[İade Başlattım] TCL 27p3a Pro Monitör ile İlk İzlenimler!!!

@Tayfunns

RenoDX gibi faydalı araçlar çıkmadan öncede dönen bu doğal-yapay tartışmaları vardı :D

Bu araç tembel oyun geliştiricilerin görevini üstlendi resmen, görüntü üzerinde aşırı fark ettiriyor kendini. Ben eski sürümlerinden beri yani daha yaratıcısı tarafından ilk geliştirilme zamanlarından itibaren kullanmaya başladım. Sana da hatırlarsın foruma konu açmanı istemiştim zaten rehberlerin var diye.

Daha önceden RTX HDR denedim beğenmedim. Reno çözüm için pratiklik sağladı tl;dr kullanıcılarına örnek Novelist :)

Son düzenleme:
linkler sayfayı çökertmiyor, kendi internetine bir göz atabilirsin
hdr görüntüyü yapaylaştırmıyor, ayarını yaparsan sdr'dan daha doğal görüntü sağlıyor
Ilk sayfalardaki belki reddit linklerinden bilmiyorum, sayfaya tam mesaj verirken hata verdi, belki de forumda calisma vardi su an hata yok..

HDRnin amaci bu zaten farkli kareleri birlestirmek ama pratikte her ekran ister monitor ister TV ayni performansta degil, cogu bekleneni gerek renk dogrulugu gerek aydinlik veya karanlik bir resimde bekleneni vermeyebiliyor (bu da haliyle goruntuyu yapaylastirabiliyor, prof duzeyde renk dogurluguyla ugrasanlar HDR yerine kalibre edilmis SDRyi tercih edebiliyor bundan. Bunu cihazlarinda farkedenler de rahatsiz olup SDR (SRGB)ye gidebiliyor. Ben kullaniyor muyum evet bazi oyunlarda Gigabyte mo27q28g monitorumde HDRyi acarim bazen kapatirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"Belki iyi bir IPS mi almalıyım renkleri daha iyi ve doğru gösteren"
Ben 30K para verip OLED aldım, 5 ay sonra yandı ve iade ettim. Sonrasında tam olarak yukarıda yazdığınız cümleyi uyguladım ve şu an memnunum. Merak ederseniz monitörüm imzamda yazıyor.
OLED gibi self-emmisive ekran turlerinde bu risk her zaman var. Parlaklik ve kontrast yuksek ayarda miydi? Pixel refresh vb. dahili cozumler fayda etmedi o zaman ve en onemlisi ekrani kapattiktan sonra fisten cekmemek.

Son düzenleme:
RenoDX gibi faydalı araçlar çıkmadan öncede dönen bu doğal-yapay tartışmaları vardı :D

Bu araç tembel oyun geliştiricilerin görevini üstlendi resmen görüntü üzerinde aşırı fark ettiriyor kendini. Ben eski sürümlerinden beri yani daha yaratıcısı tarafından ilk geliştirilme zamanlarından itibaren kullanmaya başladım. Sana da hatırlarsın foruma konu açmanı istemiştim zaten rehberlerin var diye.
Evet hatırlıyorum verdiğim tepkiyi de hatırlarsın ben bilgiye kapalı değilim bu arkadaşın aksine. Bilmeyene de gösteriyorum öğrensin diye alan alıyor almayan almıyor işte. Bilgiye kapalı çünkü. Hatırlarsın sen de bana bir sürü link atmıştın aynı durum ben bu arkadaşın verdiği tepkiyi vermemiştim. Bu arkadaş kaynağa gelemiyor zorlanıyor anlayamıyor cünkü

Ilk sayfalardaki belki reddit linklerinden bilmiyorum, sayfaya tam mesaj verirken hata verdi, belki de forumda calisma vardi su an hata yok..

HDRnin amaci bu zaten farkli kareleri birlestirmek ama pratikte her ekran ister monitor ister TV ayni performansta degil, cogu bekleneni gerek renk dogrulugu gerek aydinlik veya karanlik bir resimde bekleneni vermeyebiliyor (bu da haliyle goruntuyu yapaylastirabiliyor, prof duzeyde renk dogurluguyla ugrasanlar HDR yerine kalibre edilmis SDRyi tercih edebiliyor bundan. Bunu cihazlarinda farkedenler de rahatsiz olup SDR (SRGB)ye gidebiliyor. Ben kullaniyor muyum evet bazi oyunlarda Gigabyte mo27q28g monitorumde HDRyi acarim bazen kapatirim.

OLED gibi self-emmisive ekran turlerinde bu risk her zaman var. Parlaklik ve kontrast yuksek ayarda miydi? Pixel refresh vb. dahili cozumler fayda etmedi o zaman ve en onemlisi ekrani kapattiktan sonra fisten cekmemek.
Hayır hocam hepsi dengeli ayarlardaydı, hiçbir şeyde aşırıya kaçmadım ve ilk kez bi ekrana o kadar para verdiğim için gerçekten ciddi bir titizlikle kullandım. Benim ürünün bozulası varmış

geçmiş olsun fabrikasyon hatalı denk gelmiştir
Sağ ol hocam bende öyle düşündüm

Evet hatırlıyorum verdiğim tepkiyi de hatırlarsın ben bilgiye kapalı değilim bu arkadaşın aksine. Bilmeyene de gösteriyorum öğrensin diye alan alıyor almayan almıyor işte. Bilgiye kapalı çünkü.

@Rickkyy

Evet hatırlıyorum yazdığını, bu forumda bana bile senin hesabın yan çarı muamelesi benzetmesi yapıldı gülememiştim o zaman tepki aldım. 😄

Sonradan yazıştık tekrar arayı düzelttik tabii.

Son düzenleme:
Evet hatırlıyorum yazdığını, bu forumda bana bile senin hesabın yan çarın benzetmesi bile yapıldı gülememiştim o zaman tepki aldım. 😄
Doğrular bir olunca ikimizde aynı şeyi savununca ve forumda bunları bilen çok çok az kişi olunca arkadaş afallamış. Hayatında duymadığı araştırmadığı şey hakkında bilgi aldığı için bir linke bakayım neymiş bu kaynak zahmetine girmeyip kolay yoldan sen onun yan çarısın diyip geçmiş.

Evet, o riski aldım, infiluçırların emir almışçasına överek paylaştığı monitörün 2k olanı idi ve denemek istedim, kağıt üzerinde harika görünüyordu. Ancak şimdi kutusunu açıp kuralı 12 saati geçtikren sonra içime sinmiyor gibi.

1. Benim deneyimime göre bölgesel karartma çok kötü. Beğenmedim. Özellikte koyu arkaplan varsa oradaki çoğu şey kararmış gözüküyor. Kapalı tutuyorum.

2. 1200nit diyor ama Apple TV'de yüksek kaliteli HDR film açtığımda eh işte oluyor. iPhone 16e'm gibi değil,ama tabii o oled, ancak oled alternatifi diye pazarlanınca... Ancak denediğim çoğu filmde hdr kapalı daha iyi görünüyor sanki. Onun haricinde HDR çok kötü ya monitörde, ben zannediyordum ki SDR'yi bozmadan üzerine HDR parlaklık ile şölen olacak ama renkler tuhaflaşıyor, daha doğrusu daha kırmızı tonda kalıyor ve beyazlar parlıyor biraz, bu kadar. Birkaç Marvel filminde iyi görünebilir belki ama onun haricinde zannetmiyorum bir halta yarayacağını.

3. Daha önce 3 bine aldığım MSI pro mp225 100hz monitördeki web renklerini alamıyorum sanki, renklerle biraz oynadım aynı onun gibi iPhone ekranını referans aldım, elbette aynı olmaz ama kırmızı ve yanında duran gri tonu istediğim gibi tutturamayınca yorulup vazgeçtim.

4. Normal SDR ve sRGB ile fena değil ama yani mini led ve hdr bir işime yaramıyor gibi, kullanımıma göre beğenmedim. Çok oyunda denemedim gta online açtım ama hdr ile çok kötü. hdr kapalı harika. Ancak bu açından orta halli bir ips monitörden ne farkı kaldı ki? Sanki bunun için çok fazla para gibi. OLED monitör hiç kullanmadım, belki onu alabilirdim ama görev çubu ve sekmeler yeri geldiğinde çok uzun süre sabit kalabiliyor, yanar o kadar para ile heba olur diye korktum. Belki iyi bir IPS mi almalıyım renkleri daha iyi ve doğru gösteren, o halde bu monitörden pek farkı olmayacaktır benim için.

Arkadaşlar iade etmeye yakınım. Ne diyorsunuz? Ne yapmalıyım tavsiye ne edersiniz? Yanlış mı düşünüyorum... Daha fazla mı deneyimlemeliyim?

@elsyus isimli arkadaşımız da almıştı o ne düşünüyor?

Daha önce hangi monitörü alsam diye şu topic'i açmıştım:
yıllardır felsefem bir şeyin reklamı çoksa onda bokluk vardır

Evet hatırlıyorum verdiğim tepkiyi de hatırlarsın ben bilgiye kapalı değilim bu arkadaşın aksine. Bilmeyene de gösteriyorum öğrensin diye alan alıyor almayan almıyor işte. Bilgiye kapalı çünkü. Hatırlarsın sen de bana bir sürü link atmıştın aynı durum ben bu arkadaşın verdiği tepkiyi vermemiştim. Bu arkadaş kaynağa gelemiyor zorlanıyor anlayamıyor cünkü
Tekrar edeyim senin arkadasin, asker akradasin vs degilim, senden fazla kaynaktan bilgi takip ederim, bunun ahkamini kesip kendimi uzman ilan edip hele ki monitoru tukererek (tukurugun icindeki maddelerin katmana zarar verecegini bilmiyordun sanirim, neyse ki baska yazinda yer vermemissin buna, kullanicilari nasil yonlendirigini farketmedin herhalde... temizleyin diyerek naralarimla etrafa sivri dille satasmam. Seni engelledim ama bana cevap hakki dogurdugundan yaziyorum, herkes kendi isine, ben calisiyorum vaktim kisitli hunlara ayiracak zamanim yok.. Konustugumuz konu HDR degil senin uslubun ve sivri yazim dilin..

Mesela TCL konusunda DH forumda da gorup satici mi acaba diye sorguladigim uyeyeyle konusmam her zaman saygi cercevesinde oldu, senin nasil atarlandigini okudum biliyorum. Bence ofken varsa dizginlemelisin, tanismiyoruz, tanimadigin kisilere yazarken daha secici olmalisin, ben oyle yapiyorum. Diger taraftan, genel bilgi amacli, bir de kufur devreye girerse avukatim da devreye girer bunu net sekilde belirteyim...

Hayır hocam hepsi dengeli ayarlardaydı, hiçbir şeyde aşırıya kaçmadım ve ilk kez bi ekrana o kadar para verdiğim için gerçekten ciddi bir titizlikle kullandım. Benim ürünün bozulası varmış

Sağ ol hocam bende öyle düşündüm
Gecmis olsun, umarim marka degisim saglar.

Doğrular bir olunca ikimizde aynı şeyi savununca ve forumda bunları bilen çok çok az kişi olunca arkadaş afallamış. Hayatında duymadığı araştırmadığı şey hakkında bilgi aldığı için bir linke bakayım neymiş bu kaynak zahmetine girmeyip kolay yoldan sen onun yan çarısın diyip geçmiş.

Kimin kime öğrettiği veya kişinin öğrendiği önemli değil sonuçta doğru tek.

Terimleri işin içine katacaksak bu sadece konu kim hangi mesafeye nereye kadar uzun işeyebiliyora dönüyor gereksiz tartışma olur, yol katetmek araştırmak önemli ama üstünlük taslamaya sağlamaya gerek yok olgunluk bunu gerektirir.

Üslup kişinin kendisini bağlar biz düzeltemeyiz, olan bazen bize sana bana sinirlerimize olur :LOL:

Son düzenleme:
Kimin kime öğrettiği veya öğrendiği önemli değil sonuçta doğru tek.

Terimleri işin içine katacaksak bu sadece konu kim hangi mesafeye nereye kadar uzun işeyebiliyora dönüyor gereksiz tartışma olur, yol katetmek araştırmak önemli ama üstünlük taslamaya sağlamaya gerek yok.
Ne guzel dediniz, sivri dille ustunluk taslamamak gerek degil mi? herkes birbirinden bir sey ogrenebiliyor ya da dikkatini cekmeyen konu gundeme geliyor.. Forumun amaci bu zaten.

Tekrar edeyim senin arkadasin, asker akradasin vs degilim, senden fazla kaynaktan bilgi takip ederim, bunun ahkamini kesip kendimi uzman ilan edip hele ki monitoru tukererek (tukurugun icindeki maddelerin katmana zarar verecegini bilmiyordun sanirim, neyse ki baska yazinda yer vermemissin buna, kullanicilari nasil yonlendirigini farketmedin herhalde... temizleyin diyerek naralarimla etrafa sivri dille satasmam. Seni engelledim ama bana cevap hakki dogurdugundan yaziyorum, herkes kendi isine, ben calisiyorum vaktim kisitli hunlara ayiracak zamanim yok.. Konustugumuz konu HDR degil senin uslubun ve sivri yazim dilin..

Mesela TCL konusunda DH forumda da gorup satici mi acaba diye sorguladigim uyeyeyle konusmam her zaman saygi cercevesinde oldu, senin nasil atarlandigini okudum biliyorum. Bence ofken varsa dizginlemelisin, tanismiyoruz, tanimadigin kisilere yazarken daha secici olmalisin, ben oyle yapiyorum. Diger taraftan, genel bilgi amacli, bir de kufur devreye girerse avukatim da devreye girer bunu net sekilde belirteyim...

Gecmis olsun, umarim marka degisim saglar.
Ne tükürüğü ya ne zaman tükürükle temizleyin dedim kanıt var mı bir şey iddia ediyorsun kanıt göster önce olmayan şeyi varmış gibi anlatıyorsun. Hala bilmiyordun diyor neyi bilmiyorum söylemediğim şeyi mi? Kamera şakası falan mı bu?

Kimin kime öğrettiği veya kişinin öğrendiği önemli değil sonuçta doğru tek.

Terimleri işin içine katacaksak bu sadece konu kim hangi mesafeye nereye kadar uzun işeyebiliyora dönüyor gereksiz tartışma olur, yol katetmek araştırmak önemli ama üstünlük taslamaya sağlamaya gerek yok olgunluk bunu gerektirir.

Üslup kişinin kendisini bağlar biz düzeltemeyiz, olan bazen bize sana bana sinirlerimize olur :LOL:
Yanlış bilginin yanına yalan konuşmak da eklendi. 🙂 Ne diyim şimdi ben buna? Demediğim şeyi dediğimi iddia ediyor.

Geliştiricileri Apple, Dell, MSI, Samsung, Asus, HP, nvidia, sony vs 300 den fazla üye. İşaretlediğim yazıyı oku sadece @MacroTech
17350.webp

17352.webp

300 küsür üye bulunan (Asus, nvidia, amd, intel, MSI, Samsung, Dell, lg, lenovo vs) resmi kuruluş vesa nın dediklerine bakalım

Vesa tarafından HDR nedir sitesinden alıntı

HDR nedir?
Yüksek Dinamik Aralık (HDR), insan gözünün görebildiği daha geniş parlaklık aralığından (yani parlak beyazdan koyu siyaha kadar olan aralık) yararlanarak, gerçek hayattaki sahneleri daha yakından temsil eden daha gerçekçi görüntülerin görselleştirilmesini sağlar. HDR'den önce yalnızca Standart Dinamik Aralık (SDR) mevcuttu. SDR ekranların sorunu, ekranda görüntülenen fotoğrafların orijinal sahneye benzememesidir. Orijinal sahnede görülebilen geniş renk yelpazesi, parlak vurgular ve çok koyu gölgeler, SDR ekranda tam olarak temsil edilmez. Buna karşılık, HDR, aynı ortalama parlaklığı koruyabilen, ancak renk aralığını önemli ölçüde artıran ve kontrastı 100 kattan fazla iyileştiren bir teknolojidir.

Son düzenleme:
Ne guzel dediniz, sivri dille ustunluk taslamamak gerek degil mi? herkes birbirinden bir sey ogrenebiliyor ya da dikkatini cekmeyen konu gundeme geliyor.. Forumun amaci bu zaten.

Bende öfkeyi kontrol altında tutmaya çalışsamda yer yer sinirlenebiliyorum bazen, işten anlamayan kişilere kötü tabir olacak ama Bilal'e anlatır gibi anlatımlar yapıyoruz uzun uzun e peki sonradan ne oluyor elde var sıfır...

Geçen başka konuda örneğini yaşadık kişi ısrarla ısrarına devam ediyor bu davranışta insanı çileden çıkartabiliyor.

Adamlara mesela az bilinen niş sayılabilecek konuları anlatıyoruz bize bir sövmediği küfretmediği kalıyor özelden veya forumdan onu da yapsalar artık tam olacak haklılık payımız da var yani. (ATW ve STW Polarizer, RenoDX , Near Black Chrominance Overshoot, Reddit ParkGGoki kullanıcı hesabı üzerinden ilgili kişiyi takip etme, VA Glow , Rtings ücretliye geçti biliyorsun alternatif TV karşılaştırma sitesi, Mura efekti ve De Mura kompanzasyonu vs gibi)

Son düzenleme:
Bende öfkeyi kontrol altında tutmaya çalışsamda yer yer sinirlenebiliyorum bazen, işten anlamayan kişilere kötü tabir olacak ama Bilal'e anlatır gibi anlatımlar yapıyoruz uzun uzun e peki sonradan ne oluyor elde var sıfır...

Geçen başka konuda örneğini yaşadık kişi ısrarla ısrarına devam ediyor bu davranışta insanı çileden çıkartabiliyor.
Benim ilk mesajımda hocam yapay görüntü sunmaz hocam diyerek mevzuyu anlatıyorum. Devamında da bilmeyebilirsin ama bilgiye açık bir insansın araştır bu mevzuyu diyorum ama bilmeyebilirsin diye de yazmıyorum zaten. Sadece mevzuyu araştır bilgiye açıksın diyorum. Üstünlük tasladığımı düşünmüyorum.
17354.webp
17357.webp

Ama bu kişinin bana verdiği yanıt direkt üstünlük taslama ve verilen cevabı değersiz görme. Ben de internet kullanmayı biliyorum, bunlara gerek yok diyerek mesajımı küçümsüyor. Yaşından çok monitör kullandım derken de yine üstten üstten konusmaya devam ediyor. Ayrıca yapay görüntü verir diyerek yanlıs bilgi vermeye devam ediyor. Ondan sonra aynı üslubu ben ona kullanıyorum.
17359.webp

Macronun ilk bana yanıtında direkt üstten konuştuğu acık. İlk yanıtı ben attıgım icin benim konusmamda üstten konuşmuşsun bu yüzden sana tepki göstermiş dediğin yer varsa söyleyebilirsin mesajlar duruyor. 2.sayfa hdr yapay görüntü sunmaz hocam dediğim kısım ilk tartısmanın basladıgı yer.

Son düzenleme:
Geri