🔥İndirim Enermax ARGB 360mm Sivi Sogutucu 2986 TL

Ben kullanıyorum normal 360 soğutuculardan daha kalın, sıvı kapasitesi daha yüksek. Ayrıca ilk geldiği gibi yanında gelen sıvısı ile tam doldurabilirsiniz. Frozen edge 360 kullanıyordum bunu alıp onu kardeşime verdim. Normal kutuda gelen fanları değilde boşta duran arctic p12 proları taktım öyle kullanıyorum. Normalde pompayı full hıza koyardım diğer sıvı soğutucularda fakat bunda vrm fanı ile pompa aynı kablo oyüzden sabit %100 e koyarsanız vrm fanıda %100 de çalışır. Gayet sessiz aslında ama gece çok sessiz ortamda sırıtabiliyor vrm fanı oyüzden boşta %50 ye indirdim pompa ve vrm fanını.

Thermalright Frozen Edge 10dk occt oda sıcaklığı 30.5:
sol vrm heatsink 52 derece
üst vrm heatsink 50 derece
cpu 87 derece

Enermax Liqmaxflo 360 10dk occt oda sıcaklığı 29 derece:
sol vrm heatsink 44 derece
üst vrm heatsink 43 derece
cpu 81.8 derece

İkisindede arctic p12 pro fanlar takılıydı ikisindede fan grafikleri aynıydı. İkisindede radyatör intake olarak ayarlıydı.*
CPU 5700x 200w oc
Anakart Asus TUF x570 gaming plus wifi
Macun Cryofuze 7
Bayağı iyi gözüküyor, ocypus'u elden çıkarabilecek olsam kesinlikle alırdım.

deli gibi fark yok aralarında 2 bin tl kar edip bunu al bende öyle yapacam başta artic alacaktım ama farka bakılırsa net bu daha iyi
Biraz araştırdım arctic düşünüyordum ama aradaki 2.5K gereksiz geldi. Bayağı iyi duruyor soğutma aldım bile

Arkadaşlar bu radyatörü lian li vision compact kasaya sağ iç tarafa boruları arkaya gizleyerek takabilirmiyiz

Oyun içi 60 dereceyi görmedim daha. 7800x3D var
Diğer parçalarınız nedir hocam bende bir sistem topluyorun asus a21 plus kasa ve enermax 360 aldım şu anlık işlemci olarak 7800x3d düşünüyorum sizin parçalar nedir

9800X3D işlemci için aldığım Arctic Liquid Freezer III Pro 360 soğutucuyu VRM fanında oluşan titreşim yüzünden 2. bilgisayarımda kullanmaya başladım. Mıknatıslı olan o CPU bloğu üst kısmı, fan belli bir devre ulaştıktan sonra titreşim yapmaya, ses üretmeye başlıyordu. BIOS veya anakart fan kontrol yazılımları üzerinden düşük devirde, sabit hızda çalıştırmak mümkün ama can sıkıcı.
9800x3D ileeCorsair Nautilus 360 RS ARGB kullanıyorum ve Arctic'den çok daha başarılı bir soğutma performansına sahip.
Enermax soğutucu da incelemerine bakınca Arctic yerine tercih edilebilecek kadar iyi bir soğutucu olabilir.

9800x3d ile Enermax liqmaxflo 360 kullanıyorum bende. Battlefield 2042 de yaz ayında klimasız ortamda 70-75 derecelerde geziyor işlemci. +200mhz ve -30 voltajdaki durumu böyle. Termal macun olarak kendi macununu kullandım Enermaxin. Boştaki sıcaklıkta 48 derece ortalama

Battlefield 6 da biraz daha serin çalışıyor. 66-70 aralığında genelde.

9800x3d için almak ne derece mantıklı olur ,halihazırda çift kuleli soğutma kullanıyorum boşta sanki yüksek sıcaklıkta çalışıyor (50 derece )

Geri