AMD Ryzen 7 9800x3d Bu Değerler Normal mi ?

termal macunu bilgisayarcı sürmüştü aslında
Hocam bilgisayarcılara hiç güvenmiyorum. Bilgisayarcı geze geze toplamayı öğrendim ve şu an çok iyi çalışıyor gerçekten. En iyisi kendim yaptığındır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer yapabiliyorsan kendin sür macunu. Zaten iletkenlik yok kafan rahat olsun

Oyunlarda 60 dereceyi geçmiyorsa iyi ama değerleri kötü buldum.

Çok kötü değil kesinlikle ama bence iyi değil gibi.

Yapabiliyodam kendin bir macun yenile ve vidaları sık. Yapamıyorsa salla gitsin 60 derece iyi oyunlar için

Hocam bilgisayarcılara hiç güvenmiyorum. Bilgisayarcı geze geze toplamayı öğrendim ve şu an çok iyi çalışıyor gerçekten. En iyisi kendim yaptığındır.

Yapabiliyodam kendin bir macun yenile ve vidaları sık. Yapamıyorsa salla gitsin 60 derece iyi oyunlar için
uğraşasım gelmiyo yoksa yaparım da belki ilerde thermalright ın en iyi modelinden alırım bi ara oyunlar açısından bi sıkıntı çekmiyorum çünkü fps kaybım yok

bana fan curve si söyleyebilir misin sıvı soğutucu fanları için mesela şu derecede %30 çalışsın gibi msi ayarlarına bırakınca fanlar çok ses çıkartıyo gibi

bide macun olarak mx7 almayı düşündüm iyi midir daha iyisi var mı ?

ufak bi fan curve yaptım iyi gibi 88.5 max derece kasa fanları şaha kalkmıyo artık şu an daha iyi ama nedense 5ghz üzerine çıkmıyo uygulamada böyle oyunlarda 5200 fln oluyo gibi

uğraşasım gelmiyo yoksa yaparım da belki ilerde thermalright ın en iyi modelinden alırım bi ara oyunlar açısından bi sıkıntı çekmiyorum çünkü fps kaybım yok

Sıcaklıktan throttle yiyorsun gibi. İstediğin frekansa mı ulaşmıyor onu anlayamadım. -20 all core çokta serin değildir aslında. Stocka göre serin elbette ama bi -30 kadar buz gibi yapmaz orası kesin

Cpu-z’un kendi hafif stress cpu testi var. Onu yap bi bakalım 70-75 lerde frekans ne yapıyor

Cpu-z aç en sağdaki sekmede olması lazım. Stress cpu de bi bakalım

ufak bi fan curve yaptım iyi gibi 88.5 max derece kasa fanları şaha kalkmıyo artık şu an daha iyi ama nedense 5ghz üzerine çıkmıyo uygulamada böyle oyunlarda 5200 fln oluyo gibi
Sessiz olsun diye aşırı düşürürsen sıvı soğumaz yeterince. Bırak biraz ses çıkarsın.

Pompayı %90 ve üstüne ayarla, fanlara biraz agresif Curve yap

Sıcaklıktan throttle yiyorsun gibi. İstediğin frekansa mı ulaşmıyor onu anlayamadım. -20 all core çokta serin değildir aslında. Stocka göre serin elbette ama bi -30 kadar buz gibi yapmaz orası kesin
-20 de zaten frekans 5k yı geçmiyo occt de oyunlarda fln msi afterburder 5200 fln yazıyo onu anlamadım

Sessiz olsun diye aşırı düşürürsen sıvı soğumaz yeterince. Bırak biraz ses çıkarsın
yok aynı performansı aldım sesli ile sessiz arasında hatta birazcık daha iyi oldu diyebilirim + olarak gene aynı aio fan hızları 1800 rpm kasa fanlarını 1000 rpm e çektim onlar çok ses yapıyodu bide pump ı %85 yaptım üstünde vrm fanı olduğu için çok ses oluyo

-20 de zaten frekans 5k yı geçmiyo occt de oyunlarda fln msi afterburder 5200 fln yazıyo onu anlamadım

yok aynı performansı aldım sesli ile sessiz arasında hatta birazcık daha iyi oldu diyebilirim
Pompayı kaça ayarladın?

Hocam gayet normal stress test esnasında zaten 5.2 ghz çıkmaz +200 pbo verince işlemciyi yoğun kullanan oyunlarda haddinden fazla ısınıyor bence stok değerde kullanıp sadece negative curve optimizer yapmak en sağlıklısı

Hocam gayet normal stress test esnasında zaten 5.2 ghz çıkmaz +200 pbo verince işlemciyi yoğun kullanan oyunlarda haddinden fazla ısınıyor bence stok değerde kullanıp sadece negative curve optimizer yapmak en sağlıklısı
bilemedim hocam insanlar genelde pbo öneriyo o yüzden yapayım dedim bilemedim tam

Pompayı kaça ayarladın?
%85 de hocam

bilemedim hocam insanlar genelde pbo öneriyo o yüzden yapayım dedim bilemedim tam

%85 de hocam
Hocam 1 senedir 9800x3d kullanıyorum ilk aldığom zamanlar çok testler yaptım cs2 benchmarkta avg 40-60 fps fark oluyordu +200 ile stok arasında ama cs2 dışında farkı hiçbir yerde göremedim hele stok halde pubgde 55 derecelerde çalışırken +200 core clock verince 75-80’lere dayanıyordu asus rog ryujin iii 360 extreme kullanıyorum inan +200 mhz vermen sana hiçbirşey katmayacak stok freakansta negative curve optimizer en güzeli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,245,191
Üyeler
204,638
Son üye
samet.erg
Geri