🔴Ek Tercihle Yerleşme Olasılığı Kaç ?

KaptanMC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,109
Sa,

Beyler 1.3M sıralama yaptım 900K-1.5M arası toplam 13-14 tane üniversite seçtim ama hiç biri gelmedi

Sizce ek tercih’te bir yere yerleşebilir miyim ?

Forumda biri devlet okulları %99,5 dolmuş diyor ne kadar doğru bilmiyorum

Sa,

Beyler 1.3M sıralama yaptım 900K-1.5M arası toplam 13-14 tane üniversite seçtim ama hiç biri gelmedi

Sizce ek tercih’te bir yere yerleşebilir miyim ?

Forumda biri devlet okulları %99,5 dolmuş diyor ne kadar doğru bilmiyorum
Bildiğim kadarıyla boş kontenjan yok gibi bir şey şuan ama illaki kayıt yaptırmayan olur o zaman istersen bir bölüme girersin bir şekilde. Tabi o sıralama ile bir yere yerleşmek mantıklı mı o senin kararın.

Bildiğim kadarıyla boş kontenjan yok gibi bir şey şuan ama illaki kayıt yaptırmayan olur o zaman istersen bir bölüme girersin bir şekilde. Tabi o sıralama ile bir yere yerleşmek mantıklı mı o senin kararın.
2 dir mezuna kaldım mecbur gitmem gerek bir üniversiteye yoksa bizimkiler bende kafa bırakmaz hocam

Yani zaten sırf ailem başımı ağrıtmasın rahat edeyim diye istiyorum yoksa zaten ünifen öğrenecek bir şeyim yok en fazla bana katkısı Bilgisyar programcılığı vs. Diploması verirler o kadar yoksa zaten yıllardır yazılım vs. Biliyorum ama işte ailem illa üniversiteye git diyor mecbur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca benim tercih yaptığım bölüme vs. tercih yapıp gitmeyenlere hakkım helal etmiyorum

Yani gitmeyecekse boş bıraksın sonuçta 24 tercihi doldurmak zorunlu değilki gitmeyecekse niye yazıyorlar ki anlamıyorum

Reis o sıralamayı yapmak zor ha naptın bildiğin soruları yanlış mı işaretledin?

2 dir mezuna kaldım mecbur gitmem gerek bir üniversiteye yoksa bizimkiler bende kafa bırakmaz hocam

Yani zaten sırf ailem başımı ağrıtmasın rahat edeyim diye istiyorum yoksa zaten ünifen öğrenecek bir şeyim yok en fazla bana katkısı Bilgisyar programcılığı vs. Diploması verirler o kadar yoksa zaten yıllardır yazılım vs. Biliyorum ama işte ailem illa üniversiteye git diyor mecbur

Ayrıca benim tercih yaptığım bölüme vs. tercih yapıp gitmeyenlere hakkım helal etmiyorum

Yani gitmeyecekse boş bıraksın sonuçta 24 tercihi doldurmak zorunlu değilki gitmeyecekse niye yazıyorlar ki anlamıyorum
Gitmeyecek varsa ek tercihte yazarsın önünde başkaları yoksa da sen girersin yani bu kadar kafayı takacak bir durum yok.

Gitmeyecek varsa ek tercihte yazarsın önünde başkaları yoksa da sen girersin yani bu kadar kafayı takacak bir durum yok.
Hocam ama şöyle düşün ilk başta yüzlerce üni var herkes seçiyor yani başkalarının seninle aynı üniye baş vurma olasılığı daha az ama ek tercihte son tercih olduğu ve çok ama çok daha az üni olduğu için herkes aynı üniye abanıyor bu yüzden kazanma olasılığın daha az oluyor

Hocam uzun hikaye ama kısaca okb yüzünden öok takıldım sınavın 160 dakikası türkçe çözdüm (ki şöyle anlatayın en kısaca cevabı okur okumaz bukup sonra üzeirne 10dk daha düşünüp aynı cevabı işaretliyordum)
Olb yüzünden sürkeli türkçe sorulaırnda dolaylı olarak etkiler mi , işte kime göre neye göre vs. Diye saçma sapan sorular soruyordum kendime soruları okurken vs…

Mesela örnek verecek olursam bir felsefe sorusu varya
“Virajlı bir yolda ilerleyen erkek sürücüye, karşıdan gelen kadın sürücü camı açıp "Domuz!" diye bağırır. Erkek, hakarete uğradığını düşünerek öfkeyle kadına hakaret eder, hızlanır ve virajı döner dönmez yoldaki domuza çarpar.”
Bunun sebebi nedir ?

Mesela burada cevap “Adam önyargılı oldupu için” ama ben “eğer kadın iletişimi daha düzgğn kursaydı dşkkat et deseydi veya hiç konuşmasaydı adam yoluna odaklanarak dikkat ederek gidevek görecek ve duracaktı” diye düşünüp ikileme vs. Giriyorum hep anlayabildim mi

Yani bu yüzden süre yetmedi yoksa 300+ çok rahat yapardım bence
(Mesela geçen sene sosyalde 15/0 yapmıltım bu sene sadec son 3dk kalmıştı ona rağmen 8 soruda 5/3 yapmışım)
IMG_3385.webp

Hocam uzun hikaye ama kısaca okb yüzünden öok takıldım sınavın 160 dakikası türkçe çözdüm (ki şöyle anlatayın en kısaca cevabı okur okumaz bukup sonra üzeirne 10dk daha düşünüp aynı cevabı işaretliyordum)
Olb yüzünden sürkeli türkçe sorulaırnda dolaylı olarak etkiler mi , işte kime göre neye göre vs. Diye saçma sapan sorular soruyordum kendime soruları okurken vs…

“Virajlı bir yolda ilerleyen erkek sürücüye, karşıdan gelen kadın sürücü camı açıp "Domuz!" diye bağırır. Erkek, hakarete uğradığını düşünerek öfkeyle kadına hakaret eder, hızlanır ve virajı döner dönmez yoldaki domuza çarpar.”
Bunun sebebi nedir ?

Mesela burada cevap “Adam önyargılı oldupu için” ama ben “eğer kadın iletişimi daha düzgğn kursaydı dşkkat et deseydi veya hiç konuşmasaydı adam yoluna odaklanarak dikkat ederek gidevek görecek ve duracaktı” diye düşünüp ikileme vs. Giriyorum hep anlayabildim mi

(Mesela geçen sene sosyalde 15/0 yapmıltım bu sene sadec son 3dk kalmıştı ona rağmen 8 soruda 5/3 yapmışım)
Alıntıyı görüntüle
birde açıklama yapmış :D
60 obp'den ne beklersin ki.

birde açıklama yapmış :D
60 obp'den ne beklersin ki.
Benim hayatım boyunca 5 sınıftan beri hep yıl sonu ortalamam 60-68 arası zaten liseye özel değil

Ama ben hayatım boyunca kitap ağzını zorla hoca açtırmadığı sürece açmadım sınavlara ya hep sınavdan önceki son ders çalıştım yada hiç çalışmadım (yks’de bile sadece sabah erken kalkıp 2-3 saat çalıştım o kadar) derslerdede %90-95 yattım ve buna rağmen ortlamam 60 ve okb olmasa 300+ puan alacağımada eminim

Peki sen ne becerdinde bu kadar zoruna gitmiş
/Rahatsız olmuş gibi cevap verdin ?

devlet kontejanlarının %99.5'i özellerin %80'i dolmuş diyorlar,zor

İşte diyenler kim ve kaynakları ney ?

Ayrıca bence çok fazla gitmeyen olacak bu sene gibime geliyor nedense bu sene insnalar hiç gitmeyecekleri bölümleride yazmışlar yani umarım öyledir de yer kalır yoksa benim işim çok zor hocam

Diyorum ki askerlik tescilini iptal ettirsem ekime kadar bizimkileri oyalasam sonra en geç kasımda celp dönemim gelir he ekime denk gelirse celbim daha iyi olur neyse işte sonra çıkıp sürpriz ben askere gidiyorum mu desem :kekw:

Ben garanti bittim gibi:peeposad:

Yök sözde üniversite mezunu yığılmasını çözmek için kontejanı 580den 481K ya indirmiş o yüzden bu sene o kadar yerleşemeyen var sınava 2.3M kişi girmiş
İşin kötü yanı ek tercih te yer açıksada istediğim bölümler dolu oluyor olmasa bile taban puan olayından kaybediyorum

IMG_3389.webp
IMG_3391.webp
IMG_3392.webp

Yakında ek tercihe kadar nasıl parayı vurum diye saçma bir konu açarsam şaşırmayın hocam:peepo1:

Bunun sebebi nedir ?

Alıntıyı görüntüle
hocam olb okb öok nedir bilmediğimden soruyorum

Geri