Poco x3 nfc VS Huawei p40 Lite

c.akgun

80+
Reaksiyon skoru
5
Bütçe
3500
Merhaba,
Poco x3 nfc ve p40 lite arasında çok ciddi kararsızlık yaşıyorum.

Teknik özellik açısından poco üstün duruyor. Kağıt üstünde poco almak çok daha iyi olacak gibi duruyor.
Fakat tasarım, arayüz ve antutu puanı sebebiyle gönlüm p40 istiyor. Huawei google servisleri ile ilgili sorunlar yaşıyor diyorlar işin o boyutu da var.

Gündelik sıradan bir kullanıcı olarak p40 lite bana daha cazip gelse de bu telefonlardan herhangi birini kullanmış veya teknik bilgisi olan arkadaşlar bana yol gösterirse sevinirim.

Not: Iphone 6 kullanıyorum şuan.

Poco X3 kullanıcısıyım 120Hz ekran beni cezbetmişti alırken IPS ekran olsada hem performansından hemde pil ömründen memnunmum. Ön sipariş ile almıştım şuan da aynı fiyatlarda. Senin de bahsettiğin gibi teknik özellik olarak da ön planda ve 3 yıl boyunca Android son sürümlerini alacak olmasıda önemli bir özellik bence. Huawei ile ilgili pek bir bilgim olmasada karşılaştırıp baktığımda poc almış olmasam bile tercihim poco olurdu, öne çıkan teknik özelliklerinden dolayı.
Varsa sormak istediğin bir özelliği yardımcı olmaya çalışırım.

Poco X3 kullanıcısıyım 120Hz ekran beni cezbetmişti alırken IPS ekran olsada hem performansından hemde pil ömründen memnunmum. Ön sipariş ile almıştım şuan da aynı fiyatlarda. Senin de bahsettiğin gibi teknik özellik olarak da ön planda ve 3 yıl boyunca Android son sürümlerini alacak olmasıda önemli bir özellik bence. Huawei ile ilgili pek bir bilgim olmasada karşılaştırıp baktığımda poc almış olmasam bile tercihim poco olurdu, öne çıkan teknik özelliklerinden dolayı.
Varsa sormak istediğin bir özelliği yardımcı olmaya çalışırım.
Seninde söylediğin gibi özellikleri genel anlamda hep önde. Ama antutu puanı neden p40dan bu kadar düşük kafamı kurcaladı. Acaba kağıt üzerindeki teknik özellikleri kendini gerçekleştiremiyor mu? Bunun dışında zaten tasarım ve arayüz açısından daha başarılı buluyorum. Bu kadar kararsız kalmamın sebepleri böyle aslında. Alınca da en az 3-4 sene kullanmak üzere alıyoruz. Bilene danışmadan iş yapmak istemiyorum

İşlemciler karşılaştırıldığında kirin 810 snapdragon 732g ye göre bir tık önde evet fakat sadece bu özelliği ön planda tutup diğer özelliklerden feragat etmek ne kadar mantıklı olur iyi düşünmek lazım ki arada çok büyük bir işlemci hız farkı da yok.
Bu farkı daha iyi görmek adına bu 2 telefonun oyun ve uygulama test videolarını izleyerek daha net karar verebilirsin. Benim tavsiyem hangisini alırsan diğerinde olmayan ne kaybedersin ve bu senin için ne kadar önemli telefon kullanımında, bunu düşünerek karar vermen daha kolay olur. Sonuçta senin tercihin olacak, ben poco kullanıcısı olarak tavsiye ederim özellikle pil konusu benim için önemli ve 5160 mah. batarya memnun edici, oyun performansı ve günlük kullanımda da ziyadesi ile yeterli buluyorum.

İşlemciler karşılaştırıldığında kirin 810 snapdragon 732g ye göre bir tık önde evet fakat sadece bu özelliği ön planda tutup diğer özelliklerden feragat etmek ne kadar mantıklı olur iyi düşünmek lazım ki arada çok büyük bir işlemci hız farkı da yok.
Bu farkı daha iyi görmek adına bu 2 telefonun oyun ve uygulama test videolarını izleyerek daha net karar verebilirsin. Benim tavsiyem hangisini alırsan diğerinde olmayan ne kaybedersin ve bu senin için ne kadar önemli telefon kullanımında, bunu düşünerek karar vermen daha kolay olur. Sonuçta senin tercihin olacak, ben poco kullanıcısı olarak tavsiye ederim özellikle pil konusu benim için önemli ve 5160 mah. batarya memnun edici, oyun performansı ve günlük kullanımda da ziyadesi ile yeterli buluyorum.
Poco benim seviyemdeki bir kullanıcı için gayet yeterli görünüyor. Sizin gibi kullanıcılar da tavsiye ediyor. İçimdeki p40 sempatisini aşmam gerek sanırım. Teşekkür ederim yardımlarınız için

P40 lite orta segmentte en güçlü işlemciye sahip antutu puanı yüksek olması gayet normal.(kirin 810)

İşlemci farkından ziyade Google servislerinin olmayışı mesele. Sadece GMAIL DRIVE gibi uygulamları kullanamak mesele değil. Whatsapp'ın yedekleme sistemi google drive ile çalışıyor mesala. İndirdiğiniz uygulama(APK) google servislerine ihtiyaç duyoyrsa sorun. O yüzden fazla kafa yormam ben, başka cihaz alırım. Dersin ki ben alırım baktım hoşuma gitmedi 3-5 ay sonra elden çıkarır para koyup yenisi alırım o zaman sen bilirsin.

Merhaba,
Poco x3 nfc ve p40 lite arasında çok ciddi kararsızlık yaşıyorum.

Teknik özellik açısından poco üstün duruyor. Kağıt üstünde poco almak çok daha iyi olacak gibi duruyor.
Fakat tasarım, arayüz ve antutu puanı sebebiyle gönlüm p40 istiyor. Huawei google servisleri ile ilgili sorunlar yaşıyor diyorlar işin o boyutu da var.

Gündelik sıradan bir kullanıcı olarak p40 lite bana daha cazip gelse de bu telefonlardan herhangi birini kullanmış veya teknik bilgisi olan arkadaşlar bana yol gösterirse sevinirim.

Not: Iphone 6 kullanıyorum şuan.
Poco derim p40 lite bildiğim kadarıyla gogle fln yok ama her haliyle poco daha iyi zaten

Poco 120hz ekranı yeter aslında ahım şahım bir işlemcisi yok yani yeterli düzeyde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Poco 120hz ekranı yeter aslında ahım şahım bir işlemcisi yok yani yeterli düzeyde
@Assistive ne oldu ki ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,642
Üyeler
186,761
Son üye
ytbx
Geri