Yeni notebook aldım ne yapmalıyım

Fatih28

80+
Reaksiyon skoru
61
Notebook'un özellikleri
Gtx 1650
İ5 9300
16gb ram
Kurmam gereken programlar yapmam gerekenler vs. söylerseniz memnun olurum pek bilgim yok bu konularda.
Ayrıca windows 10 deneme sürümü kurdum bunu nasıl orijinal yapacağımı da bilmiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Birde oyun oynarken interneti nasıl kullanmalıyım.

Notebook'un özellikleri
Gtx 1650
İ5 9300
16gb ram
Kurmam gereken programlar yapmam gerekenler vs. söylerseniz memnun olurum pek bilgim yok bu konularda.
Ayrıca windows 10 deneme sürümü kurdum bunu nasıl orijinal yapacağımı da bilmiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim
ram frekansları arttırabilirsin videosu var youtube da bakabilirsin
windows 10 bu forumda arkadaşların konusu var cmd den komut yazmayla ama hiç uğraşamam diyorsan buradan alabilirsin

Geforce Exp. = Oyunlarda FPS göstericisi var, Driver güncellemelerini otamatik yapıyor.
MSI Afterburner = Oyun içi FPS, Sıcaklık değerlerini gösteriyor.
Steam,Epic Games,Ubisoft Connect = Oyunlar için.

Geforce Experience kurup ekran kartı güncellemelerini yapabilirsin. Windows'u orijinal yapmak için key satın alabilirsin.

Yukarıda ki Afterburner programını kurup stres testi yap boşta ve yükte iken sıcaklıkları yüksek ise undervolt yap

Yukarıda ki Afterburner programını kurup stres testi yap boşta ve yükte iken sıcaklıkları yüksek ise undervolt yap
Abi pek bilgim yok ne dediğini anlamadım ki böyle mala anlatır gibi anlatırsam sevinirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

windows 10 bu forumda arkadaşların konusu var cmd den komut yazmayla ama hiç uğraşamam diyorsan buradan alabilirsin
Ya saçma soru sorabilirim kızma ama microsoft store da fiyatı çok pahalıydı burada 28 tl nasıl oluyor

Abi pek bilgim yok ne dediğini anlamadım ki böyle mala anlatır gibi anlatırsam sevinirim

Ya saçma soru sorabilirim kızma ama microsoft store da fiyatı çok pahalıydı burada 28 TL nasıl oluyor
Afterburner'ı kurup ısı değerlerine bak. Oyunda, boşta, yükte kontrol et. Eğer 85 leri 90 ları zorluyorsa hatta geçiyorsa işlemci sıcaklığı o zaman işlemciye giden voltajı düşür. Hemen sana undervolt rehberi atmak yerine önce sıcaklıkları kontrol etmeni tavsiye ediyorum.

Geforce Experience kurup ekran kartı güncellemelerini yapabilirsin. Windows'u orijinal yapmak için key satın alabilirsin.

Afterburner'ı kurup ısı değerlerine bak. Oyunda, boşta, yükte kontrol et. Eğer 85 leri 90 ları zorluyorsa hatta geçiyorsa işlemci sıcaklığı o zaman işlemciye giden voltajı düşür. Hemen sana undervolt rehberi atmak yerine önce sıcaklıkları kontrol etmeni tavsiye ediyorum.
Voltajı düşürdüğümde fps değerindeki değişim nasıl olacak

Bu dediğim kontrol işlemini yaptıktan sonra baktın gördün anormal derecede ısınıyorsa buraya yaz sana undervolt rehberi içeren bir konu linki atayım ya da kendin aratarak bulabilirsin farketmez.

Voltajı düşürdüğümde fps değerindeki değişim nasıl olacak
Hayır düşüş yaşanmaz. Isının azalması nedeniyle artış bile olabilir.

Geforce Exp. = Oyunlarda FPS göstericisi var, Driver güncellemelerini otamatik yapıyor.
MSI Afterburner = Oyun içi FPS, Sıcaklık değerlerini gösteriyor.
Steam,Epic Games,Ubisoft Connect

Bu dediğim kontrol işlemini yaptıktan sonra baktın gördün anormal derecede ısınıyorsa buraya yaz sana undervolt rehberi içeren bir konu linki atayım ya da kendin aratarak bulabilirsin farketmez.

Hayır düşüş yaşanmaz. Isının azalması nedeniyle artış bile olabilir.
Ya bir şey daha soracağım csgo da 250 300 fps alırken 2 3 günlüğüne fps im 150 lere düştü ama hiçbir değişiklik olmadan

Ram frekansı nedir ne işime yarar sıcaklığı arttırır mı fpsi yükseltir mi

Ya bir şey daha soracağım csgo da 250 300 fps alırken 2 3 günlüğüne fps im 150 lere düştü ama hiçbir değişiklik olmadan

Ram frekansı nedir ne işime yarar sıcaklığı arttırır mı fpsi yükseltir mi
arttırmaz fpa yülseltirsin anakrtın ne markaysa mesela asus ram frekansı ayarlama yaz videodan izle yap

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,286
Üyeler
190,721
Son üye
Scobyduu
Geri