G.Skill 32 GB (2x16 GB) Tz5 Cl26 Alınır mı?

Fiyatına değecek bir performans farkı yaratmadığı için alınmaz. :peepo1:

Fiyatına değecek bir performans farkı yaratmadığı için alınmaz. :peepo1:
Hocam aslında %1 fps ler ve gecikme için çok iyi ama dediğiniz gibi bu kadar para verilmez. Ben şahsen goodram 6400 cl 32 ya da patriot 6000 cl 30 alır geçerdim. A die geliyor diye biliyorum ama son zamanlarda bazılarına m die gelmiş.

1.60 vdd ve 1.45 vddq ılarak kulla ıyorum şu anda ama 1.58 stabil olmuyor hata veriyor. Jonsbo ram soğutucusu sayesinde bu kadar stabil ve iyi çalışıyor yoksa çok zor. Bu ram kitini alamadığınız için üzülmeyin. A die çipli raminiz varsa her türlü 600 cl 28 ya da 26 yapabilirsiniz. 1.65 vdd de bile kullanırım sıkıntı yok ama gigabyte sınır koymuş maalesef. 1.6 şu an stabil ve iyi bende

Ramlere üfleyen fan varsa iyi

Yok hocam ben ddr5de en azından iyi bi ram attığım için kenara seviniyorum. Emekleme dönemindeyim ne yapacağım belli değil. Şuan bana hynix a-die çalışan bir sistemde biosu açıp hadi overclockla desen hiçbir şey yapamam 🤣

Bu ramde gördüğüm avantaj istersem gecikmeleri gevşetip voltaj düşürmeye gidebilirim istersem 1.45 de daha iyi sıkabilecek miyim buna bakarım istersem 6200 cl30 ayarlarım 6000 cl26 yerine vs vs.

Düşük rami yukarıya doğru zıplatmak zor ama yüksek rami aşağıya kaydırmak daha basit. Çünkü hazır expo profili zaten test edilip onaylanmış bir şekilde “sıkılı”. Gevşetmek veya “aynı voltajda daha iyi sıkmak” benim elimde. Ne demek istediğimi anladın

Daha bunun anakartı var işlemcisi var

benim ddr5 i öğrenmem en kötü seneye yazı bulur (benim eforuma bağlı zamanı geri çekmek)

Ddr4 le hiçbir benzer yanları yok. Yüksek fclk için, ram timing için, nasıl cold boota düşürülmez, stepping nasıl yapılır, ses usb sorunları olursa ne yapmam gerektiğini yalayıp yutmuştum.

Aktarabileceğim bi benzer yanları olsa işim daha kolay. Örneğin;

tWR 48 gitmişsin ama tRTP 10. Mesela tRTP 12 altı çok zor diye gördüm şimdilik ama yapmışsın. Birde tRTP*2 = tWR idi ddr4 için ama ddr5 için bu ne oldu bilmiyorum en basitinden 😁

Hocam aslında %1 fps ler ve gecikme için çok iyi ama dediğiniz gibi bu kadar para verilmez. Ben şahsen goodram 6400 cl 32 ya da patriot 6000 cl 30 alır geçerdim. A die geliyor diye biliyorum ama son zamanlarda bazılarına m die gelmiş.
Dediğin gibi çip önemli. Ram fiyatları ilk arttığında ikinci elden 5000 TL'ye 2x16 6000 MHz CL38 ram yakalayıp almıştım. Almadan önce çipini kontrol edip o şekilde aldım (Hynix A-Die). Ancak üşengeçliğimden ve performansını yeterli bulduğumdan hiç CL düşürmeye çalışmadım. Muhtemelen 1.40-1.45V versem 6000 MHz CL30 çalışır.
1789085408631.webp

https://www.sinerji.gen.tr/goodram-...32-ddr5-expo-ram-ir-6400d564l32s32gdc-p-58729 hocam bu nasıl bunu alıp 6000 nhz cl30 yapabilirmiyiz en fazla ne yaparız
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dediğin gibi çip önemli. Ram fiyatları ilk arttığında ikinci elden 5000 TL'ye 2x16 6000 MHz CL38 ram yakalayıp almıştım. Almadan önce çipini kontrol edip o şekilde aldım (Hynix A-Die). Ancak üşengeçliğimden ve performansını yeterli bulduğumdan hiç CL düşürmeye çalışmadım. Muhtemelen 1.40-1.45V versem 6000 MHz CL30 çalışır. Alıntıyı görüntüle
https://www.sinerji.gen.tr/goodram-...32-ddr5-expo-ram-ir-6400d564l32s32gdc-p-58729 bu nasıl hocam bunu en fazla ne yapabilirim

evet hocam daha mantıklı değilmi performans açısından yüzde 20 daha iyi diyorlar

9800x3d cl30 ile alacağın performans artışı 7800x3d cl26 ya göre çok daha iyi olacak. %20 yi bilmem ama;

Sen 9800x3d ile 7800x3d arasındaki performans farkından zıplayacaksın. Yanındaki cl30 ise cl26 ya göre gözle göremeyeceğin bir deneyim bırakacak 9800x3d ile.

Yeni mimari
3d vcache altta
Daha iyi çekirdek performansı

Gskilli iade ederken bi foto çekin öyle iade et ilerde böyle ram almıştım ama iade ettim diye çocuklarına gösterirsin 😁

bu iadeler beni bitirdi yav 2. ram iadem ilk 8x2 almıştım iade ettim şimdi yine ediyom bide işlemciyi edicem

2. Ram iaden aynı yere mi? Adamlar sövmesin “bu gene mi iade etmiş” diye ahhaah. Değilse mesele yok

Ha bu arada 8x2 ne? İyiki iade etmişsin. 32 aşağısını düşünme o kadarda değil yahu

Oynadığım oyunda 26gb kullanım gördüm. Sakın :)

9800x3d cl30 ile alacağın performans artışı 7800x3d cl26 ya göre çok daha iyi olacak. %20 yi bilmem ama;

Sen 9800x3d ile 7800x3d arasındaki performans farkından zıplayacaksın. Yanındaki cl30 ise cl26 ya göre gözle göremeyeceğin bir deneyim bırakacak 9800x3d ile.

Yeni mimari
3d vcache altta

Gskilli iade ederken bi foto çekin öyle iade et ilerde böyle ram almıştım ama iade ettim diye çocuklarına gösterirsin 😁
gskill bende değilde yine yineliyorum ruh hastasısın ram aattım ya bir tane ona bakabilirmisin onu alıp cl30 yapabilirmiyim hynix a mı o bazıları a diyor

gskill bende değilde yine yineliyorum ruh hastasısın ram aattım ya bir tane ona bakabilirmisin onu alıp cl30 yapabilirmiyim hynix a mı o bazıları a diyor

Şimdi gördüm sormamışsın ki beni alıntılayıp

Bakıyorum

Şimdi gördüm sormamışsın ki beni alıntılayıp

Bakıyorum
hynix a imiş sanırım araştırdım biraz onu ne yapabiliriz

Yeni mimari
3d vcache altta

2. Ram iaden aynı yere mi? Adamlar sövmesin “bu gene mi iade etmiş” diye ahhaah. Değilse mesele yok

Ha bu arada 8x2 ne? İyiki iade etmişsin. 32 aşağısını düşünme o kadarda değil yahu

Oynadığım oyunda 26gb kullanım gördüm. Sakın :)
ikisi aynı yere değil :LOL:

hynix a imiş sanırım araştırdım biraz onu ne yapabiliriz

ikisi aynı yere değil :LOL:

Hynix a die olabileceğine dair yabancı forumlarda bişey bulamadım

Ek olarak o irdm ramin kendi sitesinde bile cl32 den sonraki gecikmeleri bile vermemiş. Eğer 25.000 liraya a-die çıkacaksa iyi

Kendi dökümantasyonu açıkça belirtmemiş

A-die olduğunu söylemişler başta bizim forum

Düşük profilli anam babam usulü siyah. Rgbde yok 1 derece daha serin 😁

6000 cl30 gidebilirsin ona

Hynix a die olabileceğine dair yabancı forumlarda bişey bulamadım

Ek olarak o irdm ramin kendi sitesinde bile cl32 den sonraki gecikmeleri bile vermemiş. Eğer 25.000 liraya a-die çıkacaksa iyi

Kendi dökümantasyonu açıkça belirtmemiş

A-die olduğunu söylemişler başta bizim forum

Düşük profilli anam babam usulü siyah. Rgbde yok 1 derece daha serin 😁

6000 cl30 gidebilirsin ona
https://www.goodram.com/blog/test-modulow-irdm-ddr5/?utm_source=chatgpt.com burda yazıyor hocam bul ve ara yerine hyn yaz çıkıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,741
Üyeler
202,949
Son üye
r3lux
Geri