❌İndirim Bitti! Zotac Rtx5060tı 16gb 34.997 TL

bu piyasa zaten 3 5 tane şirketin elinde , düzgün ram çipi ve ekran kartı çipi üreten kaç firma var ki, neden bu piyasa patlar dedin neye dayanarak söyledin
Arz talep meselesi bu işler, şuan müşteri olduğu için fiyatları kafalarına göre şişiriyorlar, talep olmazsa fiyat düşürmeye mecbur kalırlar, hele de fiyatlar yüksek kafasıyla bolca fabrika yatırımı yapılır talep ondan sonra azalırsa daha da fena olur.

Ya bu fiyat ne geçen ay 25k değil miydi ben mi yanlia hatırlıyorum bir de sıcak fırsat mı bu ben anlayamıyorum artık
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

37k'ya 9070 varken bana zerre mantıklı gelmiyor sizi bilemiyorum.

Arz talep meselesi bu işler, şuan müşteri olduğu için fiyatları kafalarına göre şişiriyorlar, talep olmazsa fiyat düşürmeye mecbur kalırlar, hele de fiyatlar yüksek kafasıyla bolca fabrika yatırımı yapılır talep ondan sonra azalırsa daha da fena olur.
Aklımda bir soru var aslında onu başka bir konuda açıcam. Öyle bir şey mümkün olursa piyasa nasıl değişir merak ediyorum.

Ya bu fiyat ne geçen ay 25k değil miydi ben mi yanlia hatırlıyorum bir de sıcak fırsat mı bu ben anlayamıyorum artık
Özellikle ekran kartları konusunda belli süreler aralığında değil anlık fiyat düşüşlerine göre alım yapılması bana mantıklı geliyor. Çünkü artmaya devam edecek. Bence de fırsat değil olmamalı ama yapacak bir şey yok.

Daha da düşeceğini sanmıyorum. Samsung, SK Hynix, Micron hepsi 2030'a kadar üretmediklerini bile sattı. OpenAI, Google, Amazon ve daha nicesi kendi çipini üretiyor. İhtiyaç olan dramler gün yüzü görmez daha zannımca. Böyle gider bu saatten sonra.
Açıkçası kimseye “seneye kriz biter” gibi bir umut vermek istemiyorum ama bir gün biteceğine eminim.

5070 tı indirime girmesini bekliyorum bunu almalı mıyım yoksa 5.070 ti beklemeli miyim? Acelem yok!

talep azalmayacak ki belki ramlere talep azalır çünkü millet ya 16 ya da 32 yapar daha fazla talep olmaz( oyuncu tarafında) ama nvıdıa rtx6000 serisini çıkarınca yine devasa talep olacak ki tek umudumuz abdullah abinin pc anlaşıp paylaşması

Baya iyi fiyat! 28e 5070 alıyorduk o 12gb bu 16gb!!! Herkes almalı!!! Oturma organım dondu bu nasıl sıcak fırsat

talep azalmayacak ki belki ramlere talep azalır çünkü millet ya 16 ya da 32 yapar daha fazla talep olmaz( oyuncu tarafında) ama nvıdıa rtx6000 serisini çıkarınca yine devasa talep olacak ki tek umudumuz abdullah abinin pc anlaşıp paylaşması
Normal bilgisayarlar üretilen Ramin %10u bile değildir sanırım. Talep o tarafta zaten normalden azdır şuan, büyük şirketlerin talebinin azalması lazım.

5060ti 16gb uzun zamandır mantıklı bir fiyatta satılmıyor zaten

indirm bekleyip 36 ya 9070xt alırım bi ara ço kgeliyodu ta bi gelirse bu piyasaya ne oluyo ya iyiki ekran kartı alcam
sen bekle bekle , bekle diyenler ne yaşıyor acaba , nvidia kaç kere zam yaptığını acıkladı ve amd aynı şekilde . Millet bu fiyat fazla bekleyin diye kandırdı resmen

Nvp4 diye bi araştırın, yapay zeka için ne büyük önemi varmış öğrenirsiniz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok yakında 40lı rakamlar bile tatlı bir rüya olacak malesef
NVFP4* ile 5060ti'ın nasıl bir avantaj yakalayacağını düşünüyorsunuz ki? FP4'ü 9070'te de çalıştırabilirsin yolları var. Kaldı ki NVFP4'ün avantajı vram tasarrufu, 5060ti'a sığdıramadığın hangi modeli sığdırıp da 9070'den daha iyi performans alacaksın? :kekw: Zaten arada en kötü bir %30-%40'a varan bir performans farkı var. Ek olarak NVFP4'ün INT4'ten performans olarak geride kaldığı pek çok senaryo var ve 9070 INT4'ü donanımsal olarak destekliyor. Şu kafadan çıkılması lazım, 5090-6000 vs alınmayacaksa, ikinci elde 4000 veya 5000 kovalanmıyorsa AI PRO 9700 alınır geçilir. Veyahut intellere bakılır. Bu fiyat seviyesinde de her halükarda 9070-9070XT alınır. Bulunabiliyorsa 7900XTX güzel olur. Gidip de 5060ti alınmaz bu fiyata. Ne oyun performansı ne iş performansı üstün değil. CUDA da CUDA demeye gerek yok artık çeşitli zımbırtılarla AMD'de o iş görülüyor. Tak-çalıştır kafasındaysanız fazla ileri gidemezsiniz zaten bu işlerle uğraşıyorsanız. Kurcalayıp uğraşmadıktan sonra olmaz. Lafım sadece oyun için bakınanlara değil, oynadığınız oyunda nvidia daha iyiyse alın tabii.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,526
Üyeler
202,891
Son üye
winchester07
Geri