Wh Lenovo laptoplar kalmış. Çok saçma bir fiyatlandırma var şu an, imzamdaki laptopu mayısta 75'e aldım şaka gibi:D.

Bu fiyatta R7 350 veya R7 260 işlemcili 80+Wh bataryalı laptoplar kalmış olsa dediğinize katılmazdım çünkü yanında adaptör götürmeye gerek kalmadan sadece laptop taşırdı ama bu piyasada şu an R7 250 60 Wh Lenovo laptoplar kalmış. Çok saçma bir fiyatlandırma var şu an, imzamdaki laptopu mayısta 75'e aldım şaka gibi:D.
Çok uçtu ya. Macbook'ların F/P ürünleri sayıldığı bir dönemdeyiz.

Çok uçtu ya. Macbook'ların F/P ürünleri sayıldığı bir dönemdeyiz.

Mac olarak ne önerirsiniz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bunu alabilirsiniz. Şu anki piyasa aşırı pahalı da artacak gibi gözüküyor.
Bütçeyi düşürüp 5050 almak isterseniz bu var. Daha ucuz laptop arıyorsanız 2. el almanız lazım.

Model iyiymiş 1 tb olsa daha iyiydi. Birde 100w gpu düşük değilmi ya

Model iyiymiş 1 tb olsa daha iyiydi. Birde 100w gpu düşük değilmi ya
100W düşük değil hocam 5060'in tam W hali 115W. 100W ile 115W 5060 arasındaki fark aşırı az.
1787078380971.webp

Geri