Neden oyun oynarız ?

"Lore" dediğimiz şey oyunlara nazaran çok daha az bulunuyor kitaplarda.
Nasıl? Mesela Silmarillion ile Yüzüklerin Efendisi dünyasını çok iyi tanıyorsun.
Ayrıca kitaplarda karakterlerin ne düşündüğünü, ne istediğini, ne yapacağını çok daha iyi biliyorsun. Kitaplarda sadece küçük detaylar bile sayfalarca anlatılıyor.

Nasıl? Mesela Silmarillion ile Yüzüklerin Efendisi dünyasını çok iyi tanıyorsun.
Ayrıca kitaplarda karakterlerin ne düşündüğünü, ne istediğini, ne yapacağını çok daha iyi kestiriyorsun. Kitaplarda sadece küçük detaylar bile sayfalarca anlatılıyor.
Hem oyun tarafında hem de kitap tarafında tabii ki bu tarz örnekler var. Fakat genele yaydığımızda ben oyunların hem bunu daha güzel anlattığını, hem de daha derin anlatabildiğini düşünüyorum. Senin dediğin de doğru.

Ayrıca kitaplarda karakterlerin ne düşündüğünü, ne istediğini, ne yapacağını çok daha iyi biliyorsun. Kitaplarda sadece küçük detaylar bile sayfalarca anlatılıyor.
Bu biraz farklı. Oyunlarda göz önünde tutulan bazı şeyler var;
Mesela oyun süresi ve bütçe.
Bir kitapta anlatılan, oyunda olmayan şeyler bu yüzden olmaz.
Çünkü belli bir süre sonra oyunun hikayesi oyuncuyu bayabilir.
Ama kitaplarda böyle değil.

Dertlerden kurtulmak için oyun oynarız ama oyun oynarken aklımıza dertlerimiz gelir ve ondan oynayamayız.

Neden oyun oyanayamayız?
1) Lanet olası dersler ve sınavlar yüzünden.
2) oyuna verecek paranız yoktur, internetiniz kötüdür indirmeye üşeniyorsunuzdur.
3) ve en önemli kural benimkisi gibi her oyuna girdiğinizde maçın ortasında durdur da gel diye çağıran bir anneniz vardır ve asla ama asla laf anlatamazsınız her ne kadar oyunun durmadığını anlatsanız da o anlamaz :D
(bunların hepsi bende var :D)​

Gerçek hayatta yapamadıklarımızı oyunlarda yapabildiğimiz için oynarız.

Yanda madencilik yaparken, zamanın hızlı geçmesi için oynarız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gerçek hayatta yapamadıklarımızı oyunlarda yapabildiğimiz için oynarız.
Çakmağı uzatıyorum baltazarcım

keyfim yerine gelsin diye girip aynı modla çıkıyorum son zamanlarda oyunlardan.

Gerçekten on numara bir konu, makale. Elinize sağlık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,828
Üyeler
189,164
Son üye
Sanane2
Geri