Kablonet'te Kopma Problemi Yaşayan Var mı?

kayınchu

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,252
Kablonet kullananlar bu aralar sık sık kopma yaşıyor mu?
Sık sıktan kastım 1-2 günde bir defa.
Modemim online gözüküyor,kablolarda vs. hiç bir problem yok fakat internete bağlanamıyorum, 3-5 dakika sonra düzeliyor.Benden başka sorun yaşayan var mı?

@FightForHonor

Kablonet kullananlar bu aralar sık sık kopma yaşıyor mu?
Sık sıktan kastım 1-2 günde bir defa.
Modemim online gözüküyor,kablolarda vs. hiç bir problem yok fakat internete bağlanamıyorum, 3-5 dakika sonra düzeliyor.Benden başka sorun yaşayan var mı?

@FightForHonor
Bende öyle bir sorun yok modem arayüzünde bağlantı sekmesinin ssini atarmısın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben sadece internetin çok çok düşme olayını 100mbps paketine geçtiğimde hissetmiştim 1 hafta falan sürmüştü ben modemle alakalı diye düşünüyorum onuda ama şuan bir sorun yok

bendede yok nisandan beri kullanıyorum birtek geçen hafta koptu oda kablonette dns kaynaklı imiş herkeste koptu onun dışında hiç kopmadı

bendede yok nisandan beri kullanıyorum birtek geçen hafta koptu oda kablonette dns kaynaklı imiş herkeste koptu onun dışında hiç kopmadı
Aynen o bendede oldu bi 15dk falan

Bende öyle bir sorun yok modem arayüzünde bağlantı sekmesinin ssini atarmısın

Ben sadece internetin çok çok düşme olayını 100mbps paketine geçtiğimde hissetmiştim 1 hafta falan sürmüştü ben modemle alakalı diye düşünüyorum onuda ama şuan bir sorun yok
Modem arayüzünü maalesef atamıyorum çünkü şifremi bilmiyorum,bir ara arıza için geldiklerinde şifre değişikliği yapmışlardı bende unuttum yeni şifreyi,açıkçası almaya da üşendim,en kısa zamanda tekrar alacağım.Bu arada teşekkürler bir daha kopma yaşarsam şifremi alıp modem arayüzünü de atarım.

Modem arayüzünü maalesef atamıyorum çünkü şifremi bilmiyorum,bir ara arıza için geldiklerinde şifre değişikliği yapmışlardı bende unuttum yeni şifreyi,açıkçası almaya da üşendim,en kısa zamanda tekrar alacağım.Bu arada teşekkürler bir daha kopma yaşarsam şifremi alıp modem arayüzünü de atarım.
Modemi resetlersen şifren password olarak değişir eğer wifi ile bağlanıyorsan modemin arkasındaki şifreyi girmen gerekir ethernet ile bağlanıyorsan direk bağlanırsın zaten

Modemi resetlersen şifren password olarak değişir eğer wifi ile bağlanıyorsan modemin arkasındaki şifreyi girmen gerekir ethernet ile bağlanıyorsan direk bağlanırsın zaten
Resetlemeyi nasıl yapacağım? Ayrıca herhangi bir problem yaşatır mı bana yoksa sadece wifi ile bağlanmış cihazlar mı kopar?

Birde Xiaomi sinyal güçlendirici kullanıyordum resetledikten sonra tekrar kurmam gerekir mi?

Son düzenleme:
Resetlemeyi nasıl yapacağım? Ayrıca herhangi bir problem yaşatır mı bana yoksa sadece wifi ile bağlanmış cihazlar mı kopar?
Evet wifi şifresi sıfırlanır onu arayüzden eski şifrenize geri getirebilirsin nasıl resetleyeceğine gelirsen
Modemin arkasında şöyle bir şey olur oraya kürdan iğne gibi oraya girebilecek bir şey ile 60sn basılı tut ışıklar falan böyle yanıp sönecek sonra gelecek o ışık 1dk tuttuktan sonra pc den ethernet ile bağlanıyorsan 192.168.0.1 adresine girip oraya zaten yazıyor orda üst kısma admin alt kısma yerine password yazman lazım girdikten sonra sana şifreni değiştirmeni isteyecek yani password yerine yazdığımız şifreyi değiştirmeni isteyecek oraya unutmayacağın bir şifreyi koy modem arayüzüne girerken onu kullanacaksın sonra önüne modeminin adı ve wifi şifresi ekranı gelecek orda wifi şifresini ister değiştir ister değiştirme sana kalmış ondan sonra gelişmiş seçenekler butonuna basıp gelen ekranda sol kısımda yazan bağlantı sekmesinin ssini atman lazım

Birde Xiomi sinyal güçlendirici kullanıyordum resetledikten sonra tekrar kurmam gerekir mi?
Şifre değişeceği için heralde yeniden kurman gerekecek

1606388890771.png

Foto eklememişim k.b

Wifi ile bağlanan cihazlardan tekrar giriş yapmama gerek kalmadı ayrıca Xiaomi sinyal dağıtıcı da kopma yapmadı,eskisi gibi gayet stabil her şey.
Bağlantı sekmesi bu şekilde;

1606390364955.png

bişey olmuyor bende

Wifi ile bağlanan cihazlardan tekrar giriş yapmama gerek kalmadı ayrıca Xiaomi sinyal dağıtıcı da kopma yapmadı,eskisi gibi gayet stabil her şey.
Bağlantı sekmesi bu şekilde;

Alıntıyı görüntüle
Bu rehbere göre İnternet Kopma Sorunu [ÇÖZÜLDÜ] | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) Snr değeri çok iyi aslında kopma falan yaşamaman lazım ama belki modem yüzünden de olmuş olabilir şimdi reset attın ya belki o sorun düzelmiş olabilir

Bu rehbere göre İnternet Kopma Sorunu [ÇÖZÜLDÜ] | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) Snr değeri çok iyi aslında kopma falan yaşamaman lazım ama belki modem yüzünden de olmuş olabilir şimdi reset attın ya belki o sorun düzelmiş olabilir
Anladım.Modemim biraz eski 6 yıla dayandı galiba değiştirmemi önerir misin? Veya ne gibi artılar alırım değiştirirsem.Birde ADSL mi VDSL mi kullandığımı nerden öğrenebilirim?

Anladım.Modemim biraz eski 6 yıla dayandı galiba değiştirmemi önerir misin? Veya ne gibi artılar alırım değiştirirsem.Birde ADSL mi VDSL mi kullandığımı nerden öğrenebilirim?
Onu bilmiyorum ama kablonet altyapısı varsa kablonette ayrım yok diye biliyorum direk altyapısı olması yetiyor 100mbps için benim bildiğim ama modem benimde eski seninki gibi 5 6 senedi vardır

Geri