PS3 Delid yapmaya değer mi?

SaFKaN0

80+
Reaksiyon skoru
59
Merhaba. Konsol bildiğiniz gibi eski. Bu işlemci ve gpu nun üzerinde ısı yayıncı metal parça var. Altındaki termal macunları eskimiştir diye düşünüyorum. Sizce açıp yenilemek değer mi? Tabi ısı düşüşü olacaktır ama geri hangi yapıştırıcı ile yapıştırılır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bence hiç PS3'e masraf etme, zaten yakında PS5 çıkacak ve PS4'ler çok ucuzlayacaktır.

Bence hiç PS3'e masraf etme, zaten yakında PS5 çıkacak ve PS4'ler çok ucuzlayacaktır.
PS3 ü zaten 1,5 sene kadar oynayacağım. Üniversite'de inşallah PS4-5 geçerim. Dayanır herhalde demi o zamana kadar? Gerçi 10 sene dayanmış.

PS3 ü zaten 1,5 sene kadar oynayacağım. Üniversite'de inşallah PS4-5 geçerim. Dayanır herhalde demi o zamana kadar? Gerçi 10 sene dayanmış.
Çok rahat dayanır. Şu ana kadar etrafımda PS3'ü bozan kimse görmedim.

Çok rahat dayanır. Şu ana kadar etrafımda PS3'ü bozan kimse görmedim.
Ya ben gördüğüm zaman bir şeyi kafaya takarım. Çıkarmakta biraz zaman alır. Video görmüştüm YouTube'da ondan aklıma geldi. Teşekkürler.

Ya ben gördüğüm zaman bir şeyi kafaya takarım. Çıkarmakta biraz zaman alır. Video görmüştüm YouTube'da ondan aklıma geldi. Teşekkürler.
Çıkarınca bir daha takamama riski de var. PS4'ümü temizleyeyim diye açmıştım HDD kapağı elimi kesti üstelik az kalsın arka kasayı kırıyordum.

Delid yapmana gerek yok PS3 için ince ayrıntıya girmene gerek yok klasik termal macun yenileme yapabilirsin.

Konsollar uzun kullanım ve bu uzun kullanım sırasında çıkacak oyunların %90'ını oynatabilecek güce ve mimariye dayanılarak dizayn edilirler. Yani ısınma sorunu vb. şeyler performansı etkilediğinden bunlar tasarımsal olarak zaten minimuma indirilmiş durumdadır. 3 yıldan fazla bir süre olmuş ise termal macun yenilemeyi düşünebilirsiniz ama şart mı? hayır değil.

Konsollar uzun kullanım ve bu uzun kullanım sırasında çıkacak oyunların %90'ını oynatabilecek güce ve mimariye dayanılarak dizayn edilirler. Yani ısınma sorunu vb. şeyler performansı etkilediğinden bunlar tasarımsal olarak zaten minimuma indirilmiş durumdadır. 3 yıldan fazla bir süre olmuş ise termal macun yenilemeyi düşünebilirsiniz ama şart mı? hayır değil.
Termal Macunu yeniledim. Cooler Master ic Value V1 sürdüm. Teşekkürler herkese. Sadece delid gerekli mi diye düşünmüştüm

LP
Dedigim gibi PS3 te heat spreader var. Aradaki termal macun kurumuş ise ısı o heat spreader geçmez. Sonuçta konsolun çipi soğumaz. Ondan emin olamadım ondan böyle bir konu açmıştım.

Geri