@alpolojix / Leroxy ,
Network Security tarafında bi' kere modeminizin Firewall'u mutlaka aktif olmalı, koruma düzeyi ise orta olmalı. Kişisel Firewall olarak Windows'un yetersiz dahili Firewall'u yerine ödüllü COMODO'nun kişisel Firewall'u kullanılmalıdır. COMODO yerine Kaspersky'nin Firewall'u da kullanılabilir, ama ben COMODO Firewall'dan yanayım.
Firewall olmazsa zaten işiniz iş. Daha geçen gün Ettercap ile oluşturduğum sanal makineye ARP Poisoning denedim, ilk denememde tak diye başardım. İkinci denemede sanal makineye COMODO Firewall kurup denediğimde saldırım engellendi. ARP Poisoning saldırıları özellikle açık ağlarda rastlanabilir, dikkatli olunuz. ARP Poisoning ile gelen paketleri açıp okuyabilirsiniz. Örnek olarak ağınıza ARP Poisoning yapıldı, zararlı kullanıcı da Sniffing'i başlattı. Siz bir siteye girdiğinizde o zararlı kullanıcı hangi siteye girdiğinizi görebilir, bir siteye login olmaya çalıştığınızda Password'ı vs. görebilir.
COMODO Firewall'un ayarları bu şekilde olmalıdır.
Alıntıyı görüntüle
COMODO'nun gerçek zamanlı koruma ayarlarında ''Ağdaki dosyaların gerçek zamanlı taramasını etkinleştir'' seçeneğini seçerseniz çok daha iyi olacaktır. Fakat THE_MILLER'ın belirttiği gibi internet hızınızı biraz düşürebilir.