Öneri 70-80 Bandında Gaming Laptop Tavsiyesi

YESSİR

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
80000
Arkadaşlar hem üniversite için elektirik elektronik müh okuyacağım hemde oyun için gaming laptop almayı düşünüyorum uzun zamandır PC sektöründen uzağım siz daha iyi bilirsiniz şu zamanda alınabilecek en iyi fiyat performans laptop nedir şuan şunu düşünüyorum
Özelllikler >

MSI Katana 17 HX B14WFK-248XTR i7-14650HX 16GB 1TB SSD 8GB RTX5060 115W 17.3 QHD 240Hz FreeDOS

Arkadaşlar hem üniversite için elektirik elektronik müh okuyacağım hemde oyun için gaming laptop almayı düşünüyorum uzun zamandır PC sektöründen uzağım siz daha iyi bilirsiniz şu zamanda alınabilecek en iyi fiyat performans laptop nedir şuan şunu düşünüyorum
Özelllikler >

MSI Katana 17 HX B14WFK-248XTR i7-14650HX 16GB 1TB SSD 8GB RTX5060 115W 17.3 QHD 240Hz FreeDOS

Bu laptopu 2 ay önce 80K ya 9 taksitle aldım. Hatta ben 1TB modelini aldım şuan 75K ya 2TB modelini veriyorlar. Performans anlamında Üzmez gayet iyi laptop. Tek eksik gelen kısmı ekran kartının VRAM durumu Maalesef. Her oyunda olmasada bazı oyunlarda 1080P de bile ayarları ultraya çekince VRAM yetmiyor. Genel olarak sesi normal düzeyde diğer laptoplara kıyasla iyi buluyorum. Parça kalitesi olarak ortadayım direkt iyi veya kötü diyemem ama idare eder. Şarjdan bağımsız web üzerinden işler için kullanımda bile maksimum 1 saat gidiyor batarya performansı rezalet maalesef. İşlemci performansı gayet iyi gündelik editlerde ve çoklu program kullanımında hiç problem yaşamıyorum. Bu bütçede ben en tercih edilebilir laptoplardan biri. Şuan için bir problemine denk gelmedim ama bütçede tavsiye edebilirim.

QHD ekranlar çok büyük sorun mu? Yani DLSS ile halledilecek bişey değil mi? Mesela RDR, GTA, LOL, CS oynayanlar için problem olur mu?
çok büyük sorun olur. 5060 qhd açarsa rezil olur. 5070 bile doğru düzgün açamaz.full hd ekran ara, nit iyi olsun, 100% srgb olsun ekran yeterli. arkadaşın attığı hp iyi.24 ram, 2 tb, 5070, srgb falan iyi.

sorun ne? ekran kartı 80 watt. bu iyi değil. 100+15 watt bak. bir de 24 gb gibi ramlerde tek mi çift mi sor, olurda yıllar sonra yetmezse.bence uyguna casper yada monster bulursan al bu fiyatlarda.düşük modellerde iyi markalardan daha iyi ürünleri. iyi markalar 90 istiyor genelde.adaptörün watt ına da bak. battery drain olmasın

Son düzenleme:
QHD ekranlar çok büyük sorun mu? Yani DLSS ile halledilecek bişey değil mi? Mesela RDR, GTA, LOL, CS oynayanlar için problem olur mu?
Yeni AAA oyunlara 8 GB VRAM yetmiyor. Rdr2 gibi eski AAA oyunlara yeter ama dediğim Pragmata, RE Requiem gibi oyunlara yetmez.

Bu laptopu 2 ay önce 80K ya 9 taksitle aldım. Hatta ben 1TB modelini aldım şuan 75K ya 2TB modelini veriyorlar. Performans anlamında Üzmez gayet iyi laptop. Tek eksik gelen kısmı ekran kartının VRAM durumu Maalesef. Her oyunda olmasada bazı oyunlarda 1080P de bile ayarları ultraya çekince VRAM yetmiyor. Genel olarak sesi normal düzeyde diğer laptoplara kıyasla iyi buluyorum. Parça kalitesi olarak ortadayım direkt iyi veya kötü diyemem ama idare eder. Şarjdan bağımsız web üzerinden işler için kullanımda bile maksimum 1 saat gidiyor batarya performansı rezalet maalesef. İşlemci performansı gayet iyi gündelik editlerde ve çoklu program kullanımında hiç problem yaşamıyorum. Bu bütçede ben en tercih edilebilir laptoplardan biri. Şuan için bir problemine denk gelmedim ama bütçede tavsiye edebilirim.
Ben de nisanda 1 TB halini 60 bine alıp iade ettim. 80W ekran kartı neyse de 150W adaptör çok sıkıntı çıkardı. Kısılmış laptop batarya performansı vermiyorsa boş, hiç almaya gerek yok.

Yeni AAA oyunlara 8 GB VRAM yetmiyor. Rdr2 gibi eski AAA oyunlara yeter ama dediğim Pragmata, RE Requiem gibi oyunlara yetmez.

Ben de nisanda 1 TB halini 60 bine alıp iade ettim. 80W ekran kartı neyse de 150W adaptör çok sıkıntı çıkardı. Kısılmış laptop batarya performansı vermiyorsa boş, hiç almaya gerek yok.
230W adaptör var. Ekran kartı ise 140W TGP değerine sahip bir yanlışın olmasın?

230W adaptör var. Ekran kartı ise 140W TGP değerine sahip bir yanlışın olmasın?
5070 Omen Slim de 150W adaptör ve 80W GPU var hocam. Düz versiyonlarda 115W GPU ve 230w adaptör var. 140W 5060/5070 yok hocam, max 115W.

Son düzenleme:

Kullandığınız Thunderobot modeli hakkında düşünceleriniz nedir?

5070 Omen Slim de 150W adaptör ve 80W GPU var hocam. Düz versiyonlarda 115W GPU ve 230w adaptör var. 140W 5060/5070 yok hocam, max 115W.
Kusura bakmayın normali var bende slim ile karıştırdım. Evet dediğiniz doğru slim olan bu modeli almak yerine 5060 olan dolu bir cihaz bile daha mantıklı olur.

Kullandığınız Thunderobot modeli hakkında düşünceleriniz nedir?
F/P olduğu sürece alınabilir, mayıstan beri kullanıyorum memnunum. Kasa olarak RS16 serisi klasik tongfang kasa F/P diyebilirim. Rekabetçi ağırlıklı oyunlar oynanmayacaksa QHD ekran olduğu için önermem, VRAM yetmiyor. Genel performansından gayet memnunum soğutmasız stant ile kullanımda ağır oyunlarda ekran kartı max 84.6 derece gördü, işlemci turbo modda 90 derece üstüne çıkmaması için sabitleniyor ve o derecede 55W verebiliyor. Ekranı daha önce %62.5 sRGB Victus ekranı kullanan biri için QHD %100 DCI-P3 ekran muazzam seviyede güzel diyebilirim, daha önce ekran değil çamura bakmışım dedirtiyor.
Kusura bakmayın normali var bende slim ile karıştırdım. Evet dediğiniz doğru slim olan bu modeli almak yerine 5060 olan dolu bir cihaz bile daha mantıklı olur.
Düz Omen 16'lar güzel cihazlar piyasada varken öneriyordum da artık ağır Omen 17'lere kaldık onlar da güzeldir. Omen serisi ülkemizdeki en iyi mid-range laptop diyebilirim.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,239,115
Üyeler
202,795
Son üye
Enes A
Geri