Kim dolandırılmak ister?

çok merak ettim yapmicam da acaba sanal makineden vs yapsak bir şey olur mu? :unsure:

sanal makineden yapsan bi sıkıntı olmaz ama eğer güçlü bir phishing ise kullandığın işletim sistemini tekrar yüklemen gerekebilir

Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

zibilyon tane hesap açılmış bedava playstation 5 diye dolandırılma ihtimali kaçtır ben %99 veriyorum
Linkin VirusTotal sonucu temiz ama o kadar da emin olmamak gerek çünkü o link HTTP yani sertifikasız.

phishing ve botnet ne oluyor tabii ki de basmam o kadar değil de merak ettim
Phising sosyal mühendislik botnet ise Barış Özcan tabiriyle zombileştirilmiş cihaz.

sanal makineden yapsan bi sıkıntı olmaz ama eğer güçlü bir phishing ise kullandığın işletim sistemini tekrar yüklemen gerekebilir
ama kelimesinden sonraki anlattığın şey sanal makine değil dimi?

Yani sanal makineden yaparsam format mı atmam gerekir?

Linkin VirusTotal sonucu temiz ama o kadar da emin olmamak gerek çünkü o link HTTP yani sertifikasız.

Phising sosyal mühendislik botnet ise Barış Özcan tabiriyle zombileştirilmiş cihaz.
Yani senin bilgisayarın bir botnet olursa saldırgan siber saldırılar için senin cihazını kullanabilir ve bir suç durumda ihale sana kalır.

ama kelimesinden sonraki anlattığın şey sanal makine değil dimi?

Yani sanal makineden yaparsam format mı atmam gerekir?
Sanal makinede olsa yine tehlikeli. Örneğin Petya adlı virüs ağ yoluyla yayılıyor.

Yani senin bilgisayarın bir botnet olursa saldırgan siber saldırılar için senin cihazını kullanabilir ve bir suç durumda ihale sana kalır.

Sanal makinede olsa yine tehlikeli. Örneğin Petya adlı virüs ağ yoluyla yayılıyor.
botnet nedir

Anladım sağol

Sosyal mühendislik,oltalama örneğin fake bir Facebook giriş ekranı var sende bu ekrana E-postanı ve şifreni yazıyorsun. Yazdıktan sonra site bir hata veriyor ve senin giriş bilgilerin saldırganın veritabanına yazılıyor.

Eski bir bilgisayarım olsa linke basardım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,315
Üyeler
188,230
Son üye
npc1700
Geri