AMD Ekran Kartları Her Zaman Çöker (?)

Bu doğru. Bende benzeri bir senaryo yaşadım 1 kere AMD ile ama kullandığım anakart foxconn marka 6 senedir bios update almamış bir anakarttı (foxconn iyidir bu arada) ona bağlamıştım.

Sistem tavsiyesi verirken ben artık PSU'yu abartarak tavsiye vereceğim bu yaşadığımdan sonra. Herkes 1000W alsın, kafası rahat etsin.
1000W'a gerek yok aslında. Firmalar PCI-e kablolarını 16AWG yapsa bunlara hiç gerek kalmayacak. 16AWG kablolar tahmini 200-250W taşıyor. Çift kablo 500, slot ile birlikte 575, 600W olacak.

AMD, Nvidia gibi toleransı yüksek değil. Daha hassas sorunun kaynağını uğraşarak testler yaparak bulabilirsin. Hangi bileşenden dolayı sorun çıkarıyor ram, psu vb. Ama kaç insan bu testlerle sorunu bulmakla uğraşır. Uğraşmak istemeyen yada donanım teknoloji hakkında sınırlı bilgisi olan sadece bilgisayarı açıp kapayan oyununu oynayan işini gören birine bu yüzden AMD önermem. Çünkü bir çok kullanıcı sorun yaşamak ve sorunu çözmekle uğraşmak istemiyor. Bu riskler AMD tarafında hep var.

Yıllardır çevreme anlatırım, forumda üyelik oluşturduğumdan beri de burada açıklamaya çalışıyorum.

1- Asiahorse kablolar sıkıntılı, benim sistem sıcaklıklarımı 10 dereceye kadar yükseltti ve iade işlemi yaptım.

2- Sistemin her zaman bir denge ve ahenk içinde olmalı. 3600 işlemci, 9070 XT ekran kartı, a520 anakart ve 650w PSU gibi dengeden nasibini alamamış sistemler sorun yaratır. Nvidia kullananlar istemsizce daha dengeli sistemler oluşturuyor çünkü pahalı. AMD kullananlar ise sistemi düşükken ucuz diye en yüksek ekran kartına yöneliyor ve sonra Forum hata konularıyla doluyor.

Konu çok faydalı ve güzel bilgiler içeriyor. Rehber niteliğinde sabitlense yeridir. Değerli bilgiler için teşekkürler
Nvidia amd farketmez dandik psu kullanani suclayinca biz suclu oluyoruz adam sistem diziyor bakiyorsun oo guzel psu geliyor psu ne abi rampage abi ximatek mi adini karistiririm hep o var gamepower var abi. Ulan surda kalitesiz benzin alsan bile arabaya etki ediyor o etmez mi ediyor ve sonuc hatalar cokmeler

Maalesef olay AMD'de değil olay tamamen sistemdeki diğer parçaların stabilitesi, göz göre göre üzerinde Gold sertifikası var diye PSU alan arkadaşlar bunuda geçtik her 850W güç kaynağını aynı zannedip alanlar var, 9060xt 16 GB kullandım şuan 9070xt kullanıyorum daha öncede AMD'nin çok eski kartlarını kullandım şu zamana kadar sıkıntı yaşamadım, insanlar Windows hatalarını ekran kartı hatası zannedip konu açıyor maalesef özellikle 9070xt özelinde kartın ucuz olması nedeniyle yanlış kişilerin elinde resmen oyuncak oldu. Üzerinde game, power, boost ya da bu tarz isimli güç kaynakları ya da bilindik markaların yetersiz güç kaynaklarını alarak sistem kurmaya çalışmayın yoksa sürekli yaşadığınız sorunları suçu başka parçalara atıp uğraşacaksınız.

AMD, Nvidia gibi toleransı yüksek değil. Daha hassas sorunun kaynağını uğraşarak testler yaparak bulabilirsin. Hangi bileşenden dolayı sorun çıkarıyor ram, psu vb. Ama kaç insan bu testlerle sorunu bulmakla uğraşır. Uğraşmak istemeyen yada donanım teknoloji hakkında sınırlı bilgisi olan sadece bilgisayarı açıp kapayan oyununu oynayan işini gören birine bu yüzden AMD önermem. Çünkü bir çok kullanıcı sorun yaşamak ve sorunu çözmekle uğraşmak istemiyor. Bu riskler AMD tarafında hep var.
Sorun her sistemde ayni olur. Sorun varda nvidia ben bunu gogusleyim diyemez oyle bir yapısı yok

Ben pigtail besleme problemimi fps yi 60 kareye sınırlandırarak çözdüm.
Besleme soketlerinin yerini değiştirmek ve adrenalin ayarları işe yaramadı. Prizden watt ölçere baktığımda oyunda sistem 450-500 watt çekiyor ama pc kapanıyordu.
PSU B+ 750 watt, ekran kartı, 9070xt Mercury OC.
Crimson Desert oynayana kadar problemim yoktu.

Maalesef olay AMD'de değil olay tamamen sistemdeki diğer parçaların stabilitesi, göz göre göre üzerinde Gold sertifikası var diye PSU alan arkadaşlar bunuda geçtik her 850W güç kaynağını aynı zannedip alanlar var, 9060xt 16 GB kullandım şuan 9070xt kullanıyorum daha öncede AMD'nin çok eski kartlarını kullandım şu zamana kadar sıkıntı yaşamadım, insanlar Windows hatalarını ekran kartı hatası zannedip konu açıyor maalesef özellikle 9070xt özelinde kartın ucuz olması nedeniyle yanlış kişilerin elinde resmen oyuncak oldu. Üzerinde game, power, boost ya da bu tarz isimli güç kaynakları ya da bilindik markaların yetersiz güç kaynaklarını alarak sistem kurmaya çalışmayın yoksa sürekli yaşadığınız sorunları suçu başka parçalara atıp uğraşacaksınız.
Bunun sebebi insanlar da oyle bir zihniyetin oturmus olmasi adam hani zaten icinde suphe var hata aldi mi al iste abi amd diyorlar bunda hem amdnin hemde fanboylarin sucu var

Ben pigtail besleme problemimi fps yi 60 kareye sınırlandırarak çözdüm.
Besleme soketlerinin yerini değiştirmek ve adrenalin ayarları işe yaramadı. Prizden watt ölçere baktığımda oyunda sistem 450-500 watt çekiyor ama pc kapanıyordu.
PSU B+ 750 watt, ekran kartı, 9070xt Mercury OC.
Crimson Desert oynayana kadar problemim yoktu.
PSU markası nedir

olay görüntüleyicisinden neden çöktüğü ne dair hata kodlari vardir onlara bakaydın

High Power 750 watt Gold Performance GD
Hocam üzülerek belirtmeliyimki bu güç kaynağı iyi bir güç kaynağı değil. Sebebi ise çok basit içerisindeki platformun üreticisi kendisi ve platforma dair hiç bir bilgi yok, PSU tierlistler neye göre A, B ya da C verdiği muamma volt değerlerine bakarak tierlist hazırlayanlar var maalesef.

Geri