O ekran kartı o her 2 işlemciyi de boğma ihtimali yok bütçe anlamında bir limit yoksa r7 9800x3d derdim ama f/p dersen r7 7800x3d derdim yok ben 1 sene(X3D seriler her seferinde gelişi daha geç oluyor) beklerim ihtiyacımı şuanda bu işlemci görüyor ben sadece keyfi karar veriyorum diyorsan bekle 10000 serisi çıksın 2nm değeri ile geleceği ve tek CCD üzerinde 12 çekirdek olacağı söyeleniyor.5070 Ekran kartı almayı düşünüyorum b 850 ana kartık rog lc lcd de sıvı soğutmam var bütçedede pek bir problemim yok hangi işlemciyi almalıyım işlemci boğar mı ekran kartımı 9800 düşünüyorum ancak emin olamıyorum
Aradaki fiyat farkı için deyeceğini sanmıyorum herkeste en iyisini almak diye bir kültür var ama aldıktan sonra aldıkları şeyin yarısını bile kullanmıyorlar para israfıişlemci almak zorundayım sistem kuruyorum çok fark ederse muhtemelen satıp üstüne koyarım şuan incehesapta indirime giricek iki işlemcide muhtemelen 20 k altına vericekler 9800 ü 7800 de 14 lerdde olur yada 15 500 da fırsatı kaçırmak istemedim
Aradaki fiyat farkı için deyeceğini sanmıyorum herkeste en iyisini almak diye bir kültür var ama aldıktan sonra aldıkları şeyin yarısını bile kullanmıyorlar para israfı
Arada 6k fiyat farkı var hocam bence azımsanacak bir fark değil ben burada herhangi bir işlemciyi kötülemek istemiyorum, kötelemiyorum da. Her 2 işlemcinin alıcısı vardır üst düzey oyunculuk isteyen zirveye oynayan her türlü r7 9800x3d alır ama bu denli bir oyunculuk kurulmayacak ise anlamsız kalıyor bana göreDeğer hocam neden değmesin?
Ben 9800x3d nin soğutma olarak 7800x3d den daha değeceğini düşünüyorum 3dv cache altta
Tek ccdde 12 değilde 10/20 olsa süper olur ama