Pentium E5200 den Quad Q8400 e geçmeli miyim?

Arkadaşlar biliyorsunuz ki aliexpress herkese 78 TL verdi kupon ile q8400 işlemci bakıyorum 85 TL civarı sizce geçmeli miyim şuanki işlemcimin çok güçsüz olduğunu düşünüyorum veya onun yerine bu fiyat bandında başka bir ürün mü almalıyım sistem özelliklerini alta bırakıyorum.
GPU: Nvidia GeForce 210 1GB
CPU: İntel Pentium E5200 2.10 GHz
Anakart: Gigabyte GA G31M-ES2L
Ram:2X2 4GB RAM
HDD: 320 GB
xeon x5460 varken o alınmaz

Hocam peki ne yazmalıyım Hello I want to buy products from Turkey. However, when I entered my information, there was an additional tax increase of 21.50 TL. What is this tax? böyle bir yazı uygun mudur.
Post automatically merged:

Adam işini gücünü bıraktı bana yardım ediyor resmen :)
Evet bence gayet uygun.

xeon x5460 varken o alınmaz
X5460 alırsa o işlemciyi soğutmak için üzerine bir de +100 TL'lik bir soğutucu alması gerekir.
Şimdiye kadar Intel'in stok soğutucusuyla X5450-E5450 soğutabilen görmedim.

Evet bence gayet uygun.

X5460 alırsa o işlemciyi soğutmak için üzerine bir de +100 TL'lik bir soğutucu alması gerekir.
Şimdiye kadar Intel'in stok soğutucusuyla X5450-E5450 soğutabilen görmedim.
gerek yok ona? altı bronz olan bır intel soğutucu ile rahat soğuyor ıstersen kanıt bıle atarım
g31 cıpset var zaten overclock da fazla yapamaz

Anakart uyumlu değil modlu anakart vs. uğraşmak istemiyorum.
modlu bıos yuklemek kadar kolay bısey yok
sız bılırsınız

Ekler

• 3688307363.jpg
    3688307363.jpg
    69.3 KB · Hit: 52
gerek yok ona? altı bronz olan bır intel soğutucu ile rahat soğuyor ıstersen kanıt bıle atarım
g31 cıpset var zaten overclock da fazla yapamaz
Çok riskli, daha önce de deneyimlemişliğim var, modlu BIOS'a rağmen boştayken 65-70 derecelerde geziyor.
Aynı şekilde farklı bir forumda da X5460+G41 sistemde ısınmadan şikayet eden de gördüm.
Kendisi Snowman X6 (2 fanlı-6 bakır borulu) almasına rağmen tam yük altında 100-105 dereceyi görüyordu.
BIOS modlamasında da hata yok, bizzat ben yardımcı oldum.
Bir kaç yerde stok soğutucuyla boşta 50, yük altında 85 derece ile kullanan gördüm ancak genele baktığımızda çok riskli.

Çok riskli, daha önce de deneyimlemişliğim var, modlu BIOS'a rağmen boştayken 65-70 derecelerde geziyor.
Aynı şekilde farklı bir forumda da X5460+G41 sistemde ısınmadan şikayet eden de gördüm.
Kendisi Snowman X6 (2 fanlı-6 bakır borulu) almasına rağmen tam yük altında 100-105 dereceyi görüyordu.
BIOS modlamasında da hata yok, bizzat ben yardımcı oldum.
Bir kaç yerde stok soğutucuyla boşta 50, yük altında 85 derece ile kullanan gördüm ancak genele baktığımızda çok riskli.
nerden yukledınız bıosu ?

bazı ayarlar var kapatattınızmı?

nerden yukledınız bıosu ?

bazı ayarlar var kapatattınızmı?
Genius'tan yükledik, ısınma sorunu oldu. Sonra yabancı bir forumda özel modlamalı BIOS buldum o sıcaklığı 3-4 derece düşürdü ancak yine de çok ısınıyordu. Nasıl bir ayar?

Genius'tan yükledik, ısınma sorunu oldu. Sonra farklı bir forumda özel modlamalı BIOS buldum o sıcaklığı 3-4 derece düşürdü ancak yine de çok ısınıyordu. Nasıl bir ayar?
1-hpet(yoksa gerek yok kapatmaniza)
2-ıntel Eist
3-intel c-state
4-cie support
bunlar
geninus sıkıntılı
ısmaıl tpc hastanesındekını yuklesın

1-hpet(yoksa gerek yok kapatmaniza)
2-ıntel Eist
3-intel c-state
4-cie support
bunlar
geninus sıkıntılı
ısmaıl tpc hastanesındekını yuklesın
Genius en ünlü BIOS sitelerinden, sıkıntılı değil diye biliyorum. Hayır o ayarlara ellemedim.

dısable yapmanız gerekmekte

bazı bıos surumlerı sıkıntılı
Araştırdığım kadarıyla o özellikler duruma göre etkin veya devredışı olabiliyor.
Yani bir anakarta yerleştirilecek kadar başarılı olan bir yazılımın 105 derecede kendini devre dışı bırakmaması çok garip değil mi?
Bir de bu ayarların işe yaradığına dair bir video var mı? Sıcaklığı ne oranda düşürüyorlar merak ettim.

Araştırdığım kadarıyla o özellikler duruma göre etkin veya devredışı olabiliyor.
Yani bir anakarta yerleştirilecek kadar başarılı olan bir yazılımın 105 derecede kendini devre dışı bırakmaması çok garip değil mi?
Bir de bu ayarların işe yaradığına dair bir video var mı? Sıcaklığı ne oranda düşürüyorlar merak ettim.
bu ayarlar özellikle g41 g31 anakartlarda kapatılıyor wındows 10 wındows 8 acılmıyor ıslemcı asırı derecede ısınıyor :)

yenı nesıl ısletım sıstemlerınde kapatman lazım

bu ayarlar özellikle g41 g31 anakartlarda kapatılıyor wındows 10 wındows 8 acılmıyor ıslemcı asırı derecede ısınıyor :)

yenı nesıl ısletım sıstemlerınde kapatman lazım
Ben Windows Vista'da kullanmıştım ve ayarları kapatmamıştım. Anladığım kadarıyla Vista kullandığım için kapatmama da gerek yok.
Diğer forumda yardımcı olduğum arkadaşınkini tam hatırlamıyorum ancak Windows 8, 8.1 veya 10 olmadığından kesinlikle eminim.
Windows 7 Pro veya home olması lazım, tam hangisi olduğu aklımdan çıkmış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,406
Üyeler
191,093
Son üye
emrhannq
Geri