mrtkgnoztrk
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 240
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Lanet gelsin bu teknolojiye. İçimizden geçiyorlar allahsızlar
Lanet gelsin bu teknolojiye. İçimizden geçiyorlar allahsızlar
Arz talep meselesi bu işler, şuan müşteri olduğu için fiyatları kafalarına göre şişiriyorlar, talep olmazsa fiyat düşürmeye mecbur kalırlar, hele de fiyatlar yüksek kafasıyla bolca fabrika yatırımı yapılır talep ondan sonra azalırsa daha da fena olur.bu piyasa zaten 3 5 tane şirketin elinde , düzgün ram çipi ve ekran kartı çipi üreten kaç firma var ki, neden bu piyasa patlar dedin neye dayanarak söyledin
Aklımda bir soru var aslında onu başka bir konuda açıcam. Öyle bir şey mümkün olursa piyasa nasıl değişir merak ediyorum.Arz talep meselesi bu işler, şuan müşteri olduğu için fiyatları kafalarına göre şişiriyorlar, talep olmazsa fiyat düşürmeye mecbur kalırlar, hele de fiyatlar yüksek kafasıyla bolca fabrika yatırımı yapılır talep ondan sonra azalırsa daha da fena olur.
Özellikle ekran kartları konusunda belli süreler aralığında değil anlık fiyat düşüşlerine göre alım yapılması bana mantıklı geliyor. Çünkü artmaya devam edecek. Bence de fırsat değil olmamalı ama yapacak bir şey yok.Ya bu fiyat ne geçen ay 25k değil miydi ben mi yanlia hatırlıyorum bir de sıcak fırsat mı bu ben anlayamıyorum artık
Açıkçası kimseye “seneye kriz biter” gibi bir umut vermek istemiyorum ama bir gün biteceğine eminim.Daha da düşeceğini sanmıyorum. Samsung, SK Hynix, Micron hepsi 2030'a kadar üretmediklerini bile sattı. OpenAI, Google, Amazon ve daha nicesi kendi çipini üretiyor. İhtiyaç olan dramler gün yüzü görmez daha zannımca. Böyle gider bu saatten sonra.
talep azalmayacak ki belki ramlere talep azalır çünkü millet ya 16 ya da 32 yapar daha fazla talep olmaz( oyuncu tarafında) ama nvıdıa rtx6000 serisini çıkarınca yine devasa talep olacak ki tek umudumuz abdullah abinin pc anlaşıp paylaşmasıArz talep meselesi bu işler, şuan müşteri olduğu için fiyatları kafalarına göre şişiriyorlar, talep olmazsa fiyat düşürmeye mecbur kalırlar, hele de fiyatlar yüksek kafasıyla bolca fabrika yatırımı yapılır talep ondan sonra azalırsa daha da fena olur.
Normal bilgisayarlar üretilen Ramin %10u bile değildir sanırım. Talep o tarafta zaten normalden azdır şuan, büyük şirketlerin talebinin azalması lazım.talep azalmayacak ki belki ramlere talep azalır çünkü millet ya 16 ya da 32 yapar daha fazla talep olmaz( oyuncu tarafında) ama nvıdıa rtx6000 serisini çıkarınca yine devasa talep olacak ki tek umudumuz abdullah abinin pc anlaşıp paylaşması
Bir yerde illa düşüş olacak ama bu ne zaman olur bilemiyorum.Normal bilgisayarlar üretilen Ramin %10u bile değildir sanırım. Talep o tarafta zaten normalden azdır şuan, büyük şirketlerin talebinin azalması lazım.
sen bekle bekle , bekle diyenler ne yaşıyor acaba , nvidia kaç kere zam yaptığını acıkladı ve amd aynı şekilde . Millet bu fiyat fazla bekleyin diye kandırdı resmenindirm bekleyip 36 ya 9070xt alırım bi ara ço kgeliyodu ta bi gelirse bu piyasaya ne oluyo ya iyiki ekran kartı alcam
NVFP4* ile 5060ti'ın nasıl bir avantaj yakalayacağını düşünüyorsunuz ki? FP4'ü 9070'te de çalıştırabilirsin yolları var. Kaldı ki NVFP4'ün avantajı vram tasarrufu, 5060ti'a sığdıramadığın hangi modeli sığdırıp da 9070'den daha iyi performans alacaksın?Nvp4 diye bi araştırın, yapay zeka için ne büyük önemi varmış öğrenirsiniz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Çok yakında 40lı rakamlar bile tatlı bir rüya olacak malesef