Yardım Ücretli Anakart Değişiminde Habersiz İşlemci Düşürülmesi

Entegre

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese merhaba;
Laptopum arızalandığı için servise gönderdim, anakartın değişmesi gerektiğini söylediler. İstedikleri anakart değişim ücretini ödedim ve tamir işlemi yapıldı.
Cihaz elime ulaştığında ilk başta sadece RAM ve depolamaya baktım. Her şey normal göründüğü için işlemcinin de orijinaliyle aynı takıldığını düşünüp detaylı kontrol etmedim.
Ancak cihazı kullanırken ethernet (RJ45) portunun çalışmadığını fark ettim. Yazılımsal bir sorun olabileceğini düşünerek bilgisayarı sıfırlayıp baştan driver kurarken asıl skandalı gördüm: Bana hiçbir bilgi vermeden, orijinal işlemcimden (Ryzen 9 9955HX3D) daha düşük modelli (Ryzen 9 9955HX) bir işlemcisi olan anakart takmışlar. Yani donanımım benden habersiz düşürülmüş.​
Ethernet portunun çalışmamasıyla ilgili servisle zaten iletişime geçmiştim ama işlemcinin düşürüldüğünü yeni fark ettiğim için bu konuyu henüz onlara söylemedim.
Cihazın ilk faturası ve servisten geri aldığım arızalı orijinal anakartım + işlemçi şu an bende,
​
WhatsApp Image 2026-09-26 at 14.23.25.webpDDD.webp
görsel_2026-09-26_152457295.webp

Ekran görüntüsü 2026-09-26 151459.webp

Sudan çıkmış balık gibiyim.
bilgilendirme yapılsaydı en azından tamir fiyatında bir indirim isterdim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sağ ol
bende bu şans olduğu sürece daha berbattı gelecek gibi
İnşallah
Mail at hem porttaki sorun hem işlemci konusunda, sorunu çözerlerse iyi çözmeyip saçmalarlarsa THH ye ver bu dediğine bariz şekilde lehine karar verirler zaten.

Parça yok gibi bir bahane sunamazlar bu arada önden diyim, o parça onlarda 5 yıla kadar bulunmalı veya temin edebilmeliler, yoksa direkt muadil cihazla değişim yapmaları gerekiyor üste tamir parası bile vermene gerek olmayabiliyor o durumda.

onlar ram ve ssdiyi düşürür
bizimki işlemciyi
en azından ekran kartı aynı ya hx işlemci ile beraber taktılar başka bir arızalı bilgisayardan o yüzden rj45 portu çalışmıyor yada benim parçalar ile uyumsuzluk yapıyor
geçmiş olsun hocam keşke mahelle bilgisyarcısına götürseydiniz daha mantıklıydı :kappa: :kappa:

Canınızı lütfen sıkmayın, bu emin olun şu anda - şu dönemde herkesin başına gelebilecek rezalet bir olay ama kesinlikle sizinle ilgisi yok. Sadece size denk geldi, neden siz bilmiyoruz ama yapabileceğimiz tek bir şey var düzeltip hakkınızı aramak. Bu yüzden lütfen metanetli kalmaya bakın ve hakkınız neyse bunun için savaşın. İyi geceler.
savaşmak sart oldu
işlemciler oyun performans olarak genel olarak birbirlerine yakınlar sanırım
leptop işlemcisi olduğu için daha iyi bir soğutma olsaydı belki fark katlanırdı.
ama bir L3 128 diğeri L3 64 ve ben yüksek ön bellek istediğim için bu işlemciyi tercih etmiştim

Mail at hem porttaki sorun hem işlemci konusunda, sorunu çözerlerse iyi çözmeyip saçmalarlarsa THH ye ver bu dediğine bariz şekilde lehine karar verirler zaten.

Parça yok gibi bir bahane sunamazlar bu arada önden diyim, o parça onlarda 5 yıla kadar bulunmalı veya temin edebilmeliler, yoksa direkt muadil cihazla değişim yapmaları gerekiyor üste tamir parası bile vermene gerek olmayabiliyor o durumda.
bu gün atacağım eve gittim gibi rj45 portunu zaten mail ile bildirdim şimdi işlemci fark ettiğimi ve bana Bilgi verilmediği için açıklama isteyeceğim pazartesi öğleden sonra arayacağım

geçmiş olsun hocam keşke mahelle bilgisyarcısına götürseydiniz daha mantıklıydı :kappa: :kappa:
direkt servisi ile halletmek istedim

Son düzenleme:
Yani söylenecek söz yok bunlarda ahlak vicdan hiçbirinin kırıntısı yok hem parasını alıyorsun hemde sorunlu ve alt model yolluyorsun yabudi yapmaz bunu.

savaşmak sart oldu
işlemciler oyun performans olarak genel olarak birbirlerine yakınlar sanırım
leptop işlemcisi olduğu için daha iyi bir soğutma olsaydı belki fark katlanırdı.
ama bir L3 128 diğeri L3 64 ve ben yüksek ön bellek istediğim için bu işlemciyi tercih etmiştim
Bunların hiçbiri önemli değil, her şeyden önce siz X3D işlemci aldınız elinizde ise 3D versiyonu olmayan bir işlemci var ve bu sizin bilginiz dışında gerçekleşti. Fark yaratıp yaratmadığı için değil, hukuken ve iş ahlakına uymadığı için bunun arkasında durmalısınız. Çünkü siz durmazsanız yarın bir gün bu konuda daha da çok sallayacaklar ve burada daha çok sizin gibi mağdur durumda olan ve belki de onların durumunda performans konusunda önemli sorunlara yol açan insanları göreceğiz, belki de bizden birinin de başına gelecek.

Adalet bireyin değil sistemin işleyişini korumak için çok önemlidir. Çünkü sistem çürürse, üzerinde yaşayan hiçbir insan gece yastığa başını huzurla koyamaz tıpkı şu anda sizde olduğu gibi.

Yani söylenecek söz yok bunlarda ahlak vicdan hiçbirinin kırıntısı yok hem parasını alıyorsun hemde sorunlu ve alt model yolluyorsun yabudi yapmaz bunu.
Yahudi pro max ultra

Bunların hiçbiri önemli değil, her şeyden önce siz X3D işlemci aldınız elinizde ise 3D versiyonu olmayan bir işlemci var ve bu sizin bilginiz dışında gerçekleşti. Fark yaratıp yaratmadığı için değil, hukuken ve iş ahlakına uymadığı için bunun arkasında durmalısınız. Çünkü siz durmazsanız yarın bir gün bu konuda daha da çok sallayacaklar ve burada daha çok sizin gibi mağdur durumda olan ve belki de onların durumunda performans konusunda önemli sorunlara yol açan insanları göreceğiz, belki de bizden birinin de başına gelecek.

Adalet bireyin değil sistemin işleyişini korumak için çok önemlidir. Çünkü sistem çürürse, üzerinde yaşayan hiçbir insan gece yastığa başını huzurla koyamaz tıpkı şu anda sizde olduğu gibi.
dediğin gibi bugün benim başıma yarın başka birine
pazartesinden sorna her şey beli olacak
bakalım hattayi kabul edeceklermi
dediğin gibi uyku kaçıran Bir türden
Sabah evde gitim son bir deneyim dedim
işlemciyi fark ettikten beri uyumadım

Son düzenleme:
o neymiş öyle la. ilk kez duydum böyle bir şey. müşteri temsilcisi bile şaşırır bu duruma.

elime bir tane tv kutusu gibi bir cihaz geçti bende çalışıyor mu çalışmıyor mu diye monitöre bağladım ve evdeki 12v adaptörlerden uygun olanını arıyordum en son monitöre laptopu bağlamıştım kısaca laptopun şarj cihazı da masanın üstündeydi kabloları tek tek denrken laptopun şarj cihazının kablosunun ucunu da taktmışım bundan dolayı iç kısmında genişleme oldu kısaca (şarj ediyordu ama temassızlık vardı) şarj kablosunu sonra laptopa taktım şarj oluyordu 1-2 ay böyle kullandım bir gün leptop açılmıyordu şarj kablosunu taktım güç tuşuna bastım bunu bir kere tekrarladım tak çıkar tak çıkar aniden bir cızırtı sesi yükseldi bende şarj cihazını çıkardım ama devam ediyordu ne olur ne olmaz diye bataryayı çıkarmaya karar verdm. alt kapağı panik ile söktüm anakartın batarya ile olan gücünü kestim ondan sonra bir hasar var mı diye sesin geldiği yeri kontrol etme amacıyla ram kapağını kaldırdım. kaldırırken ya da tekrar takarken ram kapağını hafif bir eğmişim bundan dolayı RAM kapağı yuvaya oturmayıp dışarıdaki anakart üstündeki devre elemanlarına kısa devre yaptırmış ben de kapaği kapatmadan önce görüntü almıştım. laptop açılmıştı düzgün bunun hevesiyle hızlıca arka kapağı geri taktım şarj alıyor mu diye şarj kablosunu takınca olanlar oldu ön kapağından dolayı kısa devre olan elemanlar pat diye yandı.

servise gönderdikten sonra kullanıcı kaynaklı olduğundan dolayı bilgilendirme yapmak için aradılar .
anakart değişmesi gerektiğini söylediler anakart değiştikten sonra da ekran kartında bir sıkıntı varsa bundan dolayı ek bir masraf da olacağını anlattılar ben de o zaman yaptırmak istemedim 1-2 ay sonra tekrar gönderdim ve direkt ücreti ödedim ve anakart değişimi yapıldı
ama bana bir alt versiyonlu işlemcili anakart taktıklarını söylemediler
geldiğinde zaten bilgisayarın güncellemeleri için kablo ile internete bağladığımda koblo ile bağlantı sağlamadı bende her şeyi baştan yaptım bios güncellemesi Windows format ve sürücüleri tek tek yükledim rj45 portu yine çalışmadı bunun üzüntüsü ile evdeki başka kabloları deniyor dum olamdi servis ile iletişime geçtim cihazın port fotoğraflarını istediler ( bana mail üzerinden fotoğraf gönderebilmem için anlaşmalı olduğu kargo kodunu söyledi. şimdi aklıma geldi .) destek e-postasına yazdım fotoğrafları da gönderdim portlarda sıkıntı yok en kısa sürede servise gönderin hızlıca halledelim dediler ben de en azından servise göndermeden önce bir tam akıllı test yapayım en azından dedim normalde depolama ve ram'e bakmıştım sadece kaçtır diye eskisi gibi olduğu için işlemciye bakmak hiç aklıma gelmedi testleri yapmak için programları indirirken fark ettim işlemcinin hx olduğunu ( ilk 5 dk mal gibi ekrana baktım)

değişen parçayı servisten geri istemiştim orijinal işlemcim ve arızalanan anakart bende

yanan parçalar ekran kartı güç mü ne aktarıyor du olayın şokunudan unuttum **
Hata fenaymış. Bir anlık gaflet😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,204
Üyeler
204,095
Son üye
ramazankocabiyik
Geri