Matematik çalışma önerisi

Okyanus Master fazla zor sınav öyle gelmemişti bize onunla kendini gereksiz fazla zorlar gibime geliyor
Zoru yapan kolayı daha rahat yapar diye düşünüyorum evet okyanus aşırı zordu ama katkısı oldu

Bu arada sınavdaki fen soruları tam okyanus master düzeyindeydi

Zoru yapan kolayı daha rahat yapar diye düşünüyorum evet okyanus aşırı zordu ama katkısı oldu

Bu arada sınavdaki fen soruları tam okyanus master düzeyindeydi
Aynen fen mattan daha zor gelmişti bizim zamanda da. Bence mat için nitelik baya işime yaradı benim

bence önce matematik ve fende kolay kaynaklardan başla mesela matematik limit yayıncılıgın kitabı var seviye seviye mesela limitten çözdün 1 seviye arttırdın okyanus classmate onu da çözdün mü okyanus master ve mozaik
fende ise koray varol klavuzla başla sonra fen okulu high score en son okyanus master ve mozaik
matematik çalışma düzeni olarak süre tutarak çalış ama mesela
40 soruyu kaç dk de çözüyyorum diye değilde
40 dk de kaç soru çözüyorum diye bak
hadi bb

Yıllar önce üniversite sınavına hazırlanırken her testten çok sayıda soru çözmüşlüğüm vardı. En iyi olduğum matematikte 60 soruyu 45-50 dakikada bitirebiliyordum. Üniversite sınavında bu yüzden ilk matematik sorularını çözerek başlamıştım. 39 dakikada 60 soruyu bitirdiğimde benim rekorumdu. Matematik bir kere öğrenince kolay kolay unutulan bir şey olmadığı için genellikle sınava hazırlanırken çözemediğim veya yavaş çözdüğüm soruların çözüm yöntemlerine bakıp daha fazla benzer soruları çözerek kendimi hızlandırmıştım. Konu eksiği kalmayınca da üniversite sınavında full çekmiştim. Daha sonra diğer Türkçe, fen, sosyal için epey vaktim kalmıştı.
Tabii herkesin becerisi aynı değildir, bazısı Türkçe'yi daha hızlı çözer, o zaman ilk Türkçe'den başlamalı.
Size tavsiyem hangisini önce bitirip diğerine geçebiliyorsanız ilk olarak hızlı çözebildiklerinize yönelin. Sonra diğerlerini yapın. Çözemediğiniz veya uzun süre düşüneceğiniz soruda takılı kalmayın. Ben o sorulara işaret koyup sınav sonuna doğru vaktim kalırsa tekrar bakarım diye es geçerdim. Bu taktik de çok işe yarar. Sonuçta ne kadar çok soru çözersen o kadar fazla puan alırsın.

Geri