Yardım ram degerleri hakkında yardım

Enginx01

80+
Reaksiyon skoru
138
merhaba bende corsair cl 16 3200mhz ram var tcl trcd trp tras degerleri nedir bende 16 20 20 38 hıza bir etkisi varmıdır bunlar daha düşük yapabilirmiyiz yaparsak performans farkı olurmu msi ana kartım ramlara oc nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum detaylı anlatan bi video varmı yada siz anlatırmısınz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@crazyreign

Onlar alt gecikmeler, onlar da önemli.
Corsair'in Vengeance LPX'in düşük modellerinde (ürün kodu 3000C16 diye biten mesela) alt gecikme yüksek oluyor, normalde CL16 olan bir RAM'in gecikmesi CL16-18-18-36/38 olur, onda CL16-20-20-38.
Performansa devasa bir etkisi yok ancak düşük olması daha iyi.

Onlar alt gecikmeler, onlar da önemli.
Corsair'in Vengeance LPX'in düşük modellerinde (ürün kodu 3000C16 diye biten mesela) alt gecikme yüksek oluyor, normalde CL16 olan bir RAM'in gecikmesi CL16-18-18-36/38 olur, onda CL16-20-20-38.
Performansa devasa bir etkisi yok ancak düşük olması daha iyi.
Anladım sivi sogutmadan dolayi bu ramları kullanabildim anca kucuk boyut lazım anca kurtardı oc yapabilirmiyiz peki

Biostan 3446mhz yaptim sorun cikmadi oyle kullanimmi

Son düzenleme:
CMK16HX4M2E3200C16 indiriyorum o programı

attıgın linkteki dosyayı indiremiyorum yaygın indirilen bir öge degil tehlike olabilir diyor

başka program varmı

Son düzenleme:
Reis bende msi b450 gaming plus max varda bu anakart 3466 destekliyor diye baktım 3600desteklemiyor galiba

Reis bu yan gecikme benim aklıma takıldı ya o soyledigin programi indiremiyorum windows izin vermiyor islemciyle ekran kartına oc yaptimda bu ram konusu karisik bayagi baska hangi programlari kullanabilirim nasil yaparim stabil testi yan gecikme degerlerini değiştirme bu konuyu cozemedimde bana bi yol gosterirsen yardimci olursan cok sevinirim @crazyreign

Son düzenleme:
Geri