AMD Ryzen 7800x3d mi AMD Ryzen 7 9800x3d mi

ywywywy

80+
Reaksiyon skoru
39
Bütçe
21000
Merhaba arkadaşlar. İkisinden birini düşünüyorum. Kararımı veriyorum ancak fiyat farkı fazla ve buna değermi bilmiyorum. Bütçemi biraz zorlarsam 9800x3d alabiliyorum. Ancak 7800x3d mi 9800x3dmi kararsızım. Bana güzelce açıklayabilirmisiniz? Sadece oyun oynuyorum iş falan yok pc için oyun sadece.

Merhaba arkadaşlar. İkisinden birini düşünüyorum. Kararımı veriyorum ancak fiyat farkı fazla ve buna değermi bilmiyorum. Bütçemi biraz zorlarsam 9800x3d alabiliyorum. Ancak 7800x3d mi 9800x3dmi kararsızım. Bana güzelce açıklayabilirmisiniz? Sadece oyun oynuyorum iş falan yok pc için oyun sadece.
9800x3d alırsan +100 fps

Zorlamıyorsa 9800 al geç uzun uzun götürür seni.

Zaten 9800x3d düşünüyorum ama fiyat farkı tam olarak 6 bin değermi o konuda kararsızım ama sonradan pişman olurmuyum onu bilmiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zorluyor ama alabilirim diye düşünüyorum.
Değer yada dğmez cs2 oynıyosan alınır benve ama çoğu kişide alınmaz diyo ama benim fikrim deper

Üstadım hangi oyunu oynuyorsun ekran kartın ne o da önemli sende o işlemciyi dolduracak bir oyun oynamıyorsan veya ekran kartın o işlemciyi doldurmuyorsa almanın pek bir anlamı kalmıyor ama iyi soğutman lazım 7800x3d yi haberin olsun 7000 serisi çok ısınan bir nesil

Üstadım hangi oyunu oynuyorsun ekran kartın ne o da önemli sende o işlemciyi dolduracak bir oyun oynamıyorsan veya ekran kartın o işlemciyi doldurmuyorsa almanın pek bir anlamı kalmıyor ama iyi soğutman lazım 7800x3d yi haberin olsun 7000 serisi çok ısınan bir nesil
Ekran kartım değişecek 9070xt düşünüyorum FPS hikaye karışık oynuyorum genelde.

Değer yada dğmez cs2 oynıyosan alınır benve ama çoğu kişide alınmaz diyo ama benim fikrim deper
Cs oynuyorum ama diğer FPS oyunlarinida oynuyorum hikayeli oyunda oynuyorum.

Dayı Multi core performansı değişmiş diyorlar ve soğutması daha kolay 9000 ni
Eğer daha detaylı farkların açıklandığı benchmark gösteren bir video istiyorsan aşağıda linki bırakıyorum kendine göre sonrasında karar ver senin için gerekli mi değil mi diye ama gelecekte oyunlarda şuandaki gibi tek core performansı önemli olup Multi core performansı pek etki etmezse şuanda olduğu Gibi sıcaklık değerleri dışında(iyi soğutma alırsan sıkıntı çıkmaz) kayda değer bir fark göremezsin o yüzden tr de hala 9000 serisi kullanılmıyor gereksiz pahalı ve tek getirisi Multi core performansı ve verimli çalışması oluyor
Ama undervoltta özel bir ayar var 9000 serisinde eğer undervoltta çok uğraşmayı planlıyorsan curve shaperdı galiba özelliğin adı 9000 serisi senin için buradan +1 puan alabilir

CS2 için mi eşledin bu işlemciyi :D
Başka bişey mi var cs2 de bu kadar fps veren intel ?

Cs oynuyorum ama diğer FPS oyunlarinida oynuyorum hikayeli oyunda oynuyorum.
9800x3d al bence ankart ne alxan

Başka bişey mi var cs2 de bu kadar fps veren intel ?

9800x3d al bence ankart ne alxan
Adam 9800x3d alıyor ve diyorsun ki cs2 , hocam ne oyunlar var cs2 için mi 9800x3d alınır.

Yanlış Bilgilendirme
500 hz 2k mönitörün yoksa konu içindeki işlemcilerin hepsi monitör darboğazına takılacak. Dont waste ur money.

edit:
1-adam bütçem kısıtlı diyor
2-16 gb ram alacağım 32 yapmaya çalışıyorum diyor.
3- Ağrılıklı cs ve fps oyunu oynuyorum diyor.
biri de benim yorumuma yanlış bilgilendirme atıyor modlar kabul ediyor?
500 hz 2k mönitörün yoksa konu içindeki işlemcilerin hepsi monitör darboğazına takılacak. Dont waste ur money

alın oğlum dk 17-18 bakın

ben mi öğreticem size sistemlerin nerede darboğaz yaşadığını? bilmiyorsan raporu pasla başkası baksın.
4K AAA oynayacaksan 9700x ile 9800x3d arasında bile fark olmuyor bir seviyeden sonra, en büyük fark fps oynayacaksan olur onun için de 500-600 hz monitör lazım. Bir de 9800x3d mimari sayesinde biraz daha soğuk çalışıyordu, 7800x3d biraz daha sıcak.
adama haklı neden çünkü cs oynayan ve fps oyunları oynayan adamın ne 5080 5090 la ne de 9800x3d ile işi yok.
gitsin ekipman ve çevre birimi alsın.
9800x3d kağıt üzerinde çok önde ancak pratikte sağlıklı bir insanın algılayamayacağı farklar var. 7800x3d alarak tasarruf ettiğiniz parayla başka bir parçanızı yükseltin daha mutlu olursunuz.
7500F ile 1080p de 400+ fps alıyorum.
alın size full karşılaştırma 3 işlemciye de sahibim benden benim çıkardığım içerikle delil isteyen varsa çıkarırım.
Kazanmadığınız paraları harcamak çok kolay.
yukarıda alıntıladığım tüm yorumlara katılıyor altına imzamı atıyorum.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,245,360
Üyeler
204,691
Son üye
mamireissss
Geri