Dolar düşer mi

Reaksiyon skoru
89
Dolar düşer mi ya da fiyatlar ne zaman düşer ?
Ben düşeceğini pek sanmıyorum dolar dussede türk milleti fiystlari düşürmüyor sizin tahminleriniz neler ?

Düşmesi en az 2-3 ayı bulur diye düşünüyorum.

Virüsden sonra düşme ihtimali var ama kesin değil

Hayır düşmez. Ki olağanüstü bi olay oldu ve düştü diyelim, fiyatlara çok yansımayacaktır çünkü büyük ihtimalle "her ihtimale karşı" diyerek satıcılar yine de yüksek kurdan hesaplayacak fiyatları. Ya da devletimiz vergi üstüne vergi koyacak. Bunlar olmasa bile "bunlar zaten yüksek fiyata alıştı" diyip öyle pek düşürmezler fiyatları.

Virüse bağlı , dolar azalırsa Türk milletiyle alakası yok düşmek zorunda fiyatlar

Ben düşeceğini pek sanmıyorum dolar dussede türk milleti fiystlari düşürmüyor sizin tahminleriniz neler ?
Kesin bir şey söyleyemeyiz. Düşüş için ülkemizin bir çok yönden gelişip üretimin artması gerekiyor.

düşebilir ama çok uzun sürer kastettiğin nasıl bir düşme bilmiyorum fakat wski haliyse 2 3 aya bence

Doları düşürmek için Merkez bankası çalışmalar yapıyor.
Swap anlaşması denen bir olay var.
Şu an görüşmeler sürüyor sanırım.
Eğer anlaşma sağlanırsa dolar düşecektir.
İnternetten takibini yapabilirsiniz.

virüs bittikten sonra düşme ihtimali yüksek.

düşebilir ama düşmesi 4-5 ay sürer reis

Dolar'ın düşmesi ile virüs olayının bir bağlantısı yok.
Çünkü, ülke sınırları içerisinde Dolar'ın yükselmesinin de virüs ile alakası yok.

Aşağıda rastgele seçilmiş bazı ülkeler ile virüs'ün merkezi sayılabilecek bazı ülkelerin son 1 aylık dolar kıyaslaması var.
Tüm dünyanın "Virüs'ü laboratuvarda ürettiler - onlar yüzünden yayıldı" denen Çin hükümetinin parasında da,
Para birimi Euro olan ve en çok vaka + en çok ölüm görülen ülkelerde de yükselme söz konusu değil.
Virüse en son yakalanan ülkelerden biriyiz, ama yükseliş ortada.
------- Vaka Sayısı ---------------------- Ölü Sayısı -----
55.webp
-
56.webp

Üretim olmadığı için, ülkeye yeterli miktarda dolar girişi yapamıyoruz.
"Virüs yüzünden fabrikalar kapalı" diyebilirsiniz, onlar açık olsa bile üretim adresi Türkiye, fabrika sahibi başka ülkeler.

Yani;
Virüs yokken de dolar uçuyordu.
Virüs geldiğinde de, uçmaya devam ediyor.
Virüs geçince de uçmaktan vazgeçmeyecek.

Dolar düşse bile, vergiler düşmüyor.
Daha 1-2 gün önce oyun konsollarına gelecek olan ekstra %50 vergi ile ilgili konu açmıştım.

Mantıken;
Dolar kuru 6 TL iken 6.000 TL olan bir cihaz
Dolar kuru 5 TL olunca 5.000 TL olmalı.
Ama bizde dolar 5 TL olunca cihaz 7.600 TL oluyor.
Çünkü vergiler var.
Ekonomi - vergiler - para yönetimi vs.
Bunlar çok karışık olaylar.
...

Son 1 aylık yükseliş - düşüş tabloları
z1.webp
z2.webp
z3.webp
z4.webp
z5.webp

Geri