G.Skill 32 GB (2x16 GB) Tz5 Cl26 Alınır mı?

Son düzenleme:
fiyat iyimii hocam sence eyvallah yarın sabah alıcam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam sence 7800x3d de mi kalsam 12 k cepte kalsa gerek varmı ödemeye 9800x3d için bir rust bir valo oynuyorum

12k cepte kalsın. Bi rust bi valo için yeter. Hatta şimdi gskillden o goodrame döndüğün içinde kaybın yok 👍

Ark evolve survival oynamayıda düşünüyo musun? Şu örümceklerin dinazorların yavru yumurtalarını kaçırıp kendi evine koyan sonra aileleri gelip TAK TAAKK diye kapıyı çalan oyunu?

🤣🤣🤣🤣🤣

12k cepte kalsın. Bi rust bi valo için yeter. Hatta şimdi gskillden o goodrame döndüğün içinde kaybın yok 👍

Ark evolve survival oynamayıda düşünüyo musun? Şu örümceklerin dinazorların yavru yumurtalarını kaçırıp kendi evine koyan sonra aileleri gelip TAK TAAKK diye kapıyı çalan oyunu?

🤣🤣🤣🤣🤣

hocam arkı oynamadım boşverde rustta 6 - 7 k saatim var senden iyi rust oyuncusu olur sen tam rust lık adamsın bunu bil net yani

Ramlere üfleyen fan varsa iyi

Yok hocam ben ddr5de en azından iyi bi ram attığım için kenara seviniyorum. Emekleme dönemindeyim ne yapacağım belli değil. Şuan bana hynix a-die çalışan bir sistemde biosu açıp hadi overclockla desen hiçbir şey yapamam 🤣

Bu ramde gördüğüm avantaj istersem gecikmeleri gevşetip voltaj düşürmeye gidebilirim istersem 1.45 de daha iyi sıkabilecek miyim buna bakarım istersem 6200 cl30 ayarlarım 6000 cl26 yerine vs vs.

Düşük rami yukarıya doğru zıplatmak zor ama yüksek rami aşağıya kaydırmak daha basit. Çünkü hazır expo profili zaten test edilip onaylanmış bir şekilde “sıkılı”. Gevşetmek veya “aynı voltajda daha iyi sıkmak” benim elimde. Ne demek istediğimi anladın

Daha bunun anakartı var işlemcisi var

benim ddr5 i öğrenmem en kötü seneye yazı bulur (benim eforuma bağlı zamanı geri çekmek)

Ddr4 le hiçbir benzer yanları yok. Yüksek fclk için, ram timing için, nasıl cold boota düşürülmez, stepping nasıl yapılır, ses usb sorunları olursa ne yapmam gerektiğini yalayıp yutmuştum.

Aktarabileceğim bi benzer yanları olsa işim daha kolay. Örneğin;

tWR 48 gitmişsin ama tRTP 10. Mesela tRTP 12 altı çok zor diye gördüm şimdilik ama yapmışsın. Birde tRTP*2 = tWR idi ddr4 için ama ddr5 için bu ne oldu bilmiyorum en basitinden 😁
Hocam aslında iş biraz denemeye kalıyır. Size attığım görselde tRP 32 ve tRTP 10 stabil kalmamın son adımı çünkü tRP 30 tRTP 12 olmuyor mesela çünkü write düşük veriyor biraz . tRP 30 tRTP 10 birlikte hata veriyor. Stabilite sınırına geldikten sonra ram timing ayarları deneme tahtasına dönüyor. Baya uğraştırıcı oldu benim için ama yaptım bir şekilde. Ardl 1 olarak kullanıyorum bu arada çünkü ardl 0 olarak kullanınca write sürekli 95500 civarı geliyor ve 97700 yapmak için 7 kere bilgisayarı yeninden başlatmak gerekiyor. Wrtie değeri iyi olmadan oyuna girmem ben. Ardl 0 grcikmeyi azaltıyor ama stabilite sınırındaysan write 95500 geliyor çoğu zaman ve bu biraz fan sıkıcı oluyor.

Kısa lafın uzunu bu ram e bu kadar fazla para vermeyin bence. 6000 cl 30, 6400 cl 30 ya da 6400 cl 32 A die çipli uygun fiyatlı bir ram almanız daha iyi olur. Ben Lexar ares 2x16 6400 cl 30 ram i 23k ya almıştım. Patriot zaten 11-12k civarında olduğu için daha mantıklı gelmişti bana. 6000 cl 28 e tekabül ediyor gecikme bakımından. A die alında gerisi önemli değil zaten.

Son düzenleme:
Abi anlamadım bu ramin özelliği nede herkes 37.000 ooovvv süper diyor ne kaçırdım tek fark gecikme değerleri bunuda normal kullanıcı farketmez.

Abi anlamadım bu ramin özelliği nede herkes 37.000 ooovvv süper diyor ne kaçırdım tek fark gecikme değerleri bunuda normal kullanıcı farketmez.
Şaçma direkt bence. Aradaki farka ssd veya işlemci yükseltilebilir yapılabilir. bu ram kitini alanlar bilgisayarında başka yükseltecek parça kalmadığı için alıyordur diğer türlü saçma olur zaten.

Evet fiyatlar neden böyle, neden firmalar diledikleri gibi fiyat sokuyorlar bu konunun yorumlarını okuyarak ders niteliğinde cevaplar alabilirsiniz:giggle:
Diyeceklerim bu kadar teşekkürler.

Evet fiyatlar neden böyle, neden firmalar diledikleri gibi fiyat sokuyorlar bu konunun yorumlarını okuyarak ders niteliğinde cevaplar alabilirsiniz:giggle:
Diyeceklerim bu kadar teşekkürler.
37k verilmez hocam ama 23k da verilmez. Ben 23k vermek zorunda kaldım çünkü artık sistemi kurmak istiyordum ve son parça olan ram i kaliteli bir şey almak istiyordum. Şansıma bu ram denk geldi

37k verilmez hocam ama 23k da verilmez. Ben 23k vermek zorunda kaldım çünkü artık sistemi kurmak istiyordum ve son parça olan ram i kaliteli bir şey almak istiyordum. Şansıma bu ram denk geldi
Ramlerde kaliteli olayı çok yok hocam. Belli firmalar çip üretiyor zaten. Üstüne soğutucusunu ekleyip satıyorlar. Standart bir 6000/30 ram alıp geçin RGB tiryakisi değilseniz.

Ramlerde kaliteli olayı çok yok hocam. Belli firmalar çip üretiyor zaten. Üstüne soğutucusunu ekleyip satıyorlar. Standart bir 6000/30 ram alıp geçin RGB tiryakisi değilseniz.
hocam 9060xt 16gb 7800x3d var iade edip 9800x3d almaya gerek varmı rust ve valo için

Geri