Ddr5 32 GB Cl30 / Cl32 ? 6000mhz

Merhaba hocam, youtube da nebi akgün 'ün videosu var DDR5 ramlar ile ilgili izlerseniz sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

Merhabalar DDR4 sistemimi upgrade yapayım dedim ilk başlarda 16 gb 3200mhz rami 32 gb yapacaktım ancak biraz bütçe oluşturma imkanı doğdu DDR5'e çevireyim istedim ancak DDR5 ram kısmında kararsız kaldım. Çok bir bilgiye sahip değilim bilgisi olan arkadaşlar yönlendirebilirse sevinirim durum şu;

DDR5 32 gb (2x16gb)CL30 6000Mhz mi alayım?
DDR5 CL36 48GB (2x24gb) 6000Mhz mi alayım?

işlemci Ryzen 9700X anakart henüz almadım ancak şu anakartı düşünüyorum. Gigabayt B850M Force
Ekran kartım mevcutta olan Rx 9060 XT 16GB teşekkür ederim.
o farkı test yapmazsan gorsel anlaman imkansız diyebilirim.
ram fiyatları ucarken, tercihim 48 olurdu..

Anakartımın qvl listesinde zaten varmış hocam ben de yapistirdim 48GByi senden gorup islemcimiz de ayni zaten :D
Hayırlısı olsun hocam (y)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

o farkı test yapmazsan gorsel anlaman imkansız diyebilirim.
ram fiyatları ucarken, tercihim 48 olurdu..
nano saniyeyi zaten nasıl fark edelim hocam benim için önemli olan uygun fiyata 48 gb olmasıydı. Ben çok profesyonel değilim donanım konusunda yani anakartın detaylarına girip oc denemek testler falan gerek duymam bile ( macbook pro kullanıcısıyım ) oyun için sistemimi upgrade yapmak istedim uzun yıllar isteklerimi karşılar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sepette 37k
Hocam konuyu açtığım gün ve ertesi güne kadar hepsiburada 'da 31499 TL idi peşin fiyatına 6 taksit imkanı var, ancak fiyat 33999 TL olmuş, takip edersen bazen iniyor fiyatı

Son düzenleme:
Geri